:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 561
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
Отзад, в тъмното - будителка

Звук и светлина в мъглявината от Ямбол до Стамбул

***
Люба Кулезич, НТВ: ...Ама за теб са говорили, че ти ходиш да пееш за Първанов още от години, защото той ти плаща много добре концертите, че имаш финансова изгода от него - аз съм го чувала.

Николина Чакърдъкова, народна певица, кандидат-депутат от АБВ: Така, ами ето сега идва време да докажеш каква финансова изгода може да имам. Хайде да си зададем и този въпрос. Ние сме нова политическа партия сега. Да ви кажа, аз, дето гледам колегата Бареков - аджеба, не свършиха ли...

ЛК: Колега ли ти е? В смисъл по какво - по артистизъм или...

НЧ: В смисъл такъв, че се надпреварваме.

ЛК: Съперникът ти Бареков.

НЧ: Аджеба, тези Барекови пари не свършиха ли вече? От сутринта като гледам, по всяка една медия - платен репортаж, платен репортаж. Нали всички знаем колко струва платеният репортаж?

ЛК: Даже шефът на една малка кабелна телевизия ми каза, при това той е силно дясно нагласен човек, каза: "Много добре плаща той"!

НЧ: Да, та в тази връзка - ние не. Аз отивам, ще си пея, ще си казвам моите думи, но това е друга тема. Но във връзка с отзвука от тези медии, само преди два дни аз също надигнах глава - в наш местен вестник доста ме оплюха - и питах за колко лева става въпрос, аджеба? За 15 лева - платили на журналиста 15 лева и той пише, пляска...

ЛК: За 15 лева?!

НЧ: И ме съветват - не му забелязвай. Казвам: виж сега, ако не мога да се справя с този дето за 15 лева 15-годишен труд ми го смазва, аз закъде съм тръгнала тогава?... Как така? Аз, ако не мога да се справя с едно - извинявам се - нищожество, което за 15 лева е готово да омаскари нещо, което съм градила 15 години и което хората са признали...

ЛК: Но ето сега говорим за прозрачността, за това да си на светло и за това какво стои отзад, в тъмното. Например теб те обвиняват - пишат и спрягат това, че ти си в тази група от хора, които защитават Корпоративна търговска банка и искат парите да се върнат на вложителите, да бъде отворена. Казват... че Василев ти е финансирал концерти, телевизия и т.н., и затова ти сега си на неговата страна. Т.е. зад всичко има корист... користно захапваш Делян Пеевски, въпреки че се говори кой стои именно зад него. Т.е. цялата тази мъглявина трябва да почне да се разпада отнякъде. Кажи за Цветан Василев... Николина, вземай, грабвай думата, ако искаш - пропей, за да те чуе!

НЧ: Ако може само в една минута, за да говорим наистина, за хубавото бъдеще, в което аз вярвам - казусът г-н Цветан Василев. Преди големия спектакъл, който направих...

ЛК: Ти имаш ли пари в КТБ?

НЧ: Нямам. Имам заеми в други банки, които имам да връщам. Преди големия спектакъл в зала 1 на НДК...

ЛК: Да, грандиозен беше.

НЧ: Грандиозен, хубав, красив. Пуснах писма, молба, предложение на всички най-богати хора, банки в цяла България - повярвайте ми, всички. Има едни списания, където са наредени най-богатите хора. Аз, като един съвестен...пуснах на всички. Всички ми върнаха отговор колко съм велика и голяма и как "нямаме един лев"! Искам да кажа...

ЛК: Обаче няма да дадат. Само г-н Василев даде.

НЧ: Точно. Обадиха се и знаете ли какъв е парадоксът? Аз попитах: какво мога да направя за вас? С тези пари ще ушия 100 костюма. Казаха: "Нищо, пази българското". Не той - хора, които аз се срещнах с тях, нямах честа да се видя с този човек. Какъв е оттук насетне - не мога да кажа, но пътищата ме отведоха и до г-н Пеевски.

ЛК: Така ли?

НЧ: Да, и на него написах писмо, и на него писах. "Булгартабак", дотам, дотам и лекичко ми казаха, че аз съм на Първанов човек и не трябва да ми се помага. Нерде Ямбол, нерде Стамбул! (...)

ЛК: Имаш ли усещането, че твоят избирателен район (Благоевград) ще те оцени теб повече, отколкото твоите забележителни опоненти (Цветан Цветанов, Ген. Атанас Атанасов, Кристиан Вигенин, б.р.)?

НЧ: Не мога да кажа, не мога да прогнозирам. За първи път участвам в избори, но знам едно - не знам дали ще бъда политик, но ще бъда будител. Със сигурност ще бъде будител на моите сънародници!

ЛК: Много ти благодаря, че ми го казваш - сериозно ти го казвам... Никога не съм чула някой честно да ми каже „Аз ще бъде будител". Всеки чака да му дадат някакъв орден, защото е будител.
1363
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД