:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 302
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Обама предложи нов закон за киберсигурността

СНИМКА: ЕПА/БГНЕС
Барак Обама
Президентът на САЩ Барак Обама предложи нов закон за киберсигурността на страната дни след като акаунтът на Централното командване на въоръжените сили на САЩ в "Туитър" бе хакнат, съобщи в. "Гардиън". Целта на мерките е да позволят на интернет компаниите да споделят по-лесно и бързо информация с правителствените агенции, включително с Агенцията за национална сигурност, за която Едуард Сноудън разкри, че масово следи цивилни граждани.

Администрацията на Обама обяви, че законът ще защитава компаниите, които решат да споделят събраните данни с властите, за да могат последните да вземат мерки срещу евентуални хакерски нападения. Следващата седмица президентът ще произнесе годишната си реч "Състоянието на съюза", в която говори за проблемите и предизвикателствата пред САЩ. "Едно от нещата, за които ще говорим, е киберсигурността. Атаката срещу "Сони" и хакнатият от привържениците на ислямистите акаунт в "Туитър" само показват колко много работа трябва да свършим както в обществения, така и в частния сектор, за да засилим киберсигурността си."



ОПОЗИЦИЯ

Републикански сенатори внесоха в Конгреса законопроект, който налага мораториум от две години на освобождаването на повече затворници от лагера "Гуантанамо". По заповед на президента Обама Пентагонът върна в страните им 28 затворници през 2014 г., а самият президент нееднократно е заявявал желанието си да намали наполовина броя на държаните там хора.
1
926
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
1
 Видими 
15 Януари 2015 13:33
За 30'тина години се разви Глобалната мрежа,за още толкоз отново ще се научим да пишем с ръка и да проверяваме пощенската си кутия на входа на дома си
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД