:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 340
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

ЕС ще подобрява мерките срещу ебола в Африка

Снимка: ЕПА/БГНЕС
Служителка на Центъра за превенция и контрол на болестите в САЩ показва как се използва защитно облекло по време на учение за здравни работници.
ЕС ще контролира мерките срещу ебола в Западна Африка, решиха вчера здравните министри на общността. ЕК "незабавно ще предприеме проверка на системите за скрийнинг при напускане на засегнатите страни", за да провери доколко са ефективни и да ги подобри, ако е нужно, заяви комисарят по здравеопазването Тонио Борг. Властите в САЩ пък опитват да идентифицират и открият 132 души, които са пътували на един и същ полет от Кливланд до Далас с разболялата се медицинска сестра, ден преди тя да прояви симптоми на болестта. Здравните власти в Дубай поставиха под карантина пътник, идващ от Либерия, който имал симптоми, подобни на тези на ебола. Китай изпрати експериментално лекарство в Африка. Засега то ще се използва от китайските медици в случай на заразявания. Кристофър Дай, стратегическият директор на Световната здравна организация, заяви, че едва ли ще има мащабна епидемия в западния свят. Жертвите на епидемията от ебола достигнаха 4493 от общо 8997 регистрирани случаи в седем страни (Либерия, Сиера Леоне, Гвинея, Нигерия, Сенегал, Испания и САЩ), сочат последните данни на СЗО.

1129
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД