:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 367
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Серена прегази Халеп за петата си титла от Шампионата на WTA

Американката си върна на румънката за позорната загуба в груповата фаза
Снимка: ЕПА/БГНЕС
Щастливата Серена Уилямс вдига купата от Шампионата на WTA, наречена на името на Били Джийн Кинг, след победата си над Симона Халеп
Световната №1 в тениса - Серена Уилямс, спечели за трети пореден и общо пети път Шампионата на WTA, след като разгроми на финала в Сингапур (нагр. фонд $6,5 млн.) с 6:3, 6:0 Симона Халеп (Рум) за едва 70 минути игра.

Няколко дни по-рано Халеп нанесе най-тежкото поражение в кариерата на американката - 6:0, 6:2 в груповата фаза. След това румънката игра феърплей, взе сет на Ана Иванович и падна с 1:2, с което класира напред Серена. Ако Халеп бе загубила с 0:2 от сръбкинята, тя и Иванович щяха да продължат напред за сметка на Уилямс.

"Не очаквах да е толкова лесно, след като направих доста грешки в началото на мача. Естествено, че много исках да спечеля. Симона победи заслужено в груповата фаза, но на финала аз спечелих заслужено. Не бях в най-добрата си форма след Пекин, но все пак успях да триумфирам тук", заяви щастливата шампионка.

Освен нея по пет и повече титли имат само легендите Крис Евърт (САЩ, 8), Мартина Навратилова (Чех/САЩ, 8) и Щефи Граф (Гер, 5). Трофеят бе под №64 от турнири на WTA за 33-годишната Серена, която ще завърши годината като №1 в света. Халеп пък ще се върне на третата позиция, докато втора остава Мария Шарапова (Рус).

В Сингапур титлата на двойки спечелиха Кара Блек (Зимб) и Саня Мирза (Инд), след като разгромиха на финала шампионките от 2013 г. Су-Вей Сие (Тайв) и Шуей Пън (Кит) с 6:1, 6:0 само за 59 минути. За Блек това е трета купа от Шампионата на WTA при двойките, а за Мирза - първа.
829
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД