:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 307
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
Обвързаности в ступор

Гърди си с визи закичи... па виж колко сме изглупели!

***
Водещ, bTV: Показваме ли, че имаме държава след драконовските мерки за сигурност при пристигането на Джон Кери например в София?

Татяна Дончева, Движение 21: Когато идва Джон Кери или когато идва Путин, има драконовски мерки за сигурност. Значи, пристигането на такава личност в държава като нашата е свързано задължително с такива мерки. И че няколко часа ние ще бъдем принудени...

В-щ: В ступор.

ТД: Е, в какъв ступор! Че сега оттук ще си отида в офиса и няма да слизам в центъра - ами голяма работа! Ще си пия кафето на друго място.

В-щ: Ама хората искат такива драконовски мерки за сигурност, когато живеят на село и ги ограбват. Когато не са сигурни дали ще се приберат безпроблемно вкъщи.

ТД: Не. Не! Там няма нужда от такива драконовски мерки за сигурност, а има нужда от държава. Когато има държава и когато селският полицай знае кои са хората, които извършват грабежите; и те остават ненаказани в продължение на години, това не е поради липса на драконовски мерки, а поради липса на държава. И заради тази работа трябва никой да не се помайва с таз стратегия за съдебна реформа и да обяснява как на стратегията трябвало да се сложат срокове.

В-щ: Какво ще иска Джон Кери, много ми е интересна вашата позиция. Какво иска Джон Кери от България?

ТД: Нещо за енергетиката. За шистов газ, срещу "Южен поток", никакви договори за "Южен поток", никви обвързаности енергийни с руснаците. Ма... все едно.

В-щ: А какво ще ни закичи?

ТД: Нищо няма да ни закичи, щот те не смятат, че трябва да ни закичват.

В-щ: Визи няма ли да ни дадат поне?

ТД: Е кат ни дадат визи - кво? Значи ние се бием за Шенген. Виж колко сме изглупели! Ние се бием за Шенген. Не е ли по-разумно да минаваш по-сериозна паспортна проверка - през границите, оттук по цяла Европа. Но да ти гарантират, че като отидеш в Париж, няма да се натъкнеш на някакви братя Куаши?! А? Не е ли по-разумно?

В-щ: Добре. Българските служби могат ли да реагират, последно, на случай като този в Париж? С братята Куаши.

ТД: Българските служби не могат да реагират на никакви случки... Не могат и не знаят. Те бяха прочистени драстично. В последните 5 години бяха прочистени драстично, за да бъдат направени участници в икономическия живот. И сега, ако трябва да имаме ДАНС, щото това също е належащо и също е част от реформата на МВР и сектора за сигурност, да не се занимават с глупости да възстановяват БОП, който не съществува, и да слагат всевъзможни измислени хора там, а да се постараят да разформироват и да направят служба за сигурност и да оставят полицията да си развива криминалния капацитет!

В-щ: Добре, вие поне не ни казахте къде е бил Петко Сертов и защо е липсвал...

ТД: Аз ви казах, още когато ме поканихте, че това са битови неща и че държавата се занимава с глупости. Защо жена му е направила семейното издирване национално достояние, и защо главният секретар на МВР го е пратил на Интерпол - това е поради техното ниво. Сега, кво да ви кажа друго?!
1
1616
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
1
 Видими 
16 Януари 2015 15:38
СЕГА, постарали сте се да запазите правоговора в правописа, но не съвсем. Със сигурност последното изречение е почнало със "сИга".
Иначе е готина и
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД