:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 329
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
Прелет над печата

Тъмната страна

Взехме си наръч стари вестници. Последните са от 3 май, но на прелитащия това не му пречи да размаха факела на просвещението в поредния си жалък опит да разкъса мрака на невежеството и предразсъдъците. В пресата - пак тъма и сенчести интереси.

"Тъмната страна на домата", разкрива "Капитал" с колаж, закачливо кореспондиращ с Dark Side of the Moon. Поантата - доматът е черно петно в белоснежните простори на българската икономика: "Производството на зеленчуци в България замира заради сивия сектор и субсидиите".

Но за този и всички други проблеми си имаме хранители ("Новинар") - Уфологът Стамен Стаменов уверява: "Извънземни сили пазят България".

Вляво от домата на 1-а стр. в "Капитал" - тъмната страна на Долината на розите: "Вземи една българска роза от нас", пише вестникът в коментар за изгонените от Розово бежанци. Материалът започва със станалия знаменит цитат от докладната записка на бойната кметица от патриотичното село: "Розово е едно от най-чистите от етническа принадлежност села на община Казанлък". На прелитащия му направи впечатление, че никой досега не е коментирал освен безумното съдържание - агресивната неграмотност на кметицата.

Кривото четмо и писмо е тема на "Монитор" (който впрочем не е вестник за образователен пример, с извинение): "Боржуа" и "фудбол" сред ученическите бисери", възгласява високата трибуна, където в съседство четем величавото заглавие: "Гергьовденски курбан на пътя" - разказ за катастрофите по празниците. От което следва може би, че загиналите на пътя са жертвени овце? Спираме анализа, за да не станем съучастници в гаврата.

По-навътре в същия вестник - емоционално-аналитичен коментар под заглавие: "Колко е важно да бъдем грамотни". Абе хем е важно, хем на прелитащия му идва да каже като един чорбаджи Фратю: "Бей ефендим, имам две малки деца; ако ме питат: "Що ги остави слепи?" - Ще кажа: да не могат никога да прочетат такава измама. Не възприемам!"
1086
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД