:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 304
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Македонците ни "харизват" Зукърбърг

СНИМКА: ЕПА/БГНЕС
Марк Зукърбърг
Братята македонци много обичат да си присвояват най-различни личности от родната ни история, а и не само. Но сега правят уникално признание - според македонското електронно издание "Република" основателят на Facebook Марк Зукърбърг бил с български произход. Според съобщението на съседите, тиражирано многократно у нас, Зукърбърг бил горд от факта, че прародителите му са родени по нашите земи. Марк бил кръстен на дядо си по майчина линия, който се казвал Марко. Въпросният емигрирал през 1944 г. с кораб. Баба му обаче останала в България и не е ясно какво е станало с нея. Създателят на социалната мрежа твърдял, че познава историята на България.

Недоказаното съждение от биографията на Зукърбърг всъщност се появява периодично в новините от април 2013 г. насам, като за източник се цитира негово изказване пред Асошиейтед прес. Напълно възможно е публикацията първоначално да е била първоаприлска шега. Факт е, че и двамата дядовци на бащата на "Фейсбук" са имигранти, пристигнали в Америка през Елис Айлънд. По тази причина Зукърбърг е един от най-големите радетели за реформа в политиката на САЩ към пришълците.
1107
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД