:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 346
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

НАКРАТКО

Свободен онлайн достъп



до тълковния речник на българския език ще бъде осигурен за първи път по повод 24 май, съобщиха от Института за български език при БАН. В речника са описани значенията на над 120 000 думи. Речникът е достъпен на адрес http://ibl.bas.bg/rbe и ще бъде допълван с всяко ново издание, уточняват от института. В момента езиковедите работят по няколко дигитални проекта, чиято цел е да се осигури достъп до различни онлайн услуги, свързани с българския език - синонимен и антонимен речник, речник на новите думи и регистър на фразеологизмите. Вече има и програма за корекция на правописните грешки.



Държавата ще отпусне 430 000 лв.,



необходими за завършване на ремонта на болницата в Девин, съобщи здравният министър Таня Андреева, която вчера беше във възстановеното лечебно заведение. Очаква се до 2-3 месеца болницата да заработи в пълния си капацитет. Отварянето й наново стана след протести на жителите от три общини, които разчитат на нея - Девин, Борово и Доспат. Над 30 000 души живеят в тези общини при тежки географски условия. По принцип болницата е с капацитет от 65 легла, а в момента работят около 30.
1200
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД