:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 111
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
Реконтра

Какво да се прави?

***
Аз съм един много опитен болен! Само от рак съм боледувал повече от петдесет пъти! Последният беше миналия четвъртък. Меланом! Ужас! Цяла нощ се прощавах с живота и с шарения свят! Дори прощално писмо към потомците написах. Съвети как да я карат в мое отсъствие и с кои числа да играят в тотото. На другия ден, някъде около единадесет сутринта, бях излекуван. Разбра се, че не става дума за меланом, а за ухапване от комар...

Както и да е!

Сега искам да споделя някои свои идеи около здравната ни система, тъй като тя непрекъснато създава проблеми не само на мен като човек, надлежно заведен в тефтерите на здравната каса (кръвно!), а и на целокупния български народ, както и на всеки министър на финансите, който и да е той и от която и да е партия да е излъчен.

Преди всичко наложително е Народното събрание, правителството и лекарският съюз да се съберат и специално за нуждите на българското медицинско обслужване да намалят годината поне с четири месеца. Все едно, каквито и пари да определи годишният бюджет за здравеопазване, някъде до октомври докторите успяват да ги опапат и веднага се налагат актуализации, вотове на недоверие, кръгли маси, стачки на медсестри и драматични интервюта с шефове на големи и малки болници... Така ще се въведе яснота и прегледност в сметките, а и медиците ни ще заживеят на по-високи обороти, ще остаряват по-бързо, което означава, че и съответно ще поумняват и ще започнат да крадат и да надуват сметките по-умерено, което ще е от полза за всички ни.

Второ - крайно време е в Министерството на здравеопазването да се въведе резервна скамейка. Както във футбола. Тогава премиерът постоянно ще разполага с още поне двама-трима добре тренирани и нахъсани кандидати за този пост, които ще дишат във врата на титуляра, а телевизионните моми, от своя страна, винаги ще могат да го критикуват в анализите си, че, например, като е видял, че шефът на лекарите д-р Райчинов постоянно пробива отляво срещу министърката Андреева и необезпокояван вдига топката пред вратата на буйнокосата Румяна Тодорова, не я е сменил още на полувремето, да кажем, с мощния и безкомпромисен пловдивски поклонник на твърдата игра д-р Баташки. Знаете ги тия работи, там - Руни или Бербатов, Матей Казийски или Пламен Константинов, Първанов или Станишев, Мичето от съседния апартамент или Кети от деловодството...

Разбира се, наложително е джипитата да се освободят от тежката и непривлекателна работа с пациентите. Стигат им грижите по събирането на потребителските такси. И тук ще ни спаси електрониката. Тя наистина би могла да върши чудеса. Поставяме на оживени места по градове и села здравни автомати, пъхваш в нужния процеп на машинката листче с описание къде те боли, колко пъти пикаеш през нощта и как ти писват ушите на третата ракия и автоматът, съвсем като джипито, надлежно ще ти отвърне, че направленията за специалисти за съжаление пак са свършили и ще те насочва към най-близката аптека, където да те поемат аптекарите. И без това народът отдавна вече не ходи на лекар, а просто влиза в някоя аптека, казва си болките и аптекарка, наистина цялата в бяло, без разните там потребителски такси, рецепти и бюрокрации, ти дава нужния лек.

Освен това трябва да се направи всичко, но българските мироопазващи левенти в Афганистан срочно да се приберат в отечеството и да се захванат с опазването на екипите на "Бърза помощ" от развилнели се пациенти. Айде стига курортни веселия сред талибани и муджахидини, сваляйте сините каски на ООН-то, яхвайте бетеерите и поемайте из циганските махали! Захванете се с нещо наистина опасно и героично! Друго си е екипът на "Бърза помощ" да пристигне на адреса с танк, нали така? А и по-лесно ще е в уличните задръствания.

И изобщо дайте да запретнем ръкавите и да се захванем коренно да реформираме системата. Медицината е твърде сериозна работа, за да я оставим само на медиците!
3
1167
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
3
 Видими 
30 Юли 2014 21:52
Тъй ами! Много правилно, оссобено ми хареса частта с БТР- ите
31 Юли 2014 01:33

1. надлежно заведен в тефтерите на здравната каса
2.специално за нуждите на българското медицинско обслужване да намалят годината поне с четири месеца.
3.телевизионните моми,
4. Поставяме на оживени места по градове и села здравни автомати,
5. И без това народът отдавна вече не ходи на лекар, а просто влиза в някоя аптека, казва си болките и аптекарка, наистина цялата в бяло, без разните там потребителски такси, рецепти и бюрокрации, ти дава нужния лек.
6. Айде стига курортни веселия сред талибани и муджахидини, сваляйте сините каски на ООН-то, яхвайте бетеерите и поемайте из циганските махали! Захванете се с нещо наистина опасно и героично! Друго си е екипът на "Бърза помощ" да пристигне на адреса с танк, нали така? А и по-лесно ще е в уличните задръствания.
7.И изобщо дайте да запретнем ръкавите и да се захванем коренно да реформираме системата. Медицината е твърде сериозна работа, за да я оставим само на медиците!

Г-н Шинов, с тези опорни точки, с чиста съвест ви номинирам за здравен министър!

31 Юли 2014 02:12
СЕГА, в бързината по рИформата само не забравяйте и някой хирургичен автомат да турнете, че нали, да са изпълнени изискванията - пътековите . Чей, че и аз се объркАх, май нещо пътни карти бяха или пък не... Я, по-добре "бъдете здрави", в социологическо - математическо проучвателно отношение...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД