:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 316
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Никой не иска да е шеф на фонда за лечение на деца

За момента няма кандидати за директор на фонда за лечение на деца, което е много тъжно, заяви вчера здравният министър Таня Андреева. Ветровитият пост става вакантен на 7 април, когато досегашният директор Ива Станкова подаде оставка под натиска на родители на болни деца и на членове на Обществения съвет. Според Андреева липсата на желаещи се дължи на напрежението, което се създаде около фонда по една или друга причина. "Никой не иска да се заеме с тази отговорност. Това не е за първи път. Във фонда има вълнения от много години насам, не само при един директор", посочи Андреева. Кадровата криза във фонда обаче е предизвикана именно от сегашното управление, което отстрани бившия директор Павел Александров и предизвика протести на родители в негова защита. Вместо Александров, който раздвижи работата на структурата, БСП сложи своя бивша депутатка, при която придвижването на молбите значително се забави.

Вчера здравният министър и членовете на обществения съвет представиха отчет за работата на фонда и проблемите, с които се сблъскват. Според изнесени от Андреева данни забавяне на случаите е имало и при двамата директори. Липсата на координация и регламент за взаимоотношенията между фонда и външните експерти, както и липса на координация с болниците в чужбина са част от констатираните проблеми при вътрешния одит на фонда. В някои случаи обсъждането на преписки е продължавало до 72 вместо регламентираните 45 дни.



ПРОБИВ

Здравната комисия одобри и стратегията за развитие в сектора до 2020 г. На вчерашното заседание депутатите изненадващо приеха предложение на депутата от ГЕРБ Семир Абумелих, с което се отваря вратата към демонополизация на здравната каса. Текстът дава възможност за разнообразяване на източниците на финансиране на договорните партньори на касата, тоест болниците ще могат да получават средства и от здравни фондове, които да конкурират НЗОК. Въпреки несъгласието на здравното министерство с текста депутатите го одобриха и той ще бъде записан в стратегията. Тази идея по принцип е предизборен ангажимент и на сегашното управление, но яснота по въвеждането й липсва.
1
909
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
1
 Видими 
04 Април 2014 16:04
Ами пробвай с обявяване на конкурс, Андреева. Стига сте си го подхвърляли на политически другарчета тоя пост, явно се иска бачкане и не е тихо местенце за номенклатурни кадри . Може пък да се намерят свестни кандидати сред политически необвързаните.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД