:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 376
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

МВР подслушвало и Христо Данов, твърди синът му

Петканов: Не мога да кажа нито "да", нито "не"
МВР подслушва председателя на Конституционния съд Христо Данов и мен самия, заяви вчера в интервю за Дарик радио синът му Веселин Данов.

Веселин твърди, че от няколко дни е обект на подслушване и външно наблюдение. А това означавало, че със сигурност баща му също е подслушван, понеже говорели по два пъти на ден.

"Баща ми сигурно се досеща, но той не се занимава нито с политика, нито с финанси, нито с търговия с оръжие, така че с това подслушване, ако е законно, може само да ми се изчисти името", допълни синът.

"Не мога да коментирам нищо за СРС, законът не ми позволява. Нямам право нито да потвърждавам, нито да отричам, това ще означава да кажа какво работим в МВР, ако го работим. А Веселин Данов е свободен гражданин и може да казва каквото си иска", коментира пред "Сега" вътрешният министър Георги Петканов.

На въпрос ще наруши ли закона, ако каже, че някой не е подслушван, ако това е истина, той отговори: "Няма да го наруша, но това означава всеки да ме пита дали е подслушван и аз ежедневно да отговарям."

Министърът се чувствал в много деликатно положение и не искал да участва в подобни скандали.

Вчера Веселин Данов заяви още, че от дни във Варна се подслушва и висшестоящ политик, но не съобщи името му. На въпрос дали става дума за областния председател на СДС д-р Янко Станев, той не отрече и допълни, че той е подслушван от години. Самият Станев отказа коментар.

Веселин Данов каза още, че във Варна имало компютърна фирма, която разполагала с модерна техника за подслушване и го правела за пари.

Не знам за такава фирма, не са идвали сигнали и жалби за подобна дейност, каза пред "Сега" апелативният прокурор на Варна Васил Миков. В неделя пред БНР, запитан доколко може да се вярва на Данов-младши, Миков каза: "В началото на 90-те Веселин Данов е бил екстрасенс, правил е групови сеанси в Омуртаг. Разказаха ми колеги, виждали афишите."

През декември Веселин Данов съобщи и че му предлагали $ 150 000 подкуп, за да повлияе на баща си срещу Филчев. Тогава Данов-младши говори и за планирана среща край София с човек на чуждо разузнаване.
991
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД