:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 336
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Нов "неуловим" допинг се предлага в Сочи

Сведенията, че нов допинг за увеличаване на мускулната маса се предлага за продажба дори и в Сочи, са "шокиращи", обявиха от световната антидопингова агенция (WADA). Твърди се, че новият препарат увеличава двойно мускулната маса и е неуловим за сегашните тестове. Бил е предложен от учен в Руската академия на науките на репортер под прикритие на германската телевизия WDR. Тя излъчи репортаж по проблема тази седмица и в него журналистът заяви, че му е предложено да купи допинг за 100 000 евро, като руският учен е дал гаранции, че няма как да бъде хванат при тест.

Според WADA 1/4 от допинга по света се предлага на черния пазар, което е знак, че битката с непозволените в спорта вещества е успешна. На пресконференция в Сочи генералният директор на агенцията Дейвид Хоуман обяви също, че някои нови разработки на фармацевтични компании биват открадвани и от тях се прави допинг.

"Наясно сме, че на черния пазар се появяват нови препарати, откраднати от компаниите - каза той. - Затова имаме договорка с тях да ни предупреждават за такива случаи. Това ще ни помогне да подготвяме съответните тестове за откриване."

Запитан за новия "неуловим" мускулен допинг, той добави: "Шокиращо е, защото най-вероятно той е бил изпробван досега само върху животни." Хоуман използва случая да предупреди спортистите, че по новите правила пробите, взети в Сочи, ще се съхраняват 10 години, за да се изследват в бъдеще с нови реактиви.
1074
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД