:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 293
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Руските банки ще ползват национална платежна система

Руската Държавна дума (долната камара на парламента) обсъжда законопроект, който ще задължи всички банки, които издават разплащателни карти, да ползват Националната система на платежните карти, съобщи в. "Ведомости". Законопроектът е дело на депутати от "Единна Русия" и предвижда банките, които използват карти, обвързани с международни платежни системи, да бъдат задължени да провеждат операциите и да изпълняват клиринг чрез национална руска система по регламент, определен от централната банка. Поддръжниците на законопроекта заявяват, че е необходимо държавата да разполага с точна информация какво се случва във финансовия свят на страната и изтъкват, че Visa и MasterCard вече работят с такива системи в страни като Турция.

Системата за международни плащания SWIFT няма как да изключи Русия от своите услуги въпреки политическия натиск, гласи съобщение на официалния сайт на SWIFT, цитирано от Интерфакс. В същото време от компанията заявяват, че приетата по този повод резолюция на Европарламента е в противоречие на основното право на фирмата да извършва своята дейност и накърнява нейната репутация. От SWIFT подчертават, че няма да отвърнат на индивидуални призиви за изключване на финансови институции от своята система, тъй като тя е неутрална глобална компания, работеща в съответствие със законите на Белгия.
3
1558
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
3
 Видими 
07 Октомври 2014 22:00
Айде честито.

20 години след БОРИКА и братушките се усетиха че само с нефт,газ,икра и блондинки не става
08 Октомври 2014 07:15
По важното е , че вече Централната банка , ще отчислява в бюджета 75% от приходите. До сега беше 50. С останалите хранеше...САЩ. Това е много по съществена новина. Русия наистина става независима страна. До сега беше тинтири-минтири - ракети,вежливи, но подчинени , чрез банковата си система на банкстърите и САЩ. Ледохода тръгна.
08 Октомври 2014 09:13
и с нефт и газ и блондинки и черен хайвер става и то много добре ама ако хвърлиш и шапката и . . незвисимост от финасовата олигархия изградена от САЩ става супер. Вече не веднъж споменах че Русия е тръгнала по много труден път но ще успее както го е правила в много по трудни ситуации . Точно това влудява САЩ че 1/6 от света заяви точно и ясно че се отказва от членство в клуба на васалите. Ще се наложи да свикнат с болката в задните части.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД