:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 243
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

В зала "България" представят "Непознатият Телеман"

Операта на Телеман по "Дон Кихот" ще се играе за първи път в България.
Концерт с неизпълнявани в България творби на големия немски бароков композитор Георг Филип Телеман (1681-1767) е един от акцентите в Европейския музикален фестивал. Програмата е озаглавена "Непознатият Телеман" и ще бъде представена от ансамбъл "Тути соли" с диригент Виржиния Атанасова на 21 май в столичната зала "България" от 19:30 часа. Специални гости за концерта са изпълнителят на мандолина Алон Сариел от Израел, британският певец Кристофър Холман, както и звездите от Държавния музикален театър в София Александър Мутафчийски, Марчо Апостолов, Стефан Петков и Зорница Дамянова.

Идеята за концерта "Непознатият Телеман" е на Виржиния Атанасова, която е сред най-изявените наши изпълнители и специалисти в областта на ренесансовата и бароковата музика. Ще бъдат представени две инструментални композиции на Георг Филип Телеман: Концерт за мандолина и оркестър във фа диез минор и Сюита за мандолина в ла минор със солист 27-годишният Алон Сариел. Двете творби са създадени от Телеман за други инструменти и ще прозвучат в специални транскрипции за мандолина, направени от Сариел.

Във втората част на концерта сцената на зала "България" ще оживее с комичната едноактна опера "Дон Кихот на сватбата на Камачо". Това е една от последните опери на Телеман, запазени до наши дни в цялост. Тя е създадена през 1761 г. по романа на Мигел де Сервантес и ще се играе за първи път в България. Режисьор на спектакъла е оперният диригент Велизар Генчев.
987
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД