:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 331
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

България подкрепя създаването на нови съвместни сили на НАТО

България подкрепя създаването на нови съвместни сили на НАТО, в които ще се трансформират трудно работещите в момента сили за отговор на алианса. Това стана ясно след вчерашната среща на министъра на отбраната Ангел Найденов с командващия Съюзното командване по трансформацията на пакта ген. Жан Пол Паломерос. "България, и в частност Министерството на отбраната, подкрепя процеса на актуализация на концепцията за Силите за отговор на НАТО", коментира Найденов.

В момента страната ни участва с една специална рота. Заради кризата в Украйна алиансът се принуди да промени стратегията за тези сили и на последната среща на военните министри в Брюксел беше решено да се тръгне към създаването на съвместни сили, за да се засили колективната отбрана. Идеята е така да се компенсират липсващи способности, като се споделят ресурси. България вероятно ще бъде в една група с Румъния и Турция. Държавите в съвместни сили трябва да се договорят за общото им командване, правилата за използването и финансирането им. Тези формирования няма да отменят ангажиментите, които всеки съюзник има поотделно към колективната отбрана.

Изненадващо след края на срещата ген. Жан Пол Паломерос коментира, че българските въоръжени сили са напълно интегрирани и оперативно съвместими със силите на НАТО. Това противоречи на доклада на алианса за състоянието на армията, където ясно се посочва, че руското въоръжение е старо и трябва да се подмени.

7
1437
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
7
 Видими 
18 Юни 2014 07:21
Найденов не е изразител на волята или желанията на България, така че нека не отъждествяваме щенията на един политик и България!
Политиците в България, в последните 25 лазарника, все са на небългарско подчинение!
18 Юни 2014 09:16
Да се създаде министерство на отбраната на Европейския съюз и армия на Европейския съюз. НАТО да остане само координиращ съвет между ЕС, САЩ, Канада и т.н.
18 Юни 2014 11:19
"...към създаването на съвместни сили, за да се засили колективната отбрана" ... чакай, къде виждат те нападение, че да се отбраняват?.. Кви са тия измишльотини?! Единственото, което в момента светът вижда, е че НАТО и САЩ са подстрекатели и инициират военни действия, по-скоро са основната причина за избухване на конфликти и войни в различни точки по земята.
18 Юни 2014 11:41
Нашите политици казват само"да" без да питат туземното население, от позицията "Мама знае най- добре". Ама като гледам какво им се случва на тези дето казват "не", дали пък не са прави?
18 Юни 2014 11:51
Дали са прави?
Прави биха били, ако всяка сутрин външният и военният министър си пият кафето, обсъждайки международното положение.
Така както правим ние във форума.

Така че май не са прави
18 Юни 2014 12:22
пиенето на кафе по време на работа е силно непрепоръчително.
кафетат "изяждат " най много от работните часове и допринасят за разложение на колектива.
кафето е буржоазна привичка.
.
18 Юни 2014 12:31


Добре де
Да си ги обсъждат тия неща на сухо!
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД