:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 285
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
Прелет над печата

Спортът за враждебен свят

Не толкова отдавна олимпийските игри бяха причина за заравяне на всички видове томахавки, ятагани и зенитни оръдия. Но това е минало! Занапред спортните събития ще са официален повод за зрелищни сражения - както на терена, така и покрай него.

"Световно по футбол за джихадисти" - "Новинар" от челната си страница, а "Монитор" обявява и домакина: "Правят мондиал за джихадисти в Либия". В първенството щели да се включат "ислямисти, воюващи в Ирак, Сирия, Афганистан, Египет и Либия". Ограниченото близкоизточно участие донякъде свива планетарния мащаб на събитието, но в по-следващи издания на форума може да се помисли за специални покани за отбори от нашия регион, може дори да се уредим с домакинство. Зависи от бързината на събитията.

Впрочем и тука вече въздухът в спорта трепери: "Трета балканска война във футбола за 5 дни", концентрира се "Труд" върху местните ритнитопковци и техните запалянковци.

"Братът на премиера на Албания пуснал знамето в Белград", издига пък "24 часа" потенциална кандидатура за селекционер на сборния състав от шиптъри, разпилени из бивша Югославия, готови да бият (на футбол) всеки. Такъв отбор е явен фаворит за световен шампион и тъкмо затова няма бъде допуснат веднага до участие в Либия.

Но пък така ще има време за допълнителни тренировки, още повече че "През лятото може да започне война с цел - скъсване на отношенията Русия - ЕС", предупреждава "Труд". В такова време разделно албанците няма много да се колебаят чия страна да заемат - като се има предвид, че "Белград лудна по тениски с Путин" ("Стандарт")...

С разрастването на инициативата обезателно трябва да се въведат и категории на сингъл за ветерани, които вече не могат да практикуват активно любимите си спортно-милитаристични занимания. Тогава и България веднага ще се яви със своя звезда: "Бивш шампион сее смърт "от любов" ("Преса").

И явно все пак има нещо прозорливо в решението посланието "Спортът за един мирен свят" да бъде заличено от Националния стадион. Не е актуално.
1310
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД