:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 371
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Всички са срещу идеята само адвокати да контактуват с НАП, НОИ и други служби

Бизнесът ще е жертва на промените, обявиха счетоводители, юрисконсулти, нотариуси и БСК
СНИМКА: АРХИВ "СЕГА"
В данъчните служби, както и във всички останали държавни институции, бизнесът ще трябва да упълномощава адвокати дори ако става дума за елементарна справка.
Фирмите да бъдат задължени да наемат адвокати за посредници в отношенията си с всички държавни органи. Само адвокати, а не счетоводители, юрисконсулти или куриери да имат право да носят и получават документи от НАП, НОИ, НСИ, Булстат, БНБ, Инспекцията по труда, общините и останалите административни служби, както и да внасят финансови отчети или други документи в търговския, имотния и други регистри. Този проект за изменение на Закона за адвокатурата взриви професионалните организации на специализираните счетоводни предприятия и юрисконсултите, Нотариалната камара и Българската стопанска камара (БСК).

Проектът, написан от Висшия адвокатски съвет, е внесен в парламента в края на януари от осем депутати от управляващата коалиция и ДПС. Той вече е разпределен в правната комисия, но все още не е гледан.

Според предложенията нито един счетоводител или юрисконсулт няма да има право да прави справки, да отговоря на НАП по проверки и ревизии, да подава заявления за регистрация по ДДС, да изготвя молби и жалби или да консултира клиенти по данъчните закони. Изготвянето на трудови договори и пълномощни за пред институции, пред които представляват клиентите си, също им се забранява в полза на адвокатите. Пак адвокатите придобиват право да удостоверяват подписите на частни документи и договори, които не подлежат на вписване, на пълномощни и да потвърждават верността на преписи и извлечения от книжа и документи. Сега това се прави от нотариусите. Санкциите са от 1000 до 5000 лв. Наказателните постановления на нарушителите ще се издават от председателя на местната адвокатска колегия, но поне ще могат да се обжалват. Законът задължава всички държавни органи, нотариусите, частните съдебни изпълнители, както и всички физически и юридически лица да информират съответната адвокатска колегия, ако засекат някого да не спазва закона.

БСК заклейми проекта като лобистки, ретрограден, несправедлив, създаващ адвокатски монопол и накърняващ интересите на потребителите. Малките и средните предприятия ще трябва да плащат повече, без да се подобри качеството на административните услуги. За БСК дублирането на дейности, предоставени на нотариусите, ще увеличи риска от измами, кражба на фирми, засягане на имуществени права на гражданите и бизнеса. От камарата смятат, че задължението за доноси напомня на практики от минали времена.

Управителният съвет на Националния съюз на юрисконсултите възразява остро и срещу предложението адвокатите да получат право на достъп до Националната база данни "Население", както и до Националния автоматизиран фонд на българските лични документи. Според тях това е нецелесъобразно и ще създаде възможност за злоупотреба с лични данни и за нарушаване на търговската, банковата и данъчната тайна. В становището се подчертава, че проектът е внесен без обсъждане с всички юридически съсловия и заинтересувани страни.

Според Асоциацията на специализираните счетоводни предприятия с промените се прави опит да се монополизират чисто административни, счетоводни, консултантски и дори куриерски дейности. "Считаме, че те биха взривили стопанския живот. Това реално означава, че при всяка данъчна проверка или ревизия фирмата клиент ще трябва да плаща и на адвокат, и на счетоводител", казаха от асоциацията, която изпрати протестно писмо до вносителите, до министъра на правосъдието и Висшия адвокатски съвет.

Според Нотариалната камара предоставянето на удостоверителна дейност на адвокатите създава условия за злоупотреби, липса на контрол, на безпристрастност и на качество.

Висшият адвокатски съвет отхвърли критиките. Председателят му Ралица Негенцова заяви пред БНР, че "удостоверителните функции не са нови за адвокатите и гражданинът ще е този, който ще може да избира къде да отиде. Никой няма да го задължи да бъде при адвоката, той може да реши да отиде при нотариус." В декларация на съвета се казва, че обвиненията на гилдиите са некоректни и грубо вмешателство, а промените са в полза на клиентите - така те щели да получат професионална и качествена помощ. Глобите пък щели да защитят гражданите от хора, които практикуват, без да имат право.

Мотивите, с които са внесени промените, са твърде общи и са от типа, че "развитието на обществените отношения постави нови изисквания към функциите на адвокатурата", затова се предлага "нов подход". Пред "Сега" шефът на парламентарната правна комисия Данаил Кирилов, който е един от вносителите, каза, че е твърде възможно поправката, засягаща нотариусите, да отпадне при предстоящото й разглеждане. Той щял да организира обсъждане на законопроекта във възможно най-широк формат в правната комисия. Преди дни пред "Капитал" той обясни, че с други вносители имали резерви, но внасяли проекта, "за да е внесен и да може да се гледа".

От Министерството на правосъдието казаха, че следят дискусията и ако бъдат поканени, ще вземат участие при разглеждането му от правната комисия.АБСУРД

Юрисконсултите се обявиха и против промяната да се държи изпит за адвокат, когато кандидатът няма предишен 10-годишен адвокатски стаж или не е хабилитиран научен работник по правни науки. И според БСК изискването за полагане на изпит за придобиване права на адвокат от хора с многогодишен юридически стаж е неоправдано и очевидно цели редуциране на възможностите за навлизане на нови лица в гилдията. За сравнение: за съдия се изискват 5 г. стаж.

105
15852
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
105
 Видими 
17 Февруари 2015 19:56
Е, ако ме спре полицай за превишена скорост? Той държавен орган ли е или не? Да му давам визитката на моя адвокат? Да му иска книжката?
Добре че вече няма държавни баничарници, сигур и на баничките и бозата щяха по един адвокат да лепнат. Ей, много станаха юристите и явно бая огладнеха.
17 Февруари 2015 20:08
Мачкай, Бойко, мачкай Радане, мачкай Кънева!
Само така на средната класа и малкия бизнес!
Да разберат комунезите как се става капиталист!
17 Февруари 2015 20:21
Хубу де, аз като имам фирмичка, ЕТ, това значи ли, че разните декларации /№1 и 6/ трябва да давам на адвокат да ми ги внася? Какви са тия простотии?!
17 Февруари 2015 20:23
len
17 Февруари 2015 20:21

Фирмичка, фирмичка ама адвокатите трябва да ядат.. А ядат много... Има една несиметричност - значи от едната страна ще бъде адвокат, а от другата чиновник.. това не се връзва - да вземем да ги направим и от двете страни адвокати, а? Значи полицай не трябва да може да подписва акт.. трябва адвокат или нещо такова

Това правителство както е тръгнало ще направи повече поразии и от Орешарски.
17 Февруари 2015 20:24
*** . Абсолютен лобизъм и клиентелизъм. Откакто Втори адвокатски колектив се намърда във властта всичко се върти вече около адвокатите. Аз, като ИТ предлагам да се съберем всички от бранша и да внесем закон за ползване на ИТ техника. Никой (адвокат или нотариус), който не е ИТ специалист да няма право да пипа компютъра си с пръст. Ако му се подмъкне кабелчето на монитора, да звъни и да вика ИТ фирма или лицензиран специалист да му го намести, а не сам да си го намества. Ако му забие ОС, никакъв рестарт или изключване на PC, laptop или на каквото там работи без да извика съответния специалист да извърши тази "дейност".
17 Февруари 2015 20:26
А какви поразии е направил Орешарски?
17 Февруари 2015 20:31
Юридическият еснаф си пази интересите. Еснаф, като еснаф. Нищо ново под слънцето.
17 Февруари 2015 20:55
Когато управляват милиционери, всяка глупост е възможна. Във Великобритания сертифицирането на документи става и от банкови служители, служители на структури на гражданското общество, зъболекари, полицаи, учители (преподаватели). В България се опитват да вменят това само на по-корумпираните от съдии, митничари и полицаи взети заедно — адвокатите. Представяте ли си тази дива свиня Ралица Негенцова, която работеше в ЦИК, колко справедливи решения е взимала???
17 Февруари 2015 20:58
Веднага си проличава като се промъкнат седесари във властта.
17 Февруари 2015 21:07
По принцип не е зле, само че да се въведе фиксирана цена на услугата - примерно 2 лева и задължение и отговорност на адвоката да свърши работата в рамките на 24 часа.
17 Февруари 2015 21:16
Фирмите да бъдат задължени да наемат адвокати за посредници в отношенията си с всички държавни органи.

Моля?! Да ме прощават адвокатите (имам доста приятели адвокати), но дали да ползвам посредници решавам аз и смятат горната идея за изключително нагла. Съзнавам, че се нароиха твърде покрай бума с недвижими имоти и сега работата им намаля, но това не е проблем на гражданите и фирмите.
17 Февруари 2015 21:16
Ето защо, за разлика от кучето, пред адвоката няма следи от спирачен път!
17 Февруари 2015 21:17
Тази кретения получава жълтата фланелка за последните 25 лобистки години
17 Февруари 2015 21:34
Идеята е адекватна, но за надлежно изградена правна система - днес тя е кротка лудост и за "добре дошло" на няКОЙ - андрешковиадата ни бързо ще я отхвърли ...
Извода няма да повтарям, той отдавна и сам се налага
17 Февруари 2015 22:00
В интерес на истината не съм чела законопроекта, че от работа не остана време, но пък тази статия ме заинтригува.
Определено е важно да се знае едно - съвсем различно е да пренесеш документи, евентуално да представляваш трети лица само при получаване на такива (ако не се налага да се правят изявления, включително възражения на място) и да консултираш с цялата отговорност и задължения, които имаш по съвест и закон към клиентите си.
Няма да споменавам колко счетоводители и цели счетоводни къщи дават безумни правни съвети по материя, която само косвено и повърхностно познават.
Впоследствие за техните съвети се налагат санкции на "съветваните", но не знам някой счетоводител да ги е платил или възстановил на санкционираните.
Аз лично бих го направила, ако знам, че в резултат на мой некомпетентен съвет (при това извън професионалните ми познания и материя) някой е претърпял вреди.
17 Февруари 2015 22:15
"1000 адвоката на дъното на океана ..."

Помияри неграмотни. Нагло до противоконституционност. Едно конституционно право се прави на задължение.

Чл. 56. Всеки гражданин има право на защита, когато са нарушени или застрашени негови права или законни интереси. В държавните учреждения той може да се явява и със защитник.
Конституция на Република България
17 Февруари 2015 22:32
но не знам някой счетоводител да ги е платил или възстановил на санкционираните.

Още малко, и ще предложиш политиците да плащат на хората и да възстановяват държавите, след като са им еб@ли мамата
ПП Девиза на съвременния политик/чиновник/ е: алчност, некомпетентност, безотговорност. Затова и нощният им кошмар е сталинизъм. Щото само тогава са си получавали по заслугите.
17 Февруари 2015 22:42
Gitcho 17 Фев 2015 20:24
Откакто Втори адвокатски колектив се намърда във властта всичко се върти вече около адвокатите. Аз, като ИТ предлагам да се съберем всички от бранша и да внесем закон за ползване на ИТ техника. Никой (адвокат или нотариус), който не е ИТ специалист да няма право да пипа компютъра си с пръст

А аз мога ли да ви таковам такованката и на адвокати, и на ИТ-та. Понеже съм инженер по металознание и ти казвам, че ти даже не би трябвало да пипаш капака на компютъра си. След като си купиш кола идваш да режем тамплети за механични изпитания от най-важните части на конструкцията. Да не говорим, че нямаш право да си купуваш лъжици и вилици без да се консултираш с мен и без да се убедя лично , че не са произведени от 12Х18Н10Т, в краен случай от 30Х13.

А сега сериозно: Отдавна не беше вкарван за разглеждане такъв арогантен лобистки закон .
17 Февруари 2015 22:51

Още малко, и ще предложиш политиците да плащат на хората и да възстановяват държавите, след като са им еб@ли мамата

Същото съм заявила и на клиентите си - ако от мой некомпетентен съвет бъдат глобени или претърпят други вреди - поемам глобата и отговарям и лично.
Така е редно. Инак не мога да спя. Друг е въпросът за различно, но аргументирано и обосновано тълкуване на някои норми, при което съвсем не можеш да гарантираш, че всички съдебни състави ще споделят твоето - при това ниво и качество на законодателството (не единствена, но основна причина) подобни различия не са изключени, даже може да зачестят.
Все пак прочетох и законопроекта - всъщност ще е твърде разтегливо прилагането на този санкционен текст, защото доброволното представителство чрез упълномощаване (освен в някои случаи) пред административни органи може да се осъществява и от други лица и ще продължи да се осъществява по този начин.
По-скоро идеята е била същинската, а не "секретарската" (справки, внасяне и получаване на документи и прочие) част от работата на адвоката да бъде извършвана "по занятие" наистина от квалифицирани юристи със съответната правоспособност, но и според мен текстът не е добре формулиран и се нуждае от прецизиране.
(Тук се сетих за "лихварството" и текста от НК, който дава даже и наказателно-правна защита на банковите дейности, но не помня някой да се е възпротивил на тази уредба, още повече - истерично).

От друга страна, не видях да се предлага изменение и на процесуалното представителство пред съд (ГПК и НПК), което позволява и други лица да бъдат пълномощници на страните, освен адвокати.
Следователно, ограниченията не са чак такива, каквито се представят, респ. тълкуват.


17 Февруари 2015 23:07
Моята тъща се яви преди години пред Върховния касационен съд без адвокат. Незаконно уволнение. Бях и написал какво да каже пред съда. Спечели (си) делото. Седях в залата, назад, и гледах сеир. На всички инстанции преди тази го беше загубила, представлявана от адвокати (3 на брой, ако не се лъжа, един след друг). Хабер си нямаха! За единия подозирам, че просто работеше с другата страна. Няма как да направи такива тъпанарски грешки в зала само от некадърност. Накрая се отчая и реши ... да ме послуша. На ... десетата година, ако не се лъжа. Иронията е в това, че текста, който тъщата прочете, беше от първата жалба, която и бях написал, а адвокатът и отхвърли. Част от него съдът възприе и преповтори в мотивите. Те така. Към адвокати съм, до доказване на противното, скептичен. Усърдие им липсва и ... почтеност.
17 Февруари 2015 23:07
Друг е въпросът каква е файдата от това постоянно изменение и добавяне на закони. Живота на народа стана по-лесен ли? Или юристите и бандитите получиха повече възможности?
17 Февруари 2015 23:30
Луди хора! Та повече от половината адвокати са толкова неграмотни!
Дай да им създадем работа!
Работих 6 години като данъчен инспектор и не разбирам как един адвокат ще е по-добър от данъчен по данъчните закони!
Един счетоводител учи 5 години, после му трябва стаж поне още толкова, а един новоизлюпен посерко ще знае и може повече от него!
18 Февруари 2015 00:15
Това е много правилна инициатива. Адвокатите не са заети в съда да пледират с аргументи защото делата се решават от това кой колко рушвет е бутнал, а не според юридическата им стойност. С новият закон ще се осигури работа на адвокатите, да носят папки наляво и надясно.
18 Февруари 2015 00:54
Проектът, написан от Висшия адвокатски съвет, е внесен в парламента в края на януари от осем депутати от управляващата коалиция и ДПС
18 Февруари 2015 00:54
Проектът, написан от Висшия адвокатски съвет, е внесен в парламента в края на януари от осем депутати от управляващата коалиция и ДПС
18 Февруари 2015 01:35
Едно конституционно право се прави на задължение.


Да, Фирми, също като с правото на сдружаване, което при предприетата вседържавна офанзива за "саниране" превръщат в незаобиколимо, и при това напълно ненужно в конкретния случай, задължение.
Калинки!
18 Февруари 2015 02:01
Този законопроект не само е лобистки, не само е напълно противоконституционен, но е и безпределно нагъл. Само пълно корумпе и гьонсурат може да внесе такъв закон. Кои са тези 8 депутата дето са го внесли ? "Управляваща коалиция и ДПС" е много общо и прикриващо. Нямат ли си партии, имена ? Кажете ги. Време е списъкът на корумпираните и наглите да се допълни с нови хора, чийто имена да станат нарицателни.
18 Февруари 2015 03:05
Ако тези... не бъдат ударени през пръстите още сега, следващата им простотия ще бъде да принудят и гражданите да си наемат адвокати, за да си подават справките и декларациите в гореречените "служби".
18 Февруари 2015 06:17
Подобна простотия и диващина НИКЪДЕ в страните на които се подражава от местните лунгури, НЯМА подобна дивотия!!

Пореден ход за унищожаване на територията.

С такива умници на "кормилото" бъдещето на България е единствено шугави магарета, цигани и тук - там, магарешки бодили!
18 Февруари 2015 07:01
Може би не е зле да има такъв човек, но да не е само адвокат, който задължително да има лиценз за тази дейност. Този човек ще действа в интерес на наелия го, но ще съблюдава законите, защото лиценза му може да бъде отнет. Отделно ще си плаща данъците и осигуровките и няма да бъде в сивия сектор, както мнозина досега.
18 Февруари 2015 07:06
Държавата не трябва да налага посредници при "общуването" на гражданите и фирмите с държавните и общинските органи. Регистрации, отчети, справки и т.н. трябва да са максимално опростени и по възможност да се правят онлайн. Държавните чиновници се издържат от нашите данъци, за много от тези услуги се плаща такса, сега още един и то задължителен разход. Една малка частна фирма, особено тези, където собственикът е и единственият работник трябва да бъде регистрирана и работи без да се налага да ползва адвокат, счетоводител и т.н.
18 Февруари 2015 07:11
Навремето голямата фалшификация, наричана "демокрация", започна с уреждането на адвокатите. Прословутият Втори адвокатски колектив /оня - на педерастите Лучников, Соколов, Фильо/ вмъкна навсякъде постановки за осигуряване мястото си над закона и започна официалното ограбване на хората. Явно това им е малко...
------------
Сайтът на Генек
18 Февруари 2015 07:42
А аз мога ли да ви таковам такованката и на адвокати, и на ИТ-та. Понеже съм инженер по металознание и ти казвам, че ти даже не би трябвало да пипаш капака на компютъра си. След като си купиш кола идваш да режем тамплети за механични изпитания от най-важните части на конструкцията. Да не говорим, че нямаш право да си купуваш лъжици и вилици без да се консултираш с мен и без да се убедя лично , че не са произведени от 12Х18Н10Т, в краен случай от 30Х13.


Аз съм ИТ кадър, но в случая -
18 Февруари 2015 07:59
От както свърши имотния балон, адвокатите капят като круши.Всеки ден затварят кантори а тези които работят либеро през ден - през два звънят да питат -нещо работа.
Уважавам им труда когато е смислен, обаче ми омръзна да са галените деца на всяка власт, с минимални ставки и максимални привилегии.Да си гледат работата за тая глупост
18 Февруари 2015 08:31
Как се връзва идеята за електронно правителство с тази за адвокатското посредничество при контактуването с държавните структури?
18 Февруари 2015 08:42
Какъв идиот трябва да си за да блокираш по този маняшки начин минималните зачатъци на икономически живот в страната. Всичко ще се придвижва по-бавно и по-скъпо. Честито на печелившите. Губещите се знаем.
18 Февруари 2015 08:47
Съгласен съм с генек, че много от бедите ни идват от прибързаното, нахално и алчно променяне на законите от победилите адвокати. Включително и отмяната на смъртното наказание, което тогава не се изискваше от ЕС.
Баща вампир учи малкото вампирче как да си набавя храна: - И сега, тати, набелязваш си 5-6 човека и после - смук малко от тоя, смук малко от оня и докато стигнеш до петия-шестия ще си напълниш коремчето. А малкото, понеже е тарикатче: - Ииииииииии бе тати, що пък само малко, не може ли да им изпием цялата кръв? - Ама тати - възмутено казал стария вампир - ние сме вампири, не сме адвокати.
18 Февруари 2015 08:49
Аз бих предложил нотариална заверка на всяка рецепта при лекарски преглед. Също е начин за намаляване на безработицата .
18 Февруари 2015 08:53
На нас Сириза не ни трябва. Адвокатите са ни достатъчни. Много фирми нямат даже счетоводител. Сега ще имат адвокат.
18 Февруари 2015 08:56


В данъчните служби, както и във всички останали държавни институции, бизнесът ще трябва да упълномощава адвокати дори ако става дума за елементарна справка.
Фирмите да бъдат задължени да наемат адвокати за посредници в отношенията си с всички държавни органи. Само адвокати, а не счетоводители, юрисконсулти или куриери да имат право да носят и получават документи от НАП, НОИ, НСИ, Булстат, БНБ, Инспекцията по труда, общините и останалите административни служби,


Трябва яко да са огладнели кучетет ниедни, за да отворят пост за такава яка хапка !
18 Февруари 2015 08:58
От както свърши имотния балон, адвокатите капят като круши.Всеки ден затварят кантори а тези които работят либеро през ден - през два звънят да питат -нещо работа.

Къде това?
Аз имам толкова работа, че вече отказвам.
Пък и да нямах, не бих звъняла никога на клиенти да търся работа, щом те не са ме потърсили по своя инициатива.
По-скоро бих сменила попрището - занимания колкото щеш.
От една страна гилдията трябва да се прочисти от колеги, които работят непрофесионално и безотговорно, но от друга - жалко и комично е да гледаш в зала лица, които се защитават сами (не по причина липса на средства) и 15 минути не могат да разберат какво ги пита съдията, камо ли да отговорят смислено.
Няколко такива дела на ден и всички следващи вече са порядъчно забавени, да не говорим за изнервения съдия, който опитва по три различни начина и с въздишки да обясни на страната какво точно я пита.
Същевременно не намирам за нужно да се налагат санкции за извършването на тези дейности от други лица, така както са формулирани в чл.150 от законопроекта - формулировката е твърде обща и практически неприложима.
За мен обаче остава загадка защо част от хората ангажират непрофесионалисти да им вършат правна работа (не говоря за справки и прочие канцеларски дейности), която често е копи-пейст от нета, с плачевен резултат.
Тъкмо този резултат идва при нас после под формата на дело, но не винаги кашата е поправима. Естествено, за това е виновен адвокатът, респ. корумпирания съдия.
Отговорността обаче на "съветника" е нулева - толкова могъл, толкова направил - все пак и клиентът е знаел, че няма професионална квалификация, за работата, за която го е ангажирал - нали така. А защо е подведен, че може да я свърши, е друг въпрос.

18 Февруари 2015 09:05
жалко и комично е да гледаш в зала лица, които се защитават сами (не по причина липса на средства) и 15 минути не могат да разберат какво ги пита съдията, камо ли да отговорят смислено.


Вероятно вашата интерпретация е ,че тези лица са простовати. По-често те не вярват на колегите ви поради натрупан специфичен житейски опит.
18 Февруари 2015 09:12
Текста на законопроекта и вносителите http://www.parliament.bg/bg/bills/ID/15183
18 Февруари 2015 09:24

Вероятно вашата интерпретация е ,че тези лица са простовати. По-често те не вярват на колегите ви поради натрупан специфичен житейски опит.

Очаквах подобен коментар
Тц, това беше първо дело на жената, после си говорих с нея и ѝ дадох напътствия (безплатно! ), често го правя и не смятам, че това "изяжда" хляба ми.
Дали е простовата - не знам, не съм мислила по този начин (отделен въпрос е, че ти си си позволил подобна интерпретация на виждането ми), просто не познава нито закона, нито процеса, а без това ефективната защита (в зависимост от естеството на делото) е често невъзможна.
Част от хората наистина може да са разочаровани, но по-скоро това би ги мотивирало да търсят "проверен" колега, отколкото да се опитват да се справят сами - процесът има определени правила и време за извършване на определени процесуални действия, включително по доказването, след което вече мандалото хлопва, а резултатът е без възможност за корекция.
18 Февруари 2015 09:35
Аз пък съм виждала трудов договор написан от адвокат. Беше така направен, че едва ли не работника за всяко пръ@ване на работното място дължеше глоби и прочее простотии. Престараването също е една от гадните черти на адвокатите понякога. Ставаше въпрос за ИТ фирма, където шефовете искаха служителите да си преподпишат договорите, че да ги заменят с новите. Хората обаче им казаха да си гледат работата - само няколко лизачи преподписаха.
18 Февруари 2015 09:42
ами то и сега има тази възможност,казвам възможност фирмите да бъдат представлявани от адвокат.Но явно ма тези корумпета никой не вярва и затова искат задължение,казвам задължение,вменено от закон към фирмите да бъдат представлявани от корумпета.Ех.Румъния,кога ще те стигнем!Не говорим за Европа.Тикви,крадци и идиоти ни управляват!?
18 Февруари 2015 09:45
до deneb-а
абе като имаш толкова много работа,що чиниш цяла сутрин тук да даваш безценното си мнение?
18 Февруари 2015 09:53
1.Това че адвокатите искат да работят като куриери, е голямо падение! Толкова ли са я закъсали?
2. Нали тенденцията е повече документи да се подават и получават по електронен път, в НАП даже обещават без електронен подпис а само с ПИК- код. Къде е адвокатът в тази верига?
18 Февруари 2015 09:54
А, да ! И сума ти самоосигуряващи се и малки фирми нямат дори счетоводител, а сега трябва да наемат юрист? Не думай!
18 Февруари 2015 10:27
.!
... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД