:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 282
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Борисов тества ДПС с вота на недоверие

Бившият премиер обеща да раздели постовете с реформаторите при съвместно управление
СНИМКА: БОРИСЛАВ НИКОЛОВ
Бойко Борисов се здрависва с бившия си енергиен министър Трайчо Трайков, който в момента е експерт в Реформаторския блок. Лидерът на ГЕРБ не отговори на въпрос дали Трайков има шанс като министър при общо управление с реформаторите.
Няколко дни след като лидерите на ГЕРБ Бойко Борисов и на ДПС Лютви Местан си размениха взаимни любезности бившият премиер обяви, че вотът на недоверие, който партията му ще внесе в НС утре, ще е тест доколко движението е проевропейска формация. Това се разбра от думите му след среща с представители на Реформаторския блок, която бе богато гарнирана с цветисти изрази на Борисов. В ухажването на партията на Доган се включи и говорителят на реформаторите и председател на ДСБ Радан Кънев. Според него независимо от всички съмнения за корупционно поведение спрямо движението, то винаги е отстоявало проевропейска позиция. Борисов скромно допълни, че е искал да каже същото, но се въздържал, за да не го обвинят в сближаване с ДПС и после да му се налага да се обяснява във "Фейсбук".

Вотът на недоверие ще бъде по темата за енергетиката и една от основните точки в него ще е пренебрегването на правилата на ЕС при договарянето на "Южен поток". Реформаторите предоставиха на ГЕРБ кореспонденцията си с енергийното министерство за проекта. А срещата стана повод Борисов да повтори, че е "за" проекта "Южен поток", но иска той да бъде съобразен с европейското законодателство. Той благородно покани събеседниците си на парламентарния балкон при гласуването на вота. И се върна на старата си теория, че България разполага с огромни залежи от газ и петрол, но заради управленската си немощ БСП и ДПС не могат да добиват местен газ. Бившият премиер отново допусна, че след 3-4 г. може да инициира референдум за това дали българите да получават 10 г. безплатен газ "като в Катар или Абу Даби".

ГЕРБ продължава да чака балансите на НЕК и БЕХ, което бе причината да се отложи внасянето на искането за вот на недоверие в края на миналата седмица. Борисов обясни, че за да не се стига до популизъм и фалит, държавният регулатор трябва да се произнесе. "НЕК реално не знае собствения си баланс", отсече бившият премиер, но допълни, че той е с дефицит от 3.2 млрд.лв. "Ако имахме тези официални данни, щяхме да ги сравняваме с 2008, 2006 г., но те бягат от този дебат. Искам да ги вземем и да ги наложим към данните, които ние имаме от нашето управление и тогава от числата всичко ще стане ясно. Просто да ги наложим, бе", обясни с подобаващи жестове Борисов

Първата заварка на "Южен поток", направена от премиера Пламен Орешарски, пък коментира така: "Такава забава не съм виждал - взимат две тръби от Ихтиман, отива Орешарски с един оксижен - заварки ще прави. След това ги връщат - взели ги под наем. Така заварих "Люлин", Дунав мост. Царе са на първите копки". На въпрос, ако ГЕРБ управляват заедно с Реформаторския блок, дали министър ще бъде Трайчо Трайков или Делян Добрев, Борисов поясни: "Ще сме опоненти. Ще разделим министерствата".

В края на срещата Борисов заяви, че не вижда особена разлика между срещата му на кафе с Лютви Местан в Кърджали и разговора с реформаторите. "Кафето си е признак на гостоприемство", заключи той.

------БЕЗ ЗАДРЪЖКИ

Лидерът на ГЕРБ не се сдържа да коментира и случая как енергийният министър Драгомир Стойнев се разминал в Брюксел с еврокомисаря Гюнтер Йотингер и срещата не се състояла. "Какво значи разминали са се с Йотингер, бе? Това да не е у метрото да се качите на различни влакчета?", запита Борисов. И допълни: "Иска Стойнев на мечката меда да лиже, ама ще го излижа накрая".
13
3697
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
13
 Видими 
14 Май 2014 20:06
...българите да получават 10 г. безплатен газ "като в Катар или Абу Даби...
горките арабели сигурно умират от студ зимата, ако не им е безплатен газа
14 Май 2014 20:50
е те този, от ден на ден все повече изтрещява....след още 3 години в опозиция какво ли го/ни/ чака?????
14 Май 2014 21:54
И се върна на старата си теория, че България разполага с огромни залежи от газ и петрол, но заради управленската си немощ БСП и ДПС не могат да добиват местен газ.


Ффффракинг. Какви ли ще са комисионните бокови при разрешаването на фракинга? Дали ще са по-големи от папото дето е взел за съсипването на проекта за АЕЦ Белене или ще са по-малки?
14 Май 2014 21:58
Бившият премиер обеща да раздели постовете с реформаторите при съвместно управление

Нали Божем реформаторите се кълняха по миналогодишните протести, че са против Борисов? Къде сте, Сократе, Ловък и др.?
В ухажването на партията на Доган се включи и говорителят на реформаторите и председател на ДСБ Радан Кънев.

Нали Радан Кънев протестираше против Пеевски, този задкулисен депесарски кадър? Къде сте, защитници на реформаторите, да ни обясните завоя, който Вашите хора направиха?
15 Май 2014 09:09
Вотът на недоверие ще бъде по темата за енергетиката и една от основните точки в него ще е пренебрегването на правилата на ЕС при договарянето на "Южен поток" - паш се се набили в темата дето пък правителството е в час, но не и реформаторите. Ако може конкретно да кажат точно кои правила нарушава ще бъда благодарен. Нали точно за това в момента се водят преговори между ЕС и Русия, нали сме делгирали права на Отингер да преговаря и то всички страни от ЕС през които минава тръбата
15 Май 2014 09:18
И допълни: "Иска Стойнев на мечката меда да лиже, ама ще го излижа накрая".

Че то това си е направо откровена покана! "Ще го" за меда ли се отнася или..... пази боже!
15 Май 2014 09:55
Дааа, на 25.05 една много, ама много представителна извадка от българския народ ще покаже що за народ сме.

И в сравнение със статистическата грешка която социолозите си слагат върху обичайните 1000 - 1200 интервюирани при своите анализи, грешката на 25.05 ще бъде практически - НУЛА.
15 Май 2014 09:59
...взимат две тръби от Ихтиман...

Защо точно от Ихтиман??
15 Май 2014 10:01
вотът на недоверие, който партията му (герб) ще внесе в НС утре, ще е тест доколко движението е проевропейска формация

Това си е лично мнение на б.б., който обясняваше по едно време, че цв. цв. бил умен...
15 Май 2014 10:05
Щото в Ихтиман е имало две тръби с исканите размери. Другаде е имало единични бройки. По евтино е от едно място да вземеш и върнеш тръбите.

Предполагам.
15 Май 2014 10:10
А тва с тръбите ми напомня за оная задачка: В един басейн се вливат две тръби и изтича един колоездач дълъг 15 метра, колко ябълки е набрало ТКЗСето?

Всичката работа на ББ е като в тази задачка, интересното, е че над милион избиратели са готови с решението.
15 Май 2014 13:13
А аз почти бях повярвал под въздействието на уличните протести, че ДПС били в коалиция с Атака. Пък то каква била работата... ГЕРБ в колиция с ДПС и Реформаторския блок. Тъй кажете бе хора, да си дойдем на приказката. Те не протестирали защото Орешарски предложил Делян Пеевски за шеф на ДАНС, а защото била отнета възможността на Бойко Борисов и реформаторите да предложат Пеевски за шеф на ДАНС. И сега за да компенсират Бойко Борисов и Радан Кънев приветстват предложението на ДПС Пеевски да бъде пратен в Европарламента за да излага България на по-високо ниво.
15 Май 2014 14:33
Наистина, какво по-ясно доказателство от опорните точки на Иво Прокопиев за това, че предстоящият вот на недоверие няма да е на опозицията срещу правителството, а на подкрепяната от енергийната мафия и олигархия опозиция срещу държавата и срещу народа. Напълно логичният извод, от което е, че всеки глас за ГЕРБ и реаниматорите ще бъде глас в полза на гореспоменатата енергийна олигархия.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД