:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 261
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Кюстендил покани на среща Местан да сдаде мандата на ДПС

Казусът с Бат Сали премина в нова, по-сговорчива фаза, след като жителите на Дупница и Кюстендил протестираха дни наред заради изборната несправедливост, включително и с преграждане на Е-79. Вчера кметовете на двете общини заложиха на дипломацията. Двамата изпратиха покана до лидера на ДПС Лютви Местан за среща в сряда от 11.00 часа в сградата на Общинска администрация-Кюстендил, потвърди пред "Сега" кметът на общината Петър Паунов. "Бих искал да обсъдим възможни решения по повод на създалото се обществено напрежение относно мандатите за народни представители от 10-и Многомандатен избирателен район", пише в поканата до лидера на ДПС.

Заради изборната несправедливост петима кандидат-депутати от избирателния район сезираха Конституционния съд и оспорват изборните резултати в 136-те секции в Турция. Повече от 20 хиляди подписа събраха гражданите на двете общини против мандат на ДПС, постигнат с 864 гласа при 61 528 гласували, като от понеделник подписката стартира на национално ниво. Избирателите в региона настояват да бъде променено разпределението на мандатите или ДПС да оттегли от парламента представителите си в листата за 10-и Многомандатен избирателен район.

"Ще поискаме от г-н Местан кандидатите на ДПС от 10-и МИР да не полагат клетва, защото нямат основание и за да покажат, че държат на политическия морал", коментира пред "Сега" кметът Паунов. Според него, ако това стане, има четири партии, чиито кандидати са постигнали по-висок резултат от ДПС, и това са "Атака", РБ, ПФ и АБВ. Той се е обадил лично с устна покана в кабинета на Лютви Местан в централата на ДПС, офертата е изпратена и писмено. От кабинета на председателя на ДПС потвърдиха и уточниха, че са уведомили вече лидера на движението, а отговорът му ще стане ясен днес.
1398
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД