:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 327
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
Реконтра

Картичка от българското черноморие

А вчера взе, че запука дъжд, мама и татко пак се скараха и стана лек фал...
Мила бабо,

Поздрави от морето!

Тук е слънчево, имаме бойлер и се къпем. В банята, не в морето, защото то е още студено, но татинко каза, че не той, а тия песоглави тъпунгери в парламента са ни докарали дотук, че да ходим на море през май, за да е по-евтино. Какво е песоглав тъпунгер, бабо?

Вчера на плажа събрах цяла кофичка с мидички, рапанчета и капачки от бира. Намерих и две листовки на някаква партия, но татинко се разкрещя да не съм си играел с такива мръсотии и че по-добре да ходя да се занимавам с умрелия делфин, дето втори ден никой не го прибира от плажа; като го попитах защо, татинко каза да не съм му говорил за политика и си отвори още една биричка.

После отидохме да караме колелета, но татинко вече доста си беше пийнал, затова се обърка и реши да се качи на моето колело, а то е с ляво помощно колелце, та се въртя в кръг половин час.

Събраха се хора да ни гледат и ни хвърляха стотинки, защото мислеха, че сме от цирка. Стотинките ги събра маминка и каза, че поне те са някаква утеха за съсипания й живот, защото навремето трябвало да се ожени за народен представител, а не за контрольор и простак.

В станцията се запознах с едно момченце на моите години, но заради дългата му косичка татинко го помисли за момиче и дойде да ни обясни да внимаваме, защото не искал бебета. В тая страна, каза, не искал да гледа никакви внуци, а в друга страна не искали да го гледат него, така че да сме се държали прилично, ясно? След това се разкрещя на маминка, която се разплака, защото явно искала внуци. Тогава татинко каза, че нямало как да бъде по-нещастен на тая почивка. О, не, чакай, имало - щял да е по-нещастен, ако и ти си била с нас. И после те нарече с много смешно име... скумрия. Защо си скумрия, а не, примерно, сьомга, бабо?

Вчера вечерта ходихме на ресторант и маминка, както всеки път, като седнем някъде, започна да коментира цените на висок глас; после каза на татинко, че е стиснат и грозен, напомни му, че не е народен представител и че ще се разведе с него при първа възможност. Но си беше пийнала и каза всичко това на един непознат чичко, на чиято маса погрешка беше седнала. А като жената на чичкото се появи, маминка се разкрещя "Коя е тая, бе, коя е тая, бе!?" и заплаши да съди всички ни в Стра... Стразби... Стразбург. Чичкото обаче взе, че се оказа реален народен представител и обясни, че вече няколко пъти са го съдили и такива заплахи въобще не му правят впечатление. После обаче съжали татинко и ни плати сметката. Татинко обаче се ядоса и каза, че ако някой ще му плаща сметката, трябвало да му съобщи в началото на вечерята, за да можел да си поръча нормална храна. После попита народния представител защо заедно с другите там са изнесли държавата? Как се изнася държава, бабо?

Иначе, изкарваме си добре. Следобед ще ходим за риба с лодка навътре в морето. Според маминка целта на татинко била да я бутне във водата, за да се удави. Татинко пък каза, че това нямало как да се случи, защото маминка била толкова дебела, че изобщо нямало да потъне, дори да я дърпали четирима леководолази надолу към дъното.

Мила бабо, ще пиша пак скоро, защото татинко от десетина минути крещи, че трябвало да тръгваме вече и че маминка само го хаби тоя грим. Поздрави на деди и целувки!

1
1693
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД