:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 309
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

МВР-синдикат излиза на протест заради ведомствени столове

Цветлин Йовчев
Синдикатът на гражданската администрация в МВР излиза на протест заради намерението на ръководството да закрие ведомствени столове, съобщи председателят му Христо Христов. Първата проява на профсъюза бе във вторник вечерта. От синдиката внесоха подписка против закриването на ведомствените заведения за хранене. И обявиха, че имат подкрепата на Синдикалната федерация на служителите в МВР, пожарникарския синдикат и един от полицейските профсъюзи.

За закриване на ведомствените столове се говори още от лятото на миналата година. Тогава вътрешният министър Цветлин Йовчев обяви, че МВР ще се откаже от всички несвойствени дейности и започна със закриването на полицейския СОД. Той обясни, че няма да се върви към директно закриване, но столовете вече няма да се дотират от бюджета.

Христов бе категоричен пред "Сега", че сегашното намерение ще изпрати на улицата 255 души. По думите му столовете в София се ползват от около 1/3 от служителите в МВР, а годишно за храна на всички от системата се плаща по около 0.5% от бюджета, което е около 4.5-5 млн. лв. "Имаше идея за кетъринг, но се противопоставихме. Това е един лош пример и в армията, и в ДАНС", коментира Христо Христов. Той добави, че за синдиката е приемливо частично съкращение, но не и цялостно закриване. Половината от 28-те областни дирекции вече са закрили столовете си и останалите също са готови да го направят, тъй като няма пари. Според изчисленията на синдикатите за спасяването на столовете са нужни 2.5 млн. лв.
2
2359
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
2
 Видими 
18 Юни 2014 09:22
Ако работещите в стола са първа или втора категория труд - да се закрият веднага!
18 Юни 2014 11:45
Какви са тия глупости? Никой друг вече няма ведомствени столове, отдавна всичко е закрито или приватизирано! Защо пък точно те трябва да имат? Няма логика
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД