:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 308
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

НАКРАТКО

Иван Нейков: СДС ще реши дали ставам за кмет



Дали ще се кандидатирам за кмет на София не е въпрос на личен избор, а зависи от СДС. Така социалният министър от кабинета "Костов" Иван Нейков коментира пред "Медиапул" информацията, че той ще бъде претендент за мястото на Стефан Софиянски.

Местните избори поставят пред синьото партийно ръководство много сериозен въпрос - иска ли СДС да се разшири, или иска класическа партийна кандидатура, казва още Нейков. Той бил готов да участва в дискусия в синята организация за това как да се работи за вота. Който и да дойде, той трябва да продължи нататък правеното от Софиянски, смята Нейков. Според него не са изгорени мостовете между СДС и Съюза на свободните демократи. Бившият министър обаче не бил уверен, че първични избори сред десните партии ще доведат до успешна обща кандидатура.



Всички държавни училища имали гориво за отопление



Всички държавни училища са заредени с достатъчно гориво за отопление, обявиха от просветното министерство. Доставките са съобразени с разработените от МОН разходни лимити за различните видове учебни заведения. На места заради състоянието на сградите и отоплителните инсталации лимитите дори са завишени. В момента има обявена открита процедура за възлагане на обществена поръчка за нова доставка на течни горива за 2003 г. Ще бъдат сключени нови договори, които да заменят изтеклите в края на 2002 г. договори с "ЛУКойл"-България ЕООД и с "Топливо". Офертите се приемат до 10 януари.



Ген. Джеръми Макензи пристигна на посещение в България



Бившият зам. върховен главнокомандващ Обединените въоръжени сили на НАТО в Европа ген. Джеръми Макензи пристигна на официално посещение у нас. Със зам.-министър Иво Иванов той ще обсъди работата на военното министерство в периода на ратификацията на поканата ни за НАТО. Той ще присъства и на оперативния сбор на Генщаба, където ще прочете лекция пред висшите военни. Макензи е директор на Кралската болница за ветерани в Челси. Преди време той консултираше реформата в армията ни.
602
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД