:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 340
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
Реконтра

Моя е!

***
Точно се бях излегнал на дивана и се наслаждавах на тишината, когато на вратата се позвъни. В първия момент се стреснах, защото си помислих, че жена ми може да се връща от тридневния си семинар по-рано и да скърши като танк крепките ми намерения да седя и да не правя нищо. После обаче погледнах през шпионката и видях, че отвън седи добре облечен господин с ослепителна усмивка. Май даже го бях гледал някъде по телевизията - дали обаче беше в реклама на прах за пране или на нещо друго, не се сещах.

Отворих, защото често правя необмислени неща.

- Чест и почитания, гражданино! - поздрави ме костюмарът. - Имате ли свободни няколко минутки, е първият ми въпрос.

- За какво съм ви? - предпазливо попитах. - Ако пак е да ми давате някакви безплатни неща, нямам пари да ги плащам после!

Костюмарът театрално поклати глава.

- Още един постоянно лъган гражданин в милата ни татковина! - след което светкавично бръкна във вътрешния си джоб, извади някаква снимка и ми я натика в лицето. - Вие такава кола виждали ли сте? - е вторият ми въпрос.

Не разбирам от автомобили, затова първата ми мисъл беше, че тоя ми показва батмобил.

- "Ламборгини Авентадор" Lp 700-4 - побърза да каже той. - Вдига от 0 до 100 км в час за около три секунди, а като натиснеш газта до дупка, реве като черна пантера, прегазена от слон... - след което се изпъчи и с отработен тенор заяви: - Моя е!

Аз карам колело, а и не знаех какво точно се очаква от мен в случая, затова просто казах:

- Браво... - и тръгнах да затварям вратата.

- Хоп, хоп - игриво я побутна с крак костюмарът, - още не съм свършил.

И извади друга снимка, този път на триетажна вила, построена до морския бряг в чудно заливче; като гледах колко е чист плажът, надали беше в България.

- Имот в Гърция! - гордо заяви господинът. - Четири декара двор, външен и вътрешен басейн, сауна, джакузи, иконом, пет спални, три хола, осем гостни, баскетболно игрище... Моя е!

- Аз също имам вила - не знам защо реших да се похваля на свой ред, - в село Горун, обаче покривът нещо пропадна, единият улук тече направо в спалнята, а пък навън в двора...

- Бам! - внезапно извика костюмарът, прекъсвайки безинтересната ми тирада и ми тикна пред носа трета снимка, този път на полугола жена. - Мис Плеймейт, мерки 90-60-90, добродушно тъпа, говори, когато я попиташ нещо, мълчи през останалото време, бонбон...

- Нека позная... - реших да го прекъсна и аз. - Ваша е.

- ...яде само салати, ходи на фитнес, прави масажи... - упорито продължи господинът. - Моя е!

Започнах да се нервирам.

- Окей, а принципно горе-долу кога да очаквам да ми кажете защо ми показвате собствеността си?

Костюмарът се усмихна с най-много зъбки и внезапно се сетих къде го бях гледал - в някакъв предизборен клип.

- При положение, че съм толкова неприлично богат, гражданино, и при положение, че имам всичко, мислите ли, че ще продължа да крада, ако изберете моята партия на изборите?

- Аз не мисля, но вие ще си крадете, това е вън от съмнение. Кой за каквото е учил. Аз съм прост човек, господине, радвам се на дребните неща в живота - жена в командировка, кубинки на дивана, кило ракия в изборния ден, такива неща... Вървете си.

- Аз съм честен и достоен българин, точно като вас, и ви обещавам, че моята партия няма да забрави добрината ви! Именно затова в деня на изборите отидете до урните и гласувайте за...

Треснах му вратата. За момент се замислих дали да не отворя и пак да не му я тресна, но се отказах - можеше пак да провре крак и не знам до каква телесна повреда би могло да доведе това.

Легнах пак с кубинките на дивана и се потопих в злоради догадки за семинара на жена ми.
1644
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД