:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 302
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

ЕС е загубил 21 млрд. евро от санкциите срещу Русия

Меркел обсъжда с Обама кризата в Украйна
Снимка: ЕПА/БГНЕС
Украински войник си почива върху танк в Донецка област.
Европейският съюз е загубил 21 млрд. евро в резултат на санкциите срещу Русия, обяви испанският външен министър Хосе Мануел Гарсия-Маргало. Вчера външните министри от ЕС одобриха разширяването на "черния списък" за руски граждани и бунтовниците от Източна Украйна, но отложиха влизането му в сила заради предстоящата среща в Минск. В края на януари бе взето решение списъкът със санкциите да бъде допълнен, като досега към него са причислени 132 граждани и 28 организации. Тези санкции ще са в действие до септември т.г.

Темата за санкциите е била част от преговорите на Меркел, Путин и Оланд в Москва. Германският канцлер Ангела Меркел е поставила срок до сряда на руския президент Владимир Путин да се съгласи с мирния план, който му предложиха Германия и Франция, пише в. "Уолстрийт джърнъл", цитирайки източници от западни дипломатически кръгове. Ако това не стане на планираната среща в Минск утре, то Меркел е заплашила с въвеждането на нови санкции против руски компании и разширяване на "черния списък". Тя също така допълнила, че ако новата "пътна карта" се провали, Берлин няма да препятства плановете на САЩ да доставят оръжия за Киев. Прессекретарят на Кремъл Дмитрий Песков отхвърли вчера версията за ултиматума. "Никой никога не е общувал и няма да може да общува с президента в ултимативен тон", каза Песков, цитиран от агенциите.

Президентът на САЩ Барак Обама трябваше вчера да приеме в Белия дом германския канцлер Ангела Меркел, която пристигна на кратко посещение във Вашингтон. Американският министър на финансите Джейкъб Лю не изключи преди това смекчаване на санкциите срещу Русия заради стабилността на европейската икономика. "Бихме предпочели да ги смекчим. Тази стъпка е най-доброто, което може да бъде направено за икономиката на Европа и за стабилността. Но това ще изисква от Русия да спазва своите задължения и да зачита суверенитета на Украйна", заяви министърът в интервю за телевизия Си Ен Би Си. Той все пак добави, че е възможен и обратният вариант, при който САЩ да затегнат още повече санкциите. По думите му съответните решения ще бъдат взети в зависимост от развитието на събитията в Украйна.

Междувременно германският в. "Билд" описа как американски официални представители определили поведението на Германия по кризата в Украйна като "пораженско" в кулоарите на конференцията за сигурност, която се състоя миналия уикенд в Мюнхен. Те участвали в подробен инструктаж за делегацията на САЩ, който бил организиран от помощник държавния секретар Виктория Нюланд. Според "Билд" на брифинга били изказани доста нелицеприятни мнения, които на моменти дори оскърбяват германските политици. Военният министър на ФРГ Урсула фон дер Лайен била наречена "германска пораженка", а визитата на канцлерката Ангела Меркел в Москва била подложена на унищожителна критика. "Главният дипломат на Обама в Европа Виктория Нюланд определи посещението на канцлера като бръщолевене на Меркел в Москва", пише изданието. Освен това представителят на Държавния департамент на САЩ заръчала на американските генерали и дипломати да използват фразата "отбранителни оръжия", по повод предложенията Вашингтон да снабди с нови оръжия армията на Киев. От нейното изказване обаче станало ясно, че става дума за противотанкови системи, пише "Билд".

ПРИЗИВ

Руският президент Владимир Путин призова Киев да спре военния и икономическия натиск над контролираните от бунтовниците райони. Той подчерта пред египетския в. "Ал Ахрам", че "най-важното условие за стабилизиране на ситуацията е незабавното прекратяване на огъня и на т. нар. антитерористична, но де факто наказателна операция в Донбас". "Крайните националисти, които взеха властта, използвайки военна сила, тласкат Украйна към ръба на разпадането и започнаха братоубийствена война", каза Путин, който е на визита в Египет.



52
3194
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
52
 Видими 
09 Февруари 2015 20:22
Русия пък е загубила половината си БВП само от курсовата разлика на рублата от времето преди конфликта до момента. Но няма проблем - ще залъжат населението с ППП, ще му разкажат, че не е обедняло, а само така му се струва, после баснята за "сатаната" и за финал класиката "За родину, за Путину" и са им скроили капите
09 Февруари 2015 20:23
ЕС са се самосанкционирали
09 Февруари 2015 20:29
Целта на НАТО е в най-лошият случай да накърни авторитета на Путин до такава степен, че либерастите да могат да блокират неговите действия. НАТО би се отказъл от военна победа в Украйна ако може да неутрализира Кремъл. Все по-ясно става, разбира се за тези, които имат очи и малко мозък, че Европа не е нито самостоятелна да взима решеня според интересите си, дори още по-лошо: ЕС не е доброволна организация на гражданите на Европа, а насилственно създадена структура за да ги лиши от право на глас и да им наложи чужди заповеди. Германия и Русия са перфектна двойка. Индустриялна мощ + суровинна база и над 200 милиона население. Англо-саксонците и кабалът до сега са правили всичко възможно за да провалят този естествен съюз. Българите ще са последните в ЕС, които ще загреят какво означва за тях европейската кочина.
Търсете в google: “Обзор карты боевых действий”
https://www.youtube.com/watch?v=tawxzizrjcU&spfreload=10
http://militarymaps.info/

09 Февруари 2015 20:32
При БВП в размер на $17.96 trillion за 2013 година, ЕС бълха го е ухапала.
09 Февруари 2015 21:32
Митко Василев, абсолютната стойност не е важна, по-притеснителна е производната по времето на загубите. 100 млрд евро за година са си чувствителна загуба, при това от реални стоки, защото в БВП влиза и подстригването, и бръсненето...
09 Февруари 2015 22:02
И това само и само да предизвикат много, много смях у руснаците със смехотворните си санкции.
09 Февруари 2015 22:38
Ванка, rki мой, можем да обобщим днешните събития с ей тия думи, засягащи любимият ви бозествен промисъл, който във вашия случай май излезе жива боза:

Любопытно, что кто-то усмотрел в происходящем божественный промысел. Изначально деревушка называлась Лонгиново, но при советской власти название решили сделать более политически-зрелым, убрали букву «н», добавили «в». Деревня названа в честь одного из предстоящих — сотника Лонгина, который ударом копья прекратил мучения Христа. Разумеется, «Дебальцевский котел» имеет и политическое значение, он может серьезно облегчить ополченцам грядущие переговоры в Минске.
09 Февруари 2015 22:57
Русия пък е загубила половината си БВП само от курсовата разлика на рублата от времето преди конфликта до момента.

Митко, една ябълка си е една ябълка, независимо от курса.
Тея номера важат само в света на банкстерите!
09 Февруари 2015 23:00
Европейският съюз е загубил 21 млрд. евро в резултат на санкциите срещу Русия

В-к "Задунайская коммуна", вие убихте магарето с прашка.
Горките европейци, няма да могат да пращат хуманитарни помощи на братушките.
09 Февруари 2015 23:01
Единствения шанс на хунтата и НАТО да уморят Путин е -от смях!
09 Февруари 2015 23:09
Много сме чели по проблема, но това си заслужава - анализ:
http://www.regnum.ru/news/polit/1893111.html
09 Февруари 2015 23:36
Митко_Василев, 9 Февруари 2015 20:32, При БВП в размер на $17.96 trillion за 2013 година, ЕС бълха го е ухапала. A не мислиш ли, че 21 милиарда евро, които са 1/3 от брутния продукт на България и 1/6 от бюджета на Европейската комисия хич не са за пренебрегване? Всъщност, какво искаш да кажеш? Та дори и нашата нещастна икономока е загубила почти половин милиард евро и в перспектива (Южен поток) десетки милиарди заради поддакването на продажните ни политици на брюкселските бюрократи и Големия "брат".
10 Февруари 2015 00:02
Митко_Василев
09 Фев 2015 20:22Мнения: 191
От: BulgariaСкрий: Име,IP
Русия пък е загубила половината си БВП само от курсовата разлика на рублата от времето преди конфликта до момента.


Половин Русия тю тя .. няма я !!!

Гледам - от Кремъл останало полвината, половината Кремъи изчезнал !
На Невският проспеки мостовете наполовина ? Стигат до средата на нева и някой отрязал 50 % от моста !
Ужас ! Мъкаааа.....
10 Февруари 2015 00:33
Днес напълних резервоара с нафта и какво да видя ,нафтата с 10 цента по-скъпа от преди 10 дена.
Понеже в последно време не виждам сводки във форума за цената на петрола и курса на рублата ,някое тролче-нпо би ли обяснил защо горивата поскъпват когато нефта и рублата поевтиняват?
10 Февруари 2015 02:32
CNN изплю камъчето:
CNN назвал армию Украины проамериканскими войсками
Пользователи интернета как в западных странах, так и в России обсуждают эфир телеканала CNN, в котором украинские правительственные войска были названы «проамериканскими». Внимательные зрители сделали скриншот выпуска, который сразу стал хитом в соцсетях.


http://russian.rt.com/article/73352
Направете се, че не сте го видели.
Какво ли казват за „нашето“ правителство? Кой ще познае?
10 Февруари 2015 06:03
Великият украинец Богдан Хмельницкий каза:
Правда есть, — говорил он обескураженным послам, — что я маленький незначительный человек, но это Бог мне дал, что ныне я единовладец и самодержец руський … Выбью из лядской неволи весь руський народ, а что раньше я воевал за свой вред и неправду, то отныне я буду воевать за нашу веру православную… Отрекитесь от ляхов и с казаками оставайтесь, потому что Лядская земля згинет, а Русь будет господствовать… Свободно мне там распоряжаться, мой Киев, я хозяин и воевода Киевский, дал мне это Бог… с помощью моей сабли.

Австрийците са благороден народ. На нас дадоха педерас за цар, а на украинците - език и сланина вместо ... мозък.
10 Февруари 2015 06:23
Излиза че в Европа има вещи по-важни и от парите. Щом са готови на такива загуби в името на някаква цел.
10 Февруари 2015 08:17
Lord Voldemort
10 Фев 2015 06:23Мнения: 1,893
От: Holy See (Vatican City State)Скрий: Име,IP
Излиза че в Европа има вещи по-важни и от парите. Щом са готови на такива загуби в името на някаква цел.


Да по - важно от парите са ГОЛЕМИТЕ ПАРИ.
10 Февруари 2015 08:37
...
10 Февруари 2015 08:57
Митко Василев,
преди малко слушах изявление на Обама за митническия съюз.
https://www.youtube.com/watch?v=1tpgCgTTGs0.
А ти си приказвай ,че Русия била станала на половина.
10 Февруари 2015 10:07
Вчера по германската ЦДФ казаха, че при всичката военна помощ на света е нереално да се очаква украинската армия да победи руската. Това дори и американците били знаели. Целта била да се нанесат на Путин (!) загуби в пари и жива сила, които той не щял бил можел да понесе и това щяло да го откаже. В интерес на истинита репортерката от Москва даде много ясно да се разбере, че според нея това в краткосрочен план няма да проработи, Путин има одобрението на 80% от руснаците. В дългосрочен план евентуално...С една дума някой (Американска военна индустрия) пак ще иска да изкарва пари. А пари се изкарват най-много когато се лее кръв. Ротщилд ли та Рокфелер ли го беше казал. И доказал. От цялата работа лично аз си мисля, че Европа (Меркел) искат нежно да се еманципират от Америка, особено по украинския въпрос. Явно господата от Брюксел са разбрали, че един втори Ирак в предверието на Европа е от полза само на УСА. Уж съюзник, уж приятел, а все гледа да притисне Европа до стената. Под мантрата на Димокраси и Хюман райтс нацвъка държавицикато Косово, Босна, Македония а сега и Украйна. Без България и Румъния (особено с Б-я въпросът е докога) това си е направо пояс на нестабилност, направо шахидски пояс, в която всяка една от тези държави е като пакет С4 готов да гръмне. Като гръмне накъде ще полетят шрапнелите?? Към Европа естествено. Та затова на стрина ви Ангелица не и е много шен от целата дунамна. И се върти и суче ама шансовете и са никакви. Подушили са кръв американците и докато не излочат всичко няма да се кротнат. А дори и тогава дали няма пък да захапат и оглозгания кокал не се знае...Та с една дума гответе се за още санкции и дълга война. Освен ако на Бащицата не му писне и не прати Погранвойската да опъне нов кльон. Некъде зад Киев...
10 Февруари 2015 11:11
Мощното включване на рублажиите показва, освен скудоумие, и огромната им любов към Пусин и паричните знаци. Тази сляпа обич не им позволява да разберат, че понякога може да губиш милиарди в името на някакви принципи. Изпадналите в комунистическа кома никога няма да могат да проумеят Западните ценности, защото алчността и кръвожадността им изпреварват всичките им останали качества. Естествено, те винаги са "хармонично" смесени с любов към Пусин и рублите.
10 Февруари 2015 11:13
Митко_Василев, 09 Февруари 2015 20:22
Митко_Василев, 09 Фев 2015 20:32

10 Февруари 2015 11:48
Който не верва на онова, което ще кажа, може да попита нашия любезен домакин Сашо Дончев, който ще му каже, че съм прав.

Едни разсъждават за положението на Руската федерация, казвайки, че валутния срив не е проблем, защото една произведена ябълка си е една произведена ябълка. Това е логиката на така наречения ППП - паритет на покупателната способност или по-точно един от вариантите на ППП. Това е същата логика, по която се развиваше социалистическото планово стопанство по времето на НРБ. Тогава, следвайки този начин на мислене и изчисление, управляващите измерваха нещата в милиона тона, хиляди кубика и т.н. На пръв поглед висчко това може да изглежда логично и би било, ако разплащането на всичко онова, което не можеш да си произведеш става в милиона тона или хиляди кубика от онова, което си произвел. Положението обаче не е такова. Обективният измерител на произвденото е величината, която се ползва за разплащане, а това са парите и когато за да купиш един портокал, за който вчера си плащал цената получена от продажбата на произведената от теб ябълка, днес трябва да продадеш две ябълки, то сметката ти се оказва крива. Така например някога в нашия край се добиваше злато от реката. Защо? Защото другите вадят злато и ние ще вадим. След това ще запишем, че сме призвели х грама на глава от населението - много повече от прогнилия класов враг. Обаче в един момент това време на икономическо безумие свърши и се оказа, че получените пари от извадените за месец килограми злато, не стигат да се плати горивото нужно за следващия месец. И златодобива приключи.
10 Февруари 2015 11:54
ППП - паритет на покупателната способност


Българският термин е 'паритет на покупателните сили'. Между другото много точен превод на Purchasing power parity.

10 Февруари 2015 12:04
Паритет на покупателната способност е семантичен превод, не буквален.
10 Февруари 2015 12:13
Кофти симптоми за ефекта на санкциите даде посещението на Меркел и Оланд при Путин.Вместо да се радват и да хвърлят капи, че са сринали руската икономика с някакви си 21 млрд евро загуби, отидоха да молят Путин да им даде повод да отменят санкциите.Що така, бе ЕС?
10 Февруари 2015 12:19
ППС, С като "способност" е официалният термин на НСИ. Факт!
10 Февруари 2015 13:09
Между другото, какво става попадналите в обкръжение проамерикански сили в Дебалцево? Ще пробиват ли? Ще се предават ли? По всичко личи че с дипломация няма да ги измъкнат...
В горещите няма тема та реших да попитам тук? (не че няма връзка със санкциите и загубите в милиарди евро в икономиката на Европа)
10 Февруари 2015 13:21
За сведение на разни доморасли русофоби и осъзнали се след 25 години натовци като кардозо, митко вас. и др. такива, говорещи по икономически въпроси както подобава не незнаещи.

[quote]Франсоа Фийон: САЩ са болни от слепота и липса на здрав разум[/quote]

http://glasove.com/svqt/47917-fransoa-fijon-sasht-sa-bolni-ot-slepota-i-lipsa-na-zdrav-razum
10 Февруари 2015 13:26
10 Февруари 2015 13:32
карагьозов 10 Февруари 2015 13:21, нещо си се объркал. Не казвам, че твоите хора са добри или лошi, а само, че са по-преебаните в случая
10 Февруари 2015 13:55
Обективният измерител на произвeденото е величината, която се ползва за разплащане, а това са парите
Таз "величина" на кой закон се подчинява или се описва с него? Щото мерната единица е въпрос на избор и често се сменя - вчера лев (BGL), сега "нов лев" (BGN), по-преди ауреуси, после солиди, сега долари, а в бъдеще може и юани.
10 Февруари 2015 14:07
по-преебаните в случая...


С тия понятия ние не си служим. Русия прави гигантска крачка. Загърбва материалното и се връща към духовността, държавността, народността, месианството. Епохата на потребителското мислене свършва лека-полека. През Втората световна война руснаците правеха ли круизи? Или слушаха скапана американска музика?
10 Февруари 2015 14:10
Би ли дал определение на "Ние не си служим", по-точно на "Ние". Ние, като: руснаците, комунистите, нещо друго - какви сте?
10 Февруари 2015 14:12
Рицарите на Светия Граал
10 Февруари 2015 14:54
***
10 Февруари 2015 15:05
Добре казано, Кардозо, но аз не вервам да те разбере. Не и преди да измислят "Антикретенин"
10 Февруари 2015 15:08
Митко, една ябълка си е една ябълка, независимо от курса.
Тея номера важат само в света на банкстерите!


Ей заради такива изказвания сме по-близо до Русия отколкото до Западна Европа по начин на живот. Първо, важно е какво можеш да си купиш като си продадеш една ябълка. Второ, крайно време е да престанем да робуваме на наложеното в БГ мнение, че едва ли не услугите са някаква куха икономика. Трето, докато обяснявате на света що е то реална икономика, хората в ЕС и САЩ си живеят много добре (при всички положения по-добре от другаде), пък вие се тупате по гърдите през това време каква велика индустрия сме имали едно време.
10 Февруари 2015 15:12
Франсоа Фийон: САЩ са болни от слепота и липса на здрав разум


Гласове е известен политически манипулатор, въжеиграч и част от модела КОЙ. Оригиналното интервю на Фийон в канал France5 може да бъде видяно тук: Натисни

Когато си обикновен папагал и преписваш от незнайни* медии, няма да е за чудо, папагалщината да се окаже глупост. Фийон в едночасаво интервю коментира темата за Украйна. Тя започва с анонс "Все още възможно ли е избягването на тоталната война?". Фийон не казва, че "През последните години САЩ направиха немалко грешки", а "направихме огромен брой грешки". Следва 3 мин. и 20 сек. репортаж за Дебальцево. След него казва нещо за липсата на "историческа и дългосрочна визия на американците". Да добавя, че навярно "това се дължи на опростяване на нещата: имаме една страна, нарушила международното право, каквато е Русия, а от друга страна, имаме Украйна, която трябва да влезе в НАТО".

Не виждам никакъв смисъл повече да коментирам измислиците на патологичния лъжец Дачков. Има линк, всеки, който желае и знае език, освен съветски**, може да провери. Не виждам смисъл да коментирам и куманези, който с един нескопосан линк към някакъв интернет парцал, си мислят, че доказват нещо.


*) Всъщност знайни перверзни източници.
**) Може да се приеме и за руски ез.

10 Февруари 2015 15:27
*** За твое сведение абсолютно в оригинала Фийон заявява, че сащ са нарушили международното право и в Косово и в Ирак. Има го и това: "„САЩ се стремят да разпалят война в Европа, която да завърши с катастрофа, от която Америка да се разграничи напълно, както неведнъж е било в миналото“. Всичко, цитирано в "Гласове" го има и във френския оригинал. Разбушували сте се нещо, защото сте неправи.
10 Февруари 2015 15:39
***
10 Февруари 2015 16:41
Как ще го докладваш? Малко му е! Рапортувай го


А, иначе, Митко, така хубаво беше започнал темата. И тя успя да се развие донякъде.

За хубавите постове по темата:
Митко_Василев —


10 Февруари 2015 17:06
Кардозо, Кардозооо, мисля, че не трябва да заговаряме такива шашльовци, като тоя, колкото и да напинят.
10 Февруари 2015 18:21
едва ли не услугите са някаква куха икономика.
А каква икономика са? Виртуална? Иновативна? Между другото, измамите също се нуждаят от "иновативност" - трябва да се отчетат очакванията на измамваните и да се насочат в "правата линия".
докато обяснявате на света що е то реална икономика, хората в ЕС и САЩ си живеят много добре
Хубаво. Ама като живеят добре, що са се юрнали в Украйна, Либия, Ирак, Сирия, Ливан, Нигерия? Да не споменавам мераците за Иран и за Сибир.
Първо, важно е какво можеш да си купиш като си продадеш една ябълка
Това в последно време хич не е важно. Можеш да искаш да си купиш най-ефективният изстребител, но ...бой през пръстите и купуваш дърти фърчила. Може да искаш да си купиш газопровод - получаваш команден център. И това е без значение дали си продал или не ябълката, дали изобщо става за продан ябълката. Стоварват ти се 8 млрд. долара кредит (Тато за 35 години не го постигна тоз олимипийски рекорд) само за една година. А като не можеш да печаташ, опс да плащаш, оставаш без имот, опс територия. Гледай Украйна! Или погледни Ирак, Афганистан, Либия, Нигерия. Кой е собственик на природните залежи!?
10 Февруари 2015 18:38
Митко, Кардозо ..
И най-после настана 'червено' мълчание?? Спешно на инструктаж?
10 Февруари 2015 18:43
Казано е - помисли какво си пожелаваш!
Искахте други "тролове", Бог чу молитвата ви и ви прати. И тогава разбрахте, че трябало да искате не умни, а само грамотни
10 Февруари 2015 19:19
***
10 Февруари 2015 22:03
Още преди години американо-чешката еврейка Мадлен Олбрайт(държавен секретар на САЩ) с прискърбие заявила:
"Величайшая несправедливость, когда такими землями, как Сибирь, владеет одна Россия".
Това е проблемът на световната "демокрация"....
10 Февруари 2015 22:11
Русия прави гигантска крачка. Загърбва материалното и се връща към духовността, държавността, народността, месианството.


... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД