:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 292
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
Максималисти

При ГЕРБ човешките животи няма да загиват!

Максимално мобилизирана кофа
(Цветан Цветанов пред водещ в радио "Фокус". Препечатваме разговора със съкращения и запазен интонационен оригинал.)

----

Водещ: Цветан Цветанов ни е на гости, добро утро.

Цветан Цветанов: Добро утро.

Водещ: Как сте?

Цветан Цветанов: Благодаря, добре.

Водещ: Питам, защото един леден леген се изля върху главата ви.

Цветан Цветанов: Мисля, че това е част от всички тези благотворителни инициативи, към които могат да се присъединят хората, въпреки че самата инициатива тръгна по конкретен повод. Аз вчера, когато го направих, призовах трима колеги, които са участвали активно в подобни кампании за аутизъм да се присъединят, и те приеха, и днес, доколкото знам, ще го направят, дори Станислав Иванов снощи го е направил в неговия си апартамент.(...)

Водещ: Децата с аутизъм или алтруизъм, защото и такива коментари се появиха?

Цветан Цветанов: Аутизъм. Аз съм участвал в много подобни кампании, дори мога да си припомня това, което беше направено и инициатирано от Данчето Фандъкова, от известни личности като Ники Кънчев и други подобни. Знаете, че това е една много добра, благотворителна инициатива, и смятам, че всеки един трябва да даде заслуженото. Самият факт, че го коментираме в студиото, значи е допринесло достатъчно много, за да можем да се присъединим към подобни инициативи.

Водещ: Стига да има достатъчно хора, които и да даряват пари, не само да се заливат със студена вода!

Цветан Цветанов: Аз ще направя дарение 1000 лева, и това, което разговарях и вчера с колегите, те също ще се присъединят, така че реални са тези послания, които отправяме, и се надявам, че всеки един, който го прави, ще го реализира.

Водещ: За децата с аутизъм нека наистина да има хора, които да помагат. 5 октомври наближава, ГЕРБ е тръгнал доста така...с устрем към изборите. Само че да не получи същия леден душ на 5 октомври?

Цветан Цветанов: Това, което наблюдавам в страната, не смятам, че ще бъде леден душ за ГЕРБ, но действително трябва да мобилизираме максимално усилията си, за да постигнем максимално висок резултат, защото, както каза и нашият председател - за да има някаква промяна, това, което наблюдавахме последната една година като статукво, трябва да има действително 121 гласа над, за да може ГЕРБ да управлява, и за да можем да управляваме заедно с тези, които бихме могли да водим конструктивен диалог (...)

Водещ: Говорите така, сякаш отново ще ставате вътрешен министър...

Цветан Цветанов: Това са важни неща. Когато идва бившият федерален министър на Германия само преди 2 седмици в България, и когато той участва на кръгла маса, изгледайте неговото изказване и ще разберете каква е оценката на германския Бундестаг, на бившия федерален министър на Германия за моята дейност като министър! И аз смятам,че трябва да се съобразяваме с тези оценки, които се дават от нашите евроатлантически партньори, а не...(...)

Вчера имаше изключително тежка катастрофа точно на магистрала "Тракия", защото интензивният поток води до застрашаване на човешки живот. Само да ви кажа, че в управлението на ГЕРБ, ето една друга добра политика, която реализирахме...

Водещ: Както и неразумното шофиране, в крайна сметка, това е магистрала.

Цветан Цветанов: Да, но когато традиционно в България загиваха по 1000-1100 човешки живота на пътищата, мога да ви кажа, че точно в управлението на ГЕРБ с мерките, които бяха взети от МВР, със съвместната дейност с регионалното министерство и подобряване на инфраструктурата, тези жертви станаха 600 към 2012 година, което е с нива от 1963 година. И знаете ли колко е за първото шестмесечие на тази година? С 45 са повече жертвите, а аз съм убеден, че тази година ще бъде изключително негативна тенденция! :(

5
2065
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
5
 Видими 
25 Август 2014 21:23
Наистина е голям дебил. И този ни е бил вицепремиер и министър на МВР. Интересно ми е какъв трябва да си за да гласуваш за такова нещо.
25 Август 2014 22:49
леден душ за ГЕРБ


Направо във фризера!!!!!!!
Дълбоко замразени и за много дълго!
26 Август 2014 09:07
Цецко,Цецко!Невероятна лейка си
26 Август 2014 09:46
..каква е оценката на германския Бундестаг, на бившия федерален министър на Германия за моята дейност като министър! И аз смятам,че трябва да се съобразяваме с тези оценки, които се дават от нашите евроатлантически партньори, а не....

Де гиди Бундестаг. Земи си го чувай при тебе.
26 Август 2014 10:28
Зрителка от Варна за образованието на Цветан Цветанов Завършил ли е Цветан Цветанов помощно училище за бавноразвиващи се във Вършец?
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД