:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 275
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

КТБ пое към фалита

Гарантираните влогове ще бъдат изплатени преди Коледа. Финансовият министър очаква много дела срещу държавата
Снимка: БГНЕС
"Тая дупка от 4.2 млрд. лева в КТБ откъде я изкопаха? Тя стига чак до Китай. Това е атака, това е война, а кой има интерес от това, ще се разбере", заяви един от изпълнителните директори на банката Илиан Зафиров, който бе привикан на разпит в Столичната следствена служба. Той бе извикан заедно с друг от управителния съвет - Георги Христов - за вземане на образец от почерка, необходим за експертиза. На излизане Зафиров коментира, че централната банка е бездействала по случая с КТБ.
Съдбата на Корпоративна търговска банка вече е ясна - единственият изход е отнемане на лиценза й и старт на процедурата по обявяването й в несъстоятелност. Това е резултатът от петчасовото пленарно заседание на Народното събрание вчера. Депутатите и БНБ се обединиха около извода, че КТБ не може да бъде оздравена и няма смисъл от удължаване на агонията. Това е добра новина за вложителите, чиито депозити са гарантирани, защото означава, че ще си получат парите преди Коледа. Финансовият министър Румен Порожанов обаче предупреди, че фалитът на КТБ ще има тежки икономически последствия и ще доведе до лавина от дела срещу държавата.

Преломът в НС дойде, след като управителят на БНБ Иван Искров най-сетне призна, че има настойчиви инвеститори със заявени намерения. Офертата им, с която гуверньорът запозна парламента, обаче се оказа неприемлива и разочароваща. Преди това ГЕРБ и ДПС лансираха идеята да се промени Законът за кредитните институции и да се даде още една, последна възможност БНБ да потърси схема за оздравяване на КТБ. Проблемът бе, че до дни се очаква квесторите на затворената банка да представят счетоводния резултат, който ще отрази огромните обезценки от докладите на одиторите. При отрицателна величина на капитала БНБ е длъжна в 5-дневен срок да отнеме лиценза на КТБ. Но тъй като се знаеше, че консорциум на три фонда - Оманския, ЕПИК и "Джемкорп", преговарят с министри и политици за КТБ, депутатите се канеха да приемат текст, че ако важна за икономиката банка изпадне в капиталова неадекватност, БНБ трябва първо да опита да я санира, преди да й вземе лиценза.

Кандидат-инвеститорите обаче предлагат схема, според която държавата трябва да даде 2.3 млрд. лв., а те да се включат с активи на мажоритарния акционер в банката "Бромак" (на Цветан Василев). Така се разбра, че всъщност консорциумът се опитва да спаси активите на банкера Василев, които са под запрещение.

"Сутринта имах надежда, че КТБ ще бъде спасена. Изказването на Иван Искров ме убеди, че такава надежда няма", обяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Той нарече "нагло писъмце" предложенията на трите фонда. Борисов изтъкна, че основен виновник за кризата с КТБ е БНБ с нейното "престъпно бездействие". "Ако БНБ си беше на мястото, това нямаше да се случи. И понеже министър Чобанов беше добър, ако беше Дянков, това нямаше да стане. Дянков нямаше да ги пусне да направят това нещо, нито Цветанов щеше да пусне жандармерийските коли пред банката", коментира Борисов.

Фалитът на КТБ ще има силен ефект върху икономиката и публичните финанси на страната ни, категоричен беше служебният финансовият министър Румен Порожанов. "Във всички случаи ще струва много на държавата и поглеждайки във времето ще има доста негативни ефекти този казус върху публичните финанси", предупреди министърът. Преди дни омбудсманът Константин Пенчев алармира, че случилото се с КТБ дава основание на много фирми и граждани да заведат дела. Първо, има проблем с гарантираните влогове, които обаче са на преференциални лихви и по закон не подлежат на обезщетяване. Тези, които са над гарантирания размер, също ще отидат в съда с аргумента, че банката е фалирана умишлено и нищо не е направено за да бъде оздравена. Порожанов предложи временната бюджетна комисия да направи специално закрито заседание за ефектите от фалита на КТБ. Порожанов очаква и акционери на банката да започнат дела срещу страната ни, защото за нарушени техните интереси.



ВИНОВНИЦИ

Депутатите подредиха дълъг "списък на виновните" за аферата КТБ - освен БНБ и специално управление "Банков надзор". Георги Кадиев укори Министерството на финансите, което не е наляло ликвидност в КТБ. "Така и не разбрахме защо за ПИБ бяха дадени пари, а за КТБ - не", заяви соцдепутатът. Той номинира и Комисията за финансов надзор (КФН) с председател Стоян Мавродиев - тъй като КТБ е и компания, чиито акции се търгуват на фондовата борса, и инвестиционен посредник. Според Кадиев упреци търпи и Комисията за контрол на одиторите, която е допуснала един и същ одитор да заверява отчетите на 50 свързани фирми, имащи отношение към КТБ.

"Никой досега не засегна линията на частните субекти, които също са виновни за ситуацията в КТБ", допълни Менда Стоянова, шеф на Бюджетната комисия в парламента. Тя започна с директорите и с надзорния съвет на КТБ и продължи с одитора KPMG. "Тази компания е с име, част от най-престижните четири фирми в сферата в дейността. Защо всички отчети на КТБ са заверени просто така? KPMG не са проверявали, защото са проявили престъпна небрежност или защото "така е трябвало", предположи Стоянова. Атанас Атанасов от Реформаторския блок допълни списъка на виновните с ДАНС - заради необяснимото й бездействие. "Убеден съм, че са имали оперативна информация за КТБ", обясни ген. Атанасов, който е бивш шеф на контраразузнаването. До думите му е време "за цялостна промяна в законодателството ни, вкл. в Наказателния кодекс, защото очевидно има пропуски. "Вината може да бъде криминална, но и морална. Моралната вина не може да бъде доказана по закон, но това не значи, че я няма", заяви народният представител.

Въпреки всички тежки критики, и вчера гуверньорът Иван Искров не подаде оставка и продължи да твърди, че БНБ е действала адекватно по отношение на КТБ.



ВЛОГОВЕТЕ

"До края на ноември може да започне изплащането на гарантираните влогове в КТБ. Но самият процес по изплащането - става дума за 230 000 вложители, може да се проточи, да се извият опашки и това да предизвика напрежение", притесни се Менда Стоянова. Според нея дори 10 банки да бъдат ангажирани с изплащането, ще са нужни 2 месеца. "Ето защо трябва да се предвиди възможност вместо теглене на гише всеки депозант да посочи банка и сметка, по която да му бъдат преведени парите", смята депутатката от ГЕРБ. За целта обаче вероятно ще се наложи допълнение на закона. Според сегашния регламент Фондът за гарантиране на влоговете трябва да посочи банка, която да изплаща депозитите на каса. "Ще има график, като първо ще се изплащат сумите на хора и фирми, чиито ЕГН или съответно ЕИК завършва на 1, после на 2 и т.н.", обясни шефът на фонда Росен Николов ден по-рано.



ОЩЕ РЕШЕНИЯ

Министерският съвет трябва да подготви и да внесе в Народното събрание предложения за промени в пълно съответствие с правото на ЕС на закона за Българската народна банка, закона за кредитните институции и закона за гарантиране на влоговете в банките. Ще бъде наета международна одитна фирма, специализирана във финансово разузнаване, която да проследи къде са отишли парите на КТБ.



ОФЕРТАТА

Кандидат-инвеститорите в КТБ предлага правителството да налее 2.3 млрд. лв. в увеличение на капитала на банката. Трите фонда пък щели да участват с активи, които възнамерявали да получат от "Бромак". Въпросната фирма е основен акционер в КТБ, но е с отнети от БНБ права, а собственикът й Цветан Василев е клиент на прокуратурата, затова всичките му активи са запорирани.

Парите на гарантираните вложители в КТБ ще бъдат изплащани при поискване, а негарантираните ще трябва да склонят на намаление (подстрижка) на вземанията си. Намалението ще е по-малко, ако вложителят не пипа парите поне 3-4 години. Облигационери и всички кредитори ще се третират като негарантираните вложители. Сделките на банката след поставянето й под особен надзор трябва да бъдат отменени. "Доколкото предложенията се отклоняват от правилата за държавна помощ от ЕС, правителството ще се договори да има такива изключения", предлага консорциумът.

38
8900
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
38
 Видими 
31 Октомври 2014 19:33
Финансовият министър очаква много дела срещу държавата
Това не го разбирам. Ако всичко се направи според закона, какви дела, какви пет лева?
31 Октомври 2014 19:38
БСПту, ДПСту и КТБту..
31 Октомври 2014 19:41
Георги Кадиев укори Министерството на финансите, което не е наляло ликвидност в КТБ. "Така и не разбрахме защо за ПИБ бяха дадени пари, а за КТБ - не", заяви соцдепутатът.


И аз не разбрах защо на стрина Кадийца беше даден лиценз да продава ел. ток, а на хиляди други стрини беше отказан. Да напомним на честното Жоре, че не е едно и също да си Маджо, Маргините, или Буда. Всичките са мутри, но някои мутри са по-равни, както некои цоциалисти не са истински другари.
31 Октомври 2014 19:59
"Тая дупка от 4.2 млрд. лева в КТБ откъде я изкопаха? Тя стига чак до Китай. Това е атака, това е война, а кой има интерес от това, ще се разбере", заяви един от изпълнителните директори на банката Илиан Зафиров, който бе привикан на разпит в Столичната следствена служба.

Война на енергийните проекти след замразяването на Южнио поток, каза Илиан Зафиров.
Ма нема кой да го чуе...
31 Октомври 2014 20:14
Гарантираните влогове ще бъдат изплатени преди Коледа.

Му хах! Това предстои да се види. А и не се казва Коледа на коя година.
На тия хора, дето им задигнаха парите, им се и подиграват зловещо.
31 Октомври 2014 20:18
Македонски државјанин силувал кобила во Швајцарија
овде
31 Октомври 2014 20:27
Тая дупка от 4.2 млрд. лева в КТБ откъде я изкопаха?

Ето как правим дупка и преместваме парите от единия джоб в другия:
Отивам при Цецо мустака и му казвам
- Ще черпиш.
- Защо бе, Шопар?
- Знам едно място като изкопаш 500 м надолу има 360 т злато. Даваш ми 3 милиарда, аз ти давам половината от тях и почваме да вадим златото,
Златото го няма, парите ги няма, ама ние сме си ги разделили и ги има. Да ама почваме да се съмняваме кой кого е прекарал и да се дебнем с патлаците.
Тука има - тука няма, както би казал бат'Сали.
31 Октомври 2014 20:37
AzUrAL

Финансовият министър очаква много дела срещу държавата
Това не го разбирам. Ако всичко се направи според закона, какви дела, какви пет лева?
Защото законът е писан от банкери и има двуяк характер - "виртуалните/измислените пари" (кредитите) се броят за активи, пък "готовите пари" (депозитите) се броят за пасиви. Колкото повече "измислени пари", толкова по-цъфтяща е банката. Като "цъфне", се прилага мантрата "твърде голяма за да бъде фалирана". КТБ не "цъфна", но могат да "цъфнат" някои политици "на прехода". За всяко шоу/цъфтеж се плаща с кеш!
Всички субекти работим със "100% капиталова адекватност", само банките с 10-12%, защото били "много регулирани". Сега "регулаторът"/държавата ще го отнесе. Като назначава "калинки" за банкери, ще плаща яко - от пропуснати ползи (данък печалба, данък лихва и др. данъци) до директен кеш на измамените (депозитари, акционери, собственици , "кукловоди" и банкови "кукли", регистрирани като безработни).
31 Октомври 2014 20:37
Добре де - тези който имат да вземат ще вземат нещо
А ТЕЗИ КОИТО ИМАТ ДА ВРЪЩАТ - ЩЕ ВРЪЩАТ ЛИ?
знаели някой какво казва закона
31 Октомври 2014 20:47
Сега ли пое?
------------------
Сайтът на Генек
31 Октомври 2014 21:12
знаели някой какво казва закона
По-важното е Кой ще го тълкува закона.
По-принцип Фондът за гарантиране на влоговете на граждани трябва да влезе във владение на банката и да започне да разпродава "активи", с проходите от които да се възстанови средствата по изплатените влогове. Обаче като се заточат едни цесии, едни "скрити" кредитори и изчезнали кредитополучатели (в буквалния смисъл - фирмата прехвърлена на токущо починал или на циганин), ще е "феерично" поне една петилетка. Ако пък случат на "къдърни" как е сега единия квестор (още фалира авиокомпания Балкан, вече 15-та година), некои банкери ще се пенсионират с "надтаванна" пенсия.
31 Октомври 2014 21:14
Тези които имат да връщат ще връщат, а тези които имат да вземат ще има да вземат!...

Сега без шеги. Дълговете няма да бъдат опростени, а продадени. Лошите длъжници, например, ще фалират (да не усложнявам нещата с преструктуриране на собствеността им), а добрите ще попаднат в други банки на които ще си плащат. Част от вложителите ще си получат до 200000 лв по закон, а останалите ще пийнат по една студена вода. Може и по две. Рисковете се носят от собствениците и кредиторите. Вложителите с негарантирани влогове са кредитори. Май по-просто не мога да го обясня.
31 Октомври 2014 21:17
Има ли случай при който БСП да е била на власт и след това да няма дупка за милиарди?
31 Октомври 2014 21:18
Какво ще стане с общините, който имаха милиони в КТБ? С разпродажбата на активите ще бъдат възстановени поне част от вложенията им?
31 Октомври 2014 21:34
Още утре някой от по-ербап депутатите да внесе ЗИД за ЗГВГ - Считано от 01 ноември 2014 държавната гаранция върху гарантираните 196 000 лева се отменя. Гаранция за тази сума да издават самите БАНКИ, които извършват влогонабиране!
31 Октомври 2014 21:40
От този линк - КТБ кредитен портфейл си направих труда да вкарам данните в Excel. С просто сумиране получих числото 4.454.561.130 (4.5 милиарда лева). Сега ако някой изнамери какъв е размерът на влоговете, ще стане ясна картинката.

Междудругото - 4.5 милиарда съвпада със сумата от т.н. одиторски доклад. Интересно ми е как са стигнали до заключението, че 4.2 милиарда липсват, или това са други пари?


31 Октомври 2014 22:08
Ето ги и най-големите длъжници на КТБ!
В интернет се появи списък с фирми, получили десетки милиони левове от банката на злополучния Цветан Василев
Натисни тук
31 Октомври 2014 22:19
Интересно ми е как са стигнали до заключението, че 4.2 милиарда липсват, или това са други пари?
Творчески , с "художествени средства" са предложили обезценка на заложените активи в синхрон с "Ню Уейв" вълната, наложена от БНБ.
А и да, парите все още не липсват, но когато квесторите/синдиците се "разработят", ще залипсват.
31 Октомври 2014 22:32
просто сумиране получих числото 4.454.561.130 (4.5 милиарда лева).
Трябваше да извадиш ВОДСТРОЙ 98 АД - 62 млн. лв. (с ПРОМИШЛЕНО СТРОИТЕЛСТВО), защото вече са клиенти на Българската банка за развитие. Пеевски на пръв поглед изглежда тромав, но е бръз.
31 Октомври 2014 22:33
Моля, моля , Meat,
буля Кадийца в нарушение на чл.13.т.9 - изискване за опит в дейността / освен, ако такъв не е ресторантьорския й и туристически опит на база тапията от ВИНС- Варна/ и чл.13 , т.5, от Наредбата , регулираща получаване на лиценз за търговия с ток / дава със закъснение от 9 дена изискуемата гаранция , издадена от Пиреус банк / получава лиценз . При това гарант за покриване на финансови задължения на фирмата на Кадийца - " Енерджи съплай" , е Електромера с неговия деклариран пред сметната палата доход от около 2000 лв. / извън 450 лв . като общински съветник / и то по договори за ел. енергия за десетки милиони лв......
Това без Р. Овчаров, който е натиснал тогавашния шеф на ДКЕВР - К. Шушелов, няма как да стане.
Борец е Жорката днес за риформи и чистота в БСП......И то какъв !
Башкъ чрез друга фирма - "Либерна" ООД , където държи 70 %, е съдружник с зам,. шефа на Лукойл - Емил Костурков / по дистрибуция на горива на дребно/.
Известно е , че като зам.министър на финансите, Електромера се бореше с контрабандата ......, нали, такоз.
В Енерджи грийн съплай / ВЕИ / пък се бори за чиста природа .Абе, борец в БСП ......
31 Октомври 2014 22:57
След нея ще изтече и канавата на политическото котило на "прехода" ...
Ще остане само, решително да срежем сухожилията на остатъците от КОЙ и "отрицателния капитал"...
Е, казаното ми е, кротко описание на естествения старт на дълбоката Реформа, за която, вече и по-бодро се надявам, да сме съзрели ...
31 Октомври 2014 23:51
Моля само да попитам... верно ли е, че някои хора с особено големи влогове са си ги взели наскоро? ... щото май тази игра ще се играе по списък и с връщанката... то и по закон(божи) е така
01 Ноември 2014 00:31
А ТЕЗИ КОИТО ИМАТ ДА ВРЪЩАТ - ЩЕ ВРЪЩАТ ЛИ?

.
Ми на мене ако ми дадат 100-тина милиона необезпечен кредит и иска да до врзщам, аз няма да го върна. Никога. Never ever.
И ще ми е все тая дали неква банка ще фалира.... Тва си е кражба. Никой нищо няма да връща.
01 Ноември 2014 08:12
http://www.zora-news.com/index.php?option=com_content&view=article&id=5763:2014-08-19-20-49-23&catid=516:broi-33-2014&Itemid=126
ЖЕСТОКАТА ИСТИНА
Веска ВОЛЕВА, адвокат
• КАК БАНКИТЕ С ПОМОЩТА НА ПОЛИТИЦИТЕ ЗАТРИВАТ БЪЛГАРИЯ!
В последните години почти всички банки в България станаха частни. От тях български са само две или три. Всички останали са чуждестранни. Седалищата на банките-майки са в съответната чужда държава.
Ситуацията във връзка с упражняването на банкова дейност в България също е принципно различна. Текстовете по отменения ГПК, отнасящи се до бързото производство по издаване на изпълнителен лист, ползваха държавните банки с всички произтичащи от държавната собственост права и задължения.
Частната собственост на банките (при това чуждестранна) промени коренно ситуацията. Тъй като тя е обусловена от стремежа към непрекъснати високи печалби, единствено законовата регулация е тази, която би защитила българите (потребители и малък и среден бизнес) от монополните привилегии на банковия мениджмънт. Такава регулация обаче липсва. Ръцете на топбанкерите бяха напълно развързани от закона. Това им даде възможност буквално да издевателстват над българския народ и бизнес.
Причината се корени в новоприетия през 2007 г. Гражданско-процесуален кодекс и по-специално в чл. 417 от него, относно издаване на заповед за изпълнение въз основа на документ. В този текст банките по права са приравнени на държавата и общините, без тези права да са обвързани с каквито и да е задължения. Именно този текст отприщи монополна вълна, която е на път да съсипе не само бизнеса, тя може да остави България без население!....
01 Ноември 2014 09:43
Това не го разбирам. Ако всичко се направи според закона, какви дела, какви пет лева?

Ами всеки може да се жалва заради закъснението досега...щото си беше живо мотане и изчакване - все пак - дрго си е още 4-5 заплатки, от банкерските и одиторските, вместо 1.
01 Ноември 2014 10:01
Ами всеки може да се жалва заради закъснението досега...щото си беше живо мотане и изчакване - все пак - дрго си е още 4-5 заплатки, от банкерските и одиторските, вместо 1.

Предишното правителство се изсули и не взе никакво решение по въпроса. Бавеха топката за да може следващото да понесе пасивите от фалита на банката.
01 Ноември 2014 10:58
Помните ли последното изречение от "Под игото"? Още дядо Вазов е обяснил как ще живеем и защо.
Много ще се радвам да чуя, че някой в България е протестирал против нещо, от което не е пострадал лично, но го смята за несправедливо. Но едва ли ще се случи някога и това ни отличава от "нормалните" народи.
Между другото - ще изискаме ли Цветан Василев или човекът да си търси къща в ЮАР в съседство с Меджидиева? Ще си пият вечер питието под южното небе, ще обменят опит, ще си спомнят за говедата, които са издоили...
01 Ноември 2014 11:09
За необезпечените кредити може да се предложи или да се върнат доброволно или да се продадат на ЦКБ.
01 Ноември 2014 13:09
Верно ли че са разпратили писма на всички кредитополучатели с въпрос съгласни ли са синдикът на банката да се разпорежда със залога срещу заема по свое усмотрение и ако не- броят кредита за необезпечен и така обезпечените станали 2%. Чудя се, в България дали е имало 2% които са отговорили с "да" на подобен въпрос? Много са!
01 Ноември 2014 18:49
Предишното правителство се изсули и не взе никакво решение по въпроса. Бавеха топката за да може следващото да понесе пасивите от фалита на банката.

Едва ли вината е на правителството - не че са за хвалене де...ВИната си е на БНБ, която(ръководството й) се мъчеше да прати топката в Парламента - ту закон, ту нещо друго - за да си измият ръчичките...
01 Ноември 2014 19:32
"Сутринта имах надежда, че КТБ ще бъде спасена. Изказването на Иван Искров ме убеди, че такава надежда няма", обяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Кой ли му се връзва на тоя изпечен мошеник? Когато Боко Умното се върна от инструктажа в хамеричко, първите му думи бяха за фалиралата държава, необходимостта от 10.5 млрд заем и намеса на МВФ. Изглеждаха като несвързани приказки, но последвалите събития показаха, че Боко Умното трудно може да пази тайна и просто беше изтървал част от вменените му намерения. Нали точно Той и Агата след атаката над КТБ поискаха БАНКОВА ВАКАНЦИЯ и без да им мигне окото щяха да хвърлят страната в необходимия ХАОС. Не се получи, но няма будали, които да изтърват уловената вече плячка. Просто следва приватизиране по "банкстерски" и Боко е последният, който ще се откаже от вкусната плячка. Дори с цената на финансовата стабилност на обрулената ни държавица...
02 Ноември 2014 01:07
Я що специалист се е изявил....

Това не го разбирам. Ако всичко се направи според закона, какви дела, какви пет лева?


Ами например Вежди може да съди Искров за неизпълнение на служебни задължения, довели до загубите му. Оманците директно ще съдят за кражба.

Гаранция за тази сума да издават самите БАНКИ, които извършват влогонабиране!


Фондът и в момента се пълни от банките и пак той ще плати на гарантираните. Обаче - това образно са пари платени пак от нас като клиенти на банките. Очаквайте по-високи лихви по кредити и по-ниски по влогове.

Веска ВОЛЕВА, адвокат


Това е паразит. Ще се съглася с нея, ако банките си вадеха изпълнителни листове на база на фалшиви дългове. Обаче досега не съм чул банка да е погнала някой, който реално не е дължал пари.
02 Ноември 2014 09:07
Така и не разбрахме защо за ПИБ бяха дадени пари, а за КТБ - не

Южен поток. Съгласен съм със Щурчо. Всъщност отдавна го говоря.
02 Ноември 2014 09:51
Ами например Вежди може да съди Искров за неизпълнение на служебни задължения, довели до загубите му. Оманците директно ще съдят за кражба.
Боли ме фара за Искров. Имам предвид дела срещу държавата респективно нас данъкоплатците. Г-н Капацитет.
02 Ноември 2014 10:54





Чудя ви се на акъла ! Ами че банки фалираха и фалират по целият свят и нашата не е изключение. Те световна криза предизвикаха , ние сега се тюхкаме и анализираме нашата банкичка. Система такая .
02 Ноември 2014 12:08
АВАКУМ
02 Ноември 2014 10:54
Чудя ви се на акъла ! Ами че банки фалираха и фалират по целият свят и нашата не е изключение. Те световна криза предизвикаха , ние сега се тюхкаме и анализираме нашата банкичка. Система такая .

Ами нашите БАНКСТЕРИ на това разчитат - невежество и търпимост, съизмерима само с търпимостта на овце. Затова спокойно си правят каквото им скимне. И няма КОЙ да ги постави на мястото им. Тук включвам и Искрата. ПЕТ месеца правиха някакви "одити", дето все не им харесваха и накрая СМЕНИХА МЕТОДИКАТА. Сега тази методика е тайна, но обявяването във фалит ще си е съвсем явно. А после я камилата, я камиларя. При такива "държавни" институции никога няма да научим истината, нито някой ще влезе в затвора.
02 Ноември 2014 12:13
Дела ще има и то много, сроковете са важни при фалитите, не може разни политици да умуват с месеци дали една банка да фалира докато парите ти са блокирани .Бях писал още в началото за имащите сметки там да си правят договори за неустойки при забавено плащане със задна дата та един ден да си поискат обезщетението... идва този ден , който ме е послушал ще се облажи или поне по лесно ще преглътне .....
02 Ноември 2014 17:47
Maфиоти, ако продължавате нагло да ни крадете, 6 ооо-те жандамеристи и останалите шапки няма да могат да ви спасят !
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД