:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,542,135
Активни 129
Страници 16,926
За един ден 1,302,066
Разследване

Колко чисти са ръцете на Николай Бареков, че да иска операция "Чисти ръце"?

Лидерът на "България без цензура" разпространява много легенди за доходите си и за финансирането на партията си, но отказва да покаже документи за тях. Официалните регистри опровергават голяма част от митовете
СНИМКА: БГНЕС
Странно е партийният лидер, който заклеймява цензурата, да не даде информация за собственото, на партията си и на съпартийките си имуществено състояние.
Провеждането на операция "Чисти ръце" е големият коз на новата партия "България без цензура". Лидерът й Николай Бареков призовава всички партийни шефове да покажат доходите си и да излязат на светло. Предлага и законопроект - да се направи 5-членна комисия, избрана с 2/3 парламентарно мнозинство, която заедно с ДАНС и данъчните да провери доходите и имуществото на всички политици на прехода - председатели на Народното събрание, министър-председатели, президенти, вицепремиери, министри, председатели на парламентарни групи, областни управители и кметове. "Това е шанс да отидем изчистени на следващите избори и да сложим край на цирка, който отврати избирателите", обяви Бареков.Като новоизбран политически лидер, редно е да даде личен примерЗатова е, меко казано, странно, че не пожела да отговори на въпросите на в. "Сега" за неяснотите около собственото му финансово състояние, както и около финансирането на партията му "България без цензура". И въпреки че не спира да повтаря, че е първият политик, отказал се от банкова и данъчна тайна, за да е всичко на показ, Бареков не дава документи за доходите и данъците си. А иначе борбата за прозрачност и битката срещу цензурата са любимите му клишета при публични изяви...

"Сега" се опита да провери по открити източници с какви пари се финансира организацията му и откъде са високите доходи, с които се хвали самият Бареков. Задача, която се оказа доста трудна, предвид на склонността към хиперболизация, често сменящите се версии и избирателната памет на бившия телевизионен водещ, който в многобройните си интервюта често сам си противоречи. От НАП също отказаха информация, тъй като срещу Бареков, депутата от ДПС Делян Пеевски и банкера Цветан Василев тече пълна данъчна ревизия по нареждане на прокуратурата. Така единствените обективни данни могатда се вземат от различните видове публични регистри у насВ началото на годината Николай Бареков тържествено обяви, че на пресконференция ще дари на партията си парите от една от сметките си. "В духа на прозрачността, за която само "България без цензура" работи, утре, 29 януари 2014 г., ще извърша лично дарение от моята банкова сметка в Райфайзенбанк към сметката на Гражданско сдружение "България без цензура" в същата банка. За първи път в българската история политически лидер прави подобно прехвърляне на лични авоари към политическата си формация. Парите, които дарявам, са абсолютно законни, спечелени с честен труд като висш мениджър и член на два борда на директорите на общо три телевизии. Спокоен съм пред съвестта си и като гражданин на Република България, който спазва законите. За да бъдат спокойни моите колеги от "България без цензура" и за да успокоя разтревожените журналистически съвести, още днес уведомих Националната агенция за приходите с писмо за предстоящата транзакция и дарителски акт", написа той в изявление до медиите. "Надявам се гражданското движение да приеме моето дарение и предоставените от мен средства да са достатъчни за продължаването на дейността на офисите ни в следващите няколко месеца", допълни той.

На 29 януари 2014 г. обаче свиканата пресконференция бе отложена половин час преди началото "поради независещи от нас обстоятелства" за "някой от следващите дни". Събитието така и не се състоя, а при обиколките си из страната Бареков подминаваше с мълчание въпроса какво стана с дарението.

Така бе до началото на март. Тогава в отговор на запитване на "Сега" от пресцентъра на "България без цензура" обявиха, че той е дарил на сдружението си 480 000 лв. Уточняващите въпроси на вестника обаче останаха без отговор, въпреки че бе обещана среща с Бареков, на която той да даде пълни разяснения. Тъй като "Сега" не публикува новината за дарената крупна сума, преди да е изяснен нейният произход, на 8 март, събота, пресцентърът на "България без цензура" я разпространи до всички медии.

Позволяват ли официалните доходи на Николай Барековда направи подобно крупно дарение?Справка в Търговския регистър показва, че партийният лидер е имал мениджърски договори с Би Би Ти и ТВ7. Преди година, когато все още бе само водещ и изпълнителен директор на ТВ7, Бареков показа, а после и публикува договорите си, изчислявайки сам, че получава чисто по около 8000 лв. на месец. Като водещ, вземал 1000 лв. на месец, за преотстъпване на авторските права на сутрешния блок "Добро утро, България!" - 3 хил. лв., а 5670 лв. му плащали като директор на новините.

Година по-късно версията му вече е съвсем различна - бившият телевизионен водещ твърди, че е платил половин милион лева данъци. При това уточни, че в тази сума не влизат данъците, платени от него като собственик на фирми. За да обясни широките си финансови възможности, той заяви, че продал акции, без да уточни какви и на каква цена. Не се разбра и за коя данъчна година говори - 2012 или 2013 г., но е безспорно, че за такива данъци той е трябвало да има 5 млн. лв. доходи.

В Търговския регистър се вижда, че Николай Бареков е акционер само в семейната компания "Би медиа груп" АД. Тя става негова и на родителите му преди 3 години, дотогава е с името "Делфин нюз". Според финансовите отчети, подадени в Търговския регистър, печалбата на акционерното дружество, което притежава сайтовете bnews, е 85 хил. лв. за 2011 г. и 102 хил. лв. за 2012 г.Много странна е историята с "Ноу фрейм медия България"На 10 ноември 2013 г. Бареков обявява, че е купил фирмата от Емил Кошлуков. В предаването "Нека говорят" по БТВ той казва, че компанията е негова собственост и има договор с ТВ7, която плаща разходите на помпозното турне на "България без цензура" из страната. А "със заплатата си от ТВ7 от 6000 лв." плащал офисите на движението в провинцията. На въпрос на Росен Петров, че няма как с 6000 лв. заплата да се купи толкова преуспяваща продуцентска фирма, Бареков отвръща: "Г-н Петров, аз съм основател на "Ноу фрейм", да ви припомня".

Проблемът е, че няма документална следа Бареков да е основател на "Ноу фрейм медия България". Според Търговския регистър има две фирми с това име, като акционери основатели в първата са Виолета Сечкова, Емил Кошлуков и Стефан Сечков, а във втората - Емил Кошлуков и Антон Гугов.

Затова и още на следващия ден Виолета Сечкова и Емил Кошлуков разпространяват писмо, в което обявяват, че: "Николай Бареков няма дялове в !no frame media и не възнамеряваме да продаваме и в бъдеще. Собствеността в !no frame media е изцяло на Виолета Сечкова и Емил Кошлуков, с разпределение на дяловия капитал в съотношение съответно 45% към 55%. В Търговския регистър информацията за дяловото разпределение на компанията може да бъде проверена от всеки, който се интересува".

Въпреки това Бареков не се предава и отново дава интервю по темата - този път в ефира на ТВ7. "Има разделяне в компанията No Frame Media. Това, което Сечкова е споделила, е вярно. Има две компании - No Frame Media и Ноу фрейм България медия. "Ноу фрейм България медия" e продуцентската компания под мой контрол и реализира някои от мащабните проекти, сред които и предаването "България без цензура". Емил Кошлуков, който има 90% от акциите на "Ноу фрейм България медия", след това ги продава на изпълнителния директор Антон Гугов. В момента, в който напуснах телевизията, аз придобих акциите от г-н Антон Гугов тези 90%, а останалите 10% са на известен български журналист. Емил Кошлуков и Виолета Сечкова са в друга компания, която скоро няма да се казва така - имахме преговори вчера и се прехвърля името и бранда", разказва той. Според него компанията "Ноу фрейм България медия" няма материални активи, но има огромен човешки потенциал - режисьори, продуценти. "Нямаме много камери, нямаме сгради, ние сме ги наели", посочи Бареков.

В негова подкрепа идва съобщение на изпълнителния директор на "Ноу фрейм България медия" АД Антон Гугов, в което се посочва, че компанията е наследила и работи по всички договори, подписани от дружеството No Frame Media с няколко национални телевизии. "Ние ползваме материално-техническата база под наем, тъй като имаме дългосрочни договори с няколко продуцентски компании, няколко телевизии, вкл. работим като копродуценти с "Междинна станция" ООД и други водещи продуцентски компании. Дружеството реализира и водещи формати като: "Музикална академия", "България без цензура", "Следващият, моля" и т.н. Екипът на нашата компания е събран изцяло от г-н Николай Бареков и оперативно изпълнява стратегическите цели, които сме си поставили при основаването на компанията преди няколко месеца. В тази връзка, желаем да се разграничим от старото No Frame Media, с което ние сме само в търговски отношения и преговори, както става ясно от думите на г-н Емил Кошлуков", се посочва в съобщението.

До момента обаче никакви промени в акционерния състав и управата на двете дружества не са направени - там продължават да са Сечкова, Сечков, Кошлуков и Гугов, аимето на Николай Бареков никъде не фигурираТака че дотук няма никакви документални доказателства за широките финансови възможности на Бареков.

Какво е положението с неговата съпруга Евгения? Влезе ли в управлението, Бареков ще дължи отчет за доходите и имотите й. Справка в Търговския регистър показва, че тя е собственик и управляващ в 5 компании, извън "Би медиа груп". Това са ЖДК ООД, "Хидро грийн инжинеринг" ООД, "Стрийм хидрострой" ООД, "Хидрогрийн строй" ЕООД и "ПР идея" ЕООД. Част от тях произвеждат зелена енергия, която се изкупува приоритетно от НЕК на висока цена. Затова може да се очаква, че печелят добре. В Търговския регистър обаче са налице годишните им отчети само до 2011 г. включително и в тях фигурират само нули. Нито една от компаниите не е подала годишен отчет за 2012 г. Срокът е изтекъл в края на миналия март, така че законът е нарушен. Глобата за неподаване е 5 хил. лв., но не е известно дали компаниите са били глобени.Не са по-изрядни документите на двете неправителствени организации,основани в обществена полза, в управата на които е Бареков - "Гражданско сдружение България без цензура" и "План БГ". По закон НПО-тата трябва да се впишат до два месеца след регистрацията си в Централния регистър на министерството на правосъдието, а до 30 юни - да подадат отчетите за предходната година. И макар "План БГ" да съществува още от юни 2012 г., а "България без цензура" - от началото на октомври 2013 г., двете са подали документи да бъдат вписани в средата на декември 2013 г. Така че задължението да подадат отчети за тях ще възникне едва през 2015 г., обясниха пред "Сега" от Министерството на правосъдието. Много удобно обаче по закон няма санкции за сдруженията, които не спазят двумесечния срок.

Според регистрацията на "Гражданско сдружение България без цензура" източниците на финансиране са 50% от дарения и спонсорство и 50% от членски внос. Точно там, по думите на Бареков, е преведено дарението от 480 хил. лв. Дали е така, данъкоплатците ще разберат най-рано догодина. Дарявайки на сдружението, Барековизбягва ограничението в закона за политическите партии,според който физическо лице не може да дари повече от 10 000 лв. на политическа формация.

За да е пълна картината, ето какви имоти притежава Бареков: в столицата през 2009 г. той и съпругата му ипотекират 880 кв.м поземлен имот за 40 000 лв. в Корпоративна търговска банка. През 2007 г. купува гараж от "БИГ - Божидар Груев" ЕТ, а през 2006 г. заедно със съпругата му купуват и апартамент от 148 кв. м на същия адрес в кв. "Витоша". Жилището е придобито с ипотека от банка "Пиреос" срещу 242 760 лв. В Пловдив Бареков притежава поземлен имот, купен от баба му, както и 1/6 идеална част от имот от 330 кв. м, в който има сграда от 64 кв.м.

Въпроси възникнаха и покрай жилището, което лидерът обитава в софийския кв. "Киноцентъра". Сайтът vevesti.bg съобщи, че луксозната къща е собственост на фирмата "Инвестиция БГ", в чиято управа са негови млади съпартийки, които му взимат наем от 1000 евро на месец. Според Имотния регистър "Инвестиция БГ" купува на 12 декември 2013 г. имот с площ 268 кв. м на ул. "Цоньо Калчев" и имот от 1439 кв. м на ул. "Лешникова гора" за 977 915 лв. Пресцентърът на "България без цензура" уточни пред "Сега", че дворното място на стойност 40 000 лв. е купено с кредит. Оттам не отговориха как е платена останалата сума.

Справка в Търговския регистър показа, че в управата на "Инвестиция БГ" АД са Иванка Неделчева (27 г.), пиар на сдружението и на партията "България без цензура", Магдалина Христова (25 г.) и Тина Веселинова (26 г.). Акциите на стойност 50 хил. лв. са собственост съответно на Христова - 3000 акции, и на Веселинова - 2000 акции. Дружеството е създадено две седмици преди имотната сделка. Не е известно каква е дейността му, нито как е придобило близо 1 млн. лв., за да купи имотите. "Не съм публична личност, не ме карайте да обяснявам неща, които г-н Бареков може да каже", заяви по този повод Неделчева пред "Офнюз". Журналистическият интерес към произхода на средствата на "Инвестиция БГ" принуди управителката да изпрати предупредителни писма до медиите, че ще съди "абсолютно всеки, който е дръзнал публично да накърнява достойнството и авторитета им". Тя не даде никакво обяснение по финансовите въпроси.Финансите на "България без цензура" са още по-непрозрачниОт сайта на партията се вижда, че разполага с 25 офиса в страната. Самият Бареков говори за около 40 офиса. Не е ясно на чие име се водят те, тъй като партията "България без цензура" е все още в процес на регистрация. Не е ясно и кой плаща наемите. В различни интервюта Бареков лансира две версии - че офисите се плащат от местни малки и средни фирми и че лично той ги издържа. Дори бе изчислил, че разходите за всички офиси са около 100 000 лв. месечно. В Имотния регистър "България без цензура" не съществува като субект, затова може да се предположи, че повечето са взети под наем.

Впечатление правят софийският и пловдивският, които са в скъпи и луксозни сгради. Не е ясно нито кой е собственикът им, нито кой ги финансира. Бареков обаче твърди, че двата офиса са дарени на партията от симпатизанти, самият той е платил само ремонта им. Подобни сделки обаче липсват в Имотния регистър, а пловдивската сграда не може да бъде открита там.

Не е съвсем ясно икой е финансирал турнето на "България без цензура"миналата година. Според разследване на "Капитал" то е струвало около 840 хил. лв. "Финансирам се сам", обяви в началото на ноември Бареков по bТВ. Пътните разходи и охраната по площадите били платени лично от Бареков и движението. В друго интервю пък казва, че е имало договор между "неговата компания "Ноу фрейм" и телевизията" (ТВ7, бел. авт.). "Парите бяха дадени от TВ7. Защото това е най-рейтинговото предаване в рамките на телевизията и тя направи своя избор да подкрепи този проект", казва той. Пред "Капитал" уточнява, че е продал проекта за предаването, което се излъчваше от различни градове, на телевизията в пакет, като за последното предаване компанията се е отказала от продуцентска печалба, а самият Бареков - от хонорар.

Не са ясни финансите и на повторния тур, който партията започна преди дни из цяла България заедно с коалиционните си партньори ВМРО и Земеделски народен съюз. В него ще се включат Нешка Робева, която ще направи специален спектакъл, певицата Деси Добрева, Росен Петров, Красимир Каракачанов и Румен Йончев.

--------------------------------------------------------

ВЪПРОСИТЕ, ЗАДАДЕНИ ОТ "СЕГА" НА 7 МАРТ, КОИТО БАРЕКОВ ОСТАВИ БЕЗ ОТГОВОР

-----------------------------------------------------------

- Твърдението на Бареков за платени 500 хил. лв. данъци за коя данъчна година се отнася, като физическо лице ли са платени и какъв е произходът на доходите?

- Колко мениджърски договора, на каква стойност и с какво обезщетение са му прекратени през 2013 г.? Колко акции, от кои дружества и на каква цена е продал? Тези твърдения ще бъдат ли подкрепени с документи?

- Какъв е произходът на 480-те хил. лв., дарени на "Гражданско сдружение България без цензура"?

- Какви са печалбата и платеният през 2012 г. данък на BNEWS?

- Какви данъци са платили за 2012 г. петте фирми, в които участва Евгения Барекова?

- Какви са доходите на Бареков в момента и от какво?

- Какъв е произходът на средствата, с които се плащат наемите на офисите на "България без цензура"? И каква е месечната им издръжка?

- Чия собственост са сградите, в които се намират софийската и пловдивската централа на партията? Кои са приятелите, които са ги дарили? Защо тези дарения не фигурират в Имотния регистър?

- Каква дейност развива "Инвестиция БГ", за да си позволи сделка за близо 1 млн. лв. два месеца след учредяването си?
СНИМКА: БГНЕС
Духов оркестър свири на "България без цензура" при откриването на офиса й във Велико Търново. Издръжката на партийните помещения продължава да е загадка.
Снимка: Борислав Николов
В тази сграда е софийският офис на "България без цензура" на "Черни връх" №25А. В Имотния регистър на този адрес се водят 90 сделки. Не е ясно зад коя от тях се крие собственост на партията.
55
32327
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
55
 Видими 
23 Март 2014 19:18
Интересно... И за някои полезно...
Само се чудя - де съм дремал, та съм пропуснал разследванията за имотите и финансите на Станишев, Борисов, Местан /тоя хептен пък!/, Сидеров, Пръмова, Костов и т.н., и т.п. ...
Предполагам, че по моя вина...
----------------
Сайтът на Генек
23 Март 2014 19:19
Да си прост и тъп лицемер, подъл, нагъл, в България е нещо полезно. Тези качества водят до най-високи служби, големи доходи и осигурени старини. Тези качества се ценят. А колко много доказателства имаме за тази констатация! Истинско изобилие.
23 Март 2014 19:28
На Бареков са чисти ръцете, защото той не е бил във властта и не е откраднал нищо от държавата. За разлика от тия, които вече 24 г. живеят на гърба на хората.
23 Март 2014 19:30
В тази сграда е софийският офис на "България без цензура" на "Черни връх" №25А. В Имотния регистър на този адрес се водят 90 сделки. Не е ясно зад коя от тях се крие собственост на партията.


Ами да я запалят като оная колиба, дето им беше офис и ще се разбере кой ще изпищи. Круто трябва срещу такива...
23 Март 2014 19:34
Бареков е острието на революцията.
За да спаси България требва да си изцапа ръцете и носа.
После ще ги чисти...
23 Март 2014 19:52
Гълъбова 23 Март 2014 19:28
На Бареков са чисти ръцете, защото той не е бил във властта и не е откраднал нищо от държавата

Никой не е бил във властта преди да влезе във властта. Но е достатъчно познат за да знаем какво представлява и кой мустакат му дърпа конците. Маниакален лъжец и манипулатор. А с кражбите ще внимава. На урбулешките кражби а ла Хохенгер и Цанков камък им изтича времето, трябват по сложни комбинации.
23 Март 2014 20:06
Не е нужно барекова да краде от народа. Неговите кукловоди го правят от десетилетия. Купиха си не само бареков, но и куп други покрай него. А Нешка им играе безплатно, понеже харесвала николай б.
23 Март 2014 20:15
Ще отговори той, залетел се е
23 Март 2014 20:26
А Нешка им играе безплатно, понеже харесвала николай б.

Тя самата Нешка ако иска с лента, ако иска с бухалки, ако иска с обръч - нека си играе. Но на самите балерини, за озвучаване и сценична работа нали някой плаща.
Или излиза, че целият този екип жевее от спестяванията си, и про-боно обикаля страната и изнася спектакли?
23 Март 2014 20:30
Дудука Бареков, същият Капута, е това, с което го замериха в Монтана.
Нито повече, нито по-малко.
Кафява смрад, бля.
23 Март 2014 20:32
На Бареков са чисти ръцете, защото той не е бил във властта и не е откраднал нищо от държавата. За разлика от тия, които вече 24 г. живеят на гърба на хората.

Той и чехлю не беше във властта преди да го турнат за министър на краденето, пардон на асфалта...значи и неговите ръце са чисти...И той е натрупал като бареков милиони от продажби на "акции" и други стоки
И гьонсурата Бареков и той така...все са чисти богаташи от "преди", мутрафона и той успешен бузинсмен, сал един цвъко се обогати, като най-тъп от тъщата...
23 Март 2014 20:35
"СЕГА" -
Мисля,че му подядохте поне 20 % от евентуалните гласове, макар, че реално не му се полагат никакви.
Един пезвенк заслужава винаги пезвенкската си участ!
23 Март 2014 20:39
Бареков е поредното подставено лице на комунистическата мафия. Лице от средата на тялото, същото като Станишев, Борисов, Кобургготски, Сидеров и останалите подобия. Бареков ще говори според очакванията на наивните избиратели, после избори, и ако влезе в парламента ще влезе напълно в отредената му роля. Ако не влезе, поне ще отнесе гласове. Кариерата му в медиите е кариера на посредствен поръчков слуга, с каквито изобилства българската журналистика.
23 Март 2014 20:57
brightside 23 Март 2014 20:39
Бареков е поредното подставено лице на комунистическата мафия.


Че то друга мафия има ли у нас? Ето и президентина НАШ!
23 Март 2014 21:11
В България първите милиони са спечелени честно само от тотомилионерите.
Та, ако Бареков спешно не може да докаже, че е тотомилионер, ще е първата жертва на още неприетия закон "Чисти ръце".
Защото не е президент , премиер, министър, даже не е виден политик.
Настоящата статия е само началото.
23 Март 2014 21:14
На Бареков са чисти ръцете, защото той не е бил във властта и не е откраднал нищо от държавата. За разлика от тия, които вече 24 г. живеят на гърба на хората.

Аааааа, един билюк мошеници стоят зад властта и крадат. А Бареков е патологичен лъжец, кастриран от чувство за мярка и срам.
23 Март 2014 21:37
Народът е тъп или поне една немалка част от него и ще има доста гласоподаване за Дудик. Ясно е, че е така, но по-притеснителна е мащабната тъпота с очертаващите се резултати от бъдещия референдум, защото "Материала" е лош, но за сметка на това е и глупав
23 Март 2014 22:43
Що ли ми намирисва, че барековата партия е креатура не на БСП, а на АБВ?
23 Март 2014 23:38
Проведете я тази операция "чисти ръце", включително и за Бареков, пък после се отдавайте на дълбоките си анализи...
23 Март 2014 23:41
А на мен ми намирисва, че всеки, който е против операцията "чисти ръце", смърди.
24 Март 2014 00:29
Само да напомня, че малко преди да напусне високия си пост в ТВ 7 и да се впусне в Политиката, Бареков беше на няколкомесечно "обучение" в САЩ! Кой и защо плати толкова много пари за "обучението" на Бареков в САЩ, а той малко след завръщането си напусна телевизията, в коятао заемаше висок пост!!! Май, "обучението" на Бареков в САЩ НЕ е било за телевизионна журналистика, а за "политик"?! Сега остава само да се досетим в чия полза ще политиканства и действа Обученият в САЩ Бареков!
Впрочем, моето твърдо убеждение е, че Бареков и партията му са създадени и лансирани от Създателя им за борба срещу Сидеров и "Атака", а заяжданията с Борисов(човек на САЩ- напомням за разговора му с посленик Бай Ърли през 2006 г., езтекъл в "укилийкс"!), са за парлама и прикритие!
24 Март 2014 01:11
Бареков е поредното подставено лице на комунистическата мафия.

24 Март 2014 01:15
Впрочем, моето твърдо убеждение е, че Бареков и партията му са създадени и лансирани от Създателя им за борба срещу Сидеров и "Атака",


Чакай, бре параграфе, нали белият вожд беше говорител на Бареков в КСНС?
24 Март 2014 01:19
Т. нар. "партия" на т. нар. "лидер" е създадена и изцяло финансирана от КТБ и "приятелски медии" с цел да отнемат колкото може повече гласове от ГЕРБ и БСП и така да гарантират че в следващият парламент интересите на групировката няма да станат жертва на коалиционно споразумение. За съжаление има достатъчно овце които да гласуват за подобни същества, така че инвестицията може и да се изплати.
24 Март 2014 08:28
Не е нужно барекова да краде от народа. Неговите кукловоди го правят от десетилетия. Купиха си не само бареков, но и куп други покрай него. А Нешка им играе безплатно, понеже харесвала николай б.
Що ма Слава, нъл искахте капитализъм. На ви сега капитализъм. При модерния капитализъм за да участтваш в управлението са нужни пари, а парите са във финансовия капитал. Я да ти припомня защо си замина Кол в любимата ти Германия. Пак заради такива маниулации. Беден не може да се добере до управлението. Това е той капитализмът сега - кенеди, Буш и всички други президенти на САЩ след войната бяха от свръх богати кланове, или поддържанми от олигархични кръгове - там както финансови , така и оръжейния бизнес.
24 Март 2014 08:33
Т. нар. "партия" на т. нар. "лидер" е създадена и изцяло финансирана от КТБ и "приятелски медии" с цел да отнемат колкото може повече гласове от ГЕРБ и БСП и така да гарантират че в следващият парламент интересите на групировката няма да станат жертва на коалиционно споразумение.
Добрутро, как позна. Ти си един истински оракъл или баба Ванга. То всички партии, като изключим БСП и донякъде СДС и ДПС са създадени за нещо. Мераклии за власт колкото си щещ. Разбира се, че се борят два олигархични кръга - този на Прокопиев и Бориславова, които стоята зад ГЕРБ и онова нещо дето му викат президент и този на КТБ, които стоят зад това правителство. Това е той капитализма, борба между олигарси. Народът служи само да гласува за тези или другите.
24 Март 2014 08:39
Кой и защо плати толкова много пари за "обучението" на Бареков в САЩ, а той малко след завръщането си напусна телевизията, в коятао заемаше висок пост!!!
Чакай сега параграфе, Бареков нали създаде ТВ7 Нюз заедно с CNN, ясно е, че затова е бил в САЩ, сега дали от CNN са платили или от телевизията ТВ7 не е ясно. Но е ясно, че това е била причината.
24 Март 2014 08:42
Народът е тъп или поне една немалка част от него и ще има доста гласоподаване за Дудик.
Ами тъп, той преди това масово гласува, а сега поддържа мутрата Боко. Е сега задача с голяма трудност, кой е по-хубав Дудука или Мутрата.
24 Март 2014 08:42
Народът е тъп или поне една немалка част от него и ще има доста гласоподаване за Дудик.
Ами тъп, той преди това масово гласува, а сега поддържа мутрата Боко. Е сега задача с голяма трудност, кой е по-хубав Дудука или Мутрата.
24 Март 2014 08:47
Абе нашто джурналя много са разтревожени от политическата кариера на Дудука На статията са се наредили тримца. Завист ли е що ли? По-рано не питаха откъде имат наште Боко и Цвъко пари за да създадат ГЕРБ. А там са мръсни пари, - парите от мутренското минало на Боко и от голямото крадене в Софийска община.
24 Март 2014 08:53
От съвременния речник на българския език: Манипулация,Манипулатор,Манипулиран,Манипулируем. Всеки може и трябва,съобразно манталитета и дейността си, да се самоопредели към коя от 4-те категории принадлежи! Данни и разкрития като тези в статията са полезни само при условие,че повече хора ги прочетат,а не само тези,които четат СЕГА ! Впрочем,как да повярваш на Бареков,че пледира за операция "чисти ръце",а държи своите в джобовете,за да не видим дали са мити!
24 Март 2014 09:01
Е, айде да видиме цацаратурата каква ще я свърши...
24 Март 2014 09:05
Четейки списъка с договори, имоти, фирми на Бареков и съпругата му, според мен има доста солидни факти за добро финансово състояние. Не знам как според публикацията това не е достатъчно. А след като Бареков е дръзнал да влиза в политиката и да говори за чисти ръце, се предполага, че не е такъв идиот да не очаква такива въпроси и да не може да докаже произхода на парите си. Иначе просто ще се спъне още на старта.
24 Март 2014 09:47
За ръцете не знам, но дънцето му е така окидано, че не е измислен още памперс с такъв капацитет.
24 Март 2014 09:48
то КОЙ?? КОЙ?? финансира масрафа е ясно, май само автора на статията не го знае т'ва или не смее да го напише докато няма доказателства. отделно и приятелите му бизнесмени освен, че леят сълзите за народа, пускат по някоя пара в партията на цензурата
24 Март 2014 09:49
след като Бареков е дръзнал да влиза в политиката и да говори за чисти ръце, се предполага, че не е такъв идиот

Кой предполага
24 Март 2014 09:57
Чисти са му ръцете колкото са чисти на КОЙ.
24 Март 2014 10:30
Zeus
23 Март 2014 23:41
А на мен ми намирисва, че всеки, който е против операцията "чисти ръце", смърди.


Ей го на, и Зеию...А колко са още, на които трябва да се плаща, както на Нешка Робева, на Любен Дилов - шарен...
Добре, че има журналисти като в екипа на това разследване, защото, не само от форумни текстове, но и от слабата обществена съпротива вече се очертава опасната търпимост - не към Бареков, той е едно повърхностно перекенде, а към онези, които правилно са го преценили за своите интереси поне един мандат напред. Тиквата все пак се оказа по-удържим във възхода, защото сикаджийството му е картотекирано. И този невръстеник надява бронежилетка, за да напредва покрай известни на когото трябва картотеки....Изобщо, КОЙ-то не успя да сложи Пеевски за началник на "феберето" ни, сега взема реванш от протестиращите...
Най-добре винаги ще си бъдат "гълъбова", "зеию" и пр. "анализатори и тролиатори"
24 Март 2014 11:17
Аз по-голям лицемер от тоя Дудук не съм виждал....егати наглеца долен мазен
24 Март 2014 11:29
Капута е просто следващата инкарнация на каманяшката сган. След янето и пиздеро.
В това би се убедил всеки, като види как се ослушват каманяките с опорните точки.
24 Март 2014 12:36
Не виждам какво лошо виждат в "чистите ръце" авторите на статията. Ама Бареков не отговорил на въпросите... То някой щото отговаря. Да тръгне операцията, за всички, вкл. предложилия е Бареков и тогава ще стане ясно какво е положението. Според мен нито нещо ще тръгне, още по малко ще стане ясно. Но защо авторите грачите срещу общо взето добра идея? Щото Бареков кривр или....?
24 Март 2014 13:36
Преди да хвърляш камъни в чуждата градина, погледни първо собствената си.
Не напразно наричат медиите Четвъртата власт. Но да погледнем "За духът на законите" от Монтескьо и трите власти изпълнитена, законодателна и съдебна не могат да вземат превес една над друга. Демокрацията според всички е най-добрата форма на управление позната ни до сега. На практика и най-скъпата. Повдигам темата от далеч, за да запозная читателите с моята гледна точка. Защо е най-скъпата форма на управление? С излизането на първата печатна книга се появява и четвъртият стълб на демокрациятаЩе ви кажа - защото трябва да се плаща много. Плаща се за да се купят чиновници, плаща се за да се лансира политическо мнение. Плаща се на четвъртата власт, за да се управляват хората. Какво е първото правило на демокрацията? Лична свобода! Единствено право има органите да разследват и то под съмненията за извършени нарушения. Иначе всеки би разследвал когото си иска и както си иска. Аз не искам някое медия да ми нищи личния живот, защото в повечето случаи медиите обслужват олигарсите. Това е нарушение на правото ми на свобода. Субективно погледнато, това че Бареков е оповестил публично неща, от личния си живот си е негово решение. Колко е истинно... Цацаров нареди проверка.
24 Март 2014 14:10
Рядко пиша тука, само чета и подминавам. Но виждам в случая , че доста труд е хвърлен да се разследва паричното състояние на човек който въпреки всичко и въпреки всички още не е в управлението на държавата! Придполагам трябва да има превантивни мерки и да знаем кой как влиза в управлението но смяатм, че е дваж пъти по важно да се направи подобна проверка на хората управлявали страната през последните години. Дали някой журналист или група журналисти, дали сформирана комисия от политици, но трябва и е хубаво да се знае как са разпределяни парите в държавата. Простете но нямам доверие на хора като Станишев, Доган, Борисов, Сидеров и Кунева за да си позволя да бъде фокусирано вниманието ми върху Бареков които не е бил в изпълнителната власт и нямам идея ще стигне ли до нея. Това за мен е по-скоро изместване на фокуса и очерняне на някого тип - да си изхвърлим боклука в двора на съседа. Ами тези господа и госпожи от последните години? За тях трябва да се напише цяла книга с подобен текст. Заплати, длъжности... Аз като гражданин смятам, че има ниша в една евентуална проверка за това как се зароди и финансира ПП ГЕРБ! Кмета на София на практика направи тази партия и ме притеснява това ,че може София да е ползвана като разменна монета между Влиятелни Българи, да ги нарека така, и Б. Борисов! Но дори разследване за зараждането на ГЕРБ, НДСВ и АТАКА може да бъде оставено на заден план като се има предвид, че всяка партия и всеки кандидат за кмет или президент ПО СВЕТА се финансира от някого. Това е несъвършенство на системата. Въпроса обаче е след като бъде избран/a/ни , а такъв е случая с трите партии които съм изброил, какво ще прави човека или партията! В случая има огрооомни съмнения за това дали Симеон 2ри , Борисов и Сидеров сложете към това и Станишев и Доган не са се възползвали от постовете които заемат.
24 Март 2014 14:22
Която медия не е свързана с Пеевски,мееекичко, мееекичко ще бъде завладявана от дудук-троловете
24 Март 2014 14:24
А на мен ми намирисва, че всеки, който е против операцията "чисти ръце", смърди.
Хм, когато операцията "чисти ръце" е в чужди ръце, винаги смърди, и винаги ужасно. Когато е в "наши" ръце ухае на демокрация и абсолютна справедливост.
А партийни шефове не искат да покажат доходите си и да излязат на светло, защото допълнилно ще мотивират Бюреков да ги догонва . Пък и го пазят от инфаркт, злобата и простотията са му сграбчили сърцето. Само ще е от милосърдие и хуманизъм.
24 Март 2014 14:33
доста труд е хвърлен да се разследва паричното състояние на човек който въпреки всичко и въпреки всички още не е в управлението на държавата!
Е, чак пък доста труд! Елементарна справка в публичните регистри. Всеки го може или би следвало да е така. И следва да се прави за всеки, който изказва твърдения за управлението на държавата. За клевети и лъжи е задължително. Без значение дали е политик, журналист или обикновен гражданин.
Колкото до съмнението, че проверката за управляващите е "по-мека", не се притеснявайте - вече са били в управлението и са подавали публични деклерации. Де юре, ако са излъгали, влизат в затвора. Де факто е друго Та на първо време нека да е изчистен въпроса "де юре".
24 Март 2014 14:56
*** Абе вие наистина ли невиждате колко е жалък и прозрачен Бареков или само 10те лева ви интересуват....***
24 Март 2014 15:40
По времето на социализма всички младежи завършили средно образование (а то беше задължително) отиваха в родната казарма на пълна държавна издръжка за цели две години: храна, облекло, квартира, обучение, възпитание, военна подготовка......... всичко. Младежите влизаха в казармата деца, излизаха отговорни пред себе си и обществото мъже, годни да полагат обществено полезен труд, да създават семейства! Държавата беше богата и харчеше парите си за полезни неща. Днес държавата изкарва малко, но затова пък парите и се харчат ОТ ЕДНА ШЕПА БАНДИТСКИ ИДИОТИ, ЗА СЪЗДАВАНЕ НА ПАРТИИ И ТВОРЕНЕ НА МЪГЛЯВИ ПОЛИТИКИ, КАТО НАПРИМЕР "ЧИСТИ РЪЦЕ". Плевнелиев твърдеше, че е чист, а днес Бареков ще прави "чисти ръце". Когато социалистическата революция победила в Русия през 1917, попитали Ленин, а сега как ще управляваме икономиката. Ленин мъдро отговорил, както до сега я управляваха капиталистите. Затова макар и след революция, икономиката е показала изключително устойчив и бърз растеж, за да стане Русия само за 2-3 десетилетия втората в света по брутен обществен продукт държава, след САЩ. Комунистите са изпращали най- способните си младежи на обучение в най- добрите университети на САЩ! ("Децата на Арбат" Когато през 1990 г. у нас дойдоха ПЕРЕСТРОЙКАДЖИИТЕ НИКОЙ ИЗОБЩО НЕ ПОПИТА КАК АДЖАБА ЩЕ ПРОДЪЛЖИМ ДА УПРАВЛЯВАМЕ И РАЗВИВАМЕ ИКОНОМИКАТА СИ ОТ ТУК НАТАТЪК. ТЕ НЕ СЕ ИНТЕРЕСУВАХА КАК ДА УПРАВЛЯВАТ ИКОНОМИКАТА НА БЪЛГАРИЯ. ТЕ БЯХА ДАШЛИ ДА КРАДАТ КОЛКОТО МОЖЕ ПО- ДЪЛГО И КОЛКОТО МОЖЕ ПОВЕЧ. ПРОКЛЕТИ ДА СА!
24 Март 2014 16:58
А колко чисти са ръцете на вашия собственик? Явно ще има засегнати от "Чисти ръце" и вече са заели позиция за отбрана. Бареков не е бил във властта и парите му не са от партийни субсидии и далавери с държавно имущество. Всичко е публично и може да се провери. А вие не тръгвайте с рогата напред, че може някой да ви съди за клевета!
24 Март 2014 17:00
Мисля, че Бареков каза, че при приемането на Чисти ръце, прърво тяхната партия ще мине проверка. Просто ми е чудно, ако има какво да крие, защо настоява за този закон. Той така или иначе в даден момент ще бъде приет.
... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД