:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 260
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Банковите сметки на всички българи ще влязат в единен регистър

В НАП няма данни за укрити доходи на българи в Швейцария
Всички банкови сметки на български граждани ще бъдат вкарани в единен регистър. Целта е НАП и другите ведомства, които трябва да събират бюджетните приходи, да могат да правят бързи справки в кои банки и по колко сметки имат длъжниците. Данни за наличните пари по сметките няма да се "показват", а електронният регистър ще се води от БНБ. Това съобщи вчера министърът на финансите Владислав Горанов в отговор на въпрос на депутата Велизар Енчев за действията на българските финансови институции срещу укриване на средства на български граждани в чужди банки. Наскоро в рамките на скандала "СуисЛийкс" стана ясно, че 74 лица, свързани с България, държат 380 млн. долара в швейцарската HSBC Private Bank.

Горанов обясни вчера, че в момента при разследване на пране на пари или на други нарушения съответните служби изпращат отделни запитвания до всяка от българските банки. Събирането на информацията обикновено отнема месеци, а междувременно настъпват промени и данните се оказват остарели. "Затова обмислям сериозно и ще предложа законодателни промени, които да въведат по аналог на централния кредитен регистър - централен регистър в БНБ с информация за това всеки български гражданин къде и колко броя сметки има", обясни финансист №1. Подобна идея лансира преди седмица и главният прокурор Сотир Цацаров.

Според експерти обаче мярката едва ли ще доведе до значително подобряване на събираемостта на държавните вземания. "Не трябва да се очаква поразителен ефект. Повечето схеми за укриване на средства са елегантни и умни", коментира пред "Сега" Лъчезар Богданов от "Индъстри уоч". Ползата ще е за администрацията, която ще може да запорира сметки по-бързо или пък да изисква свалянето на банковата тайна в по-кратки срокове.

Според председателя на банковата асоциация Левон Хампарцумян ще е много трудно данните от различни информационни системи да се съберат в една. "Те не са стандартизирани. Синхронизирането на 2 информационни системи създава трудности, а камо ли на 30", коментира пред "Сега" Хампарцумян.

Оповестяването на предложението породи и въпроси около защитата на личните данни на гражданите. "Създаването на единни регистри ражда рискове от течове на лични данни", коментира пред "Сега" икономистът Георги Ангелов. Той обясни, че ако се прави подобна система, тя трябва да стъпи на базата на кредитния регистър, който е работещ.

Министър Горанов обясни, че няма данни за тайни сметки на българи в швейцарски банки. През 2010 г. тогавашният шеф на НАП Красимир Стефанов обяви, че очаква данни от Германия, която получи диск с информация за сметки в Швейцария. Уговорката отпреди почти 5 години е била германските власти да уведомят българските си колеги, ако в хода на своите разследвания се натъкнат на български граждани в списъците, които притежават. "Такава информация досега не е постъпвала", каза вчера Горанов.

"Към настоящия момент информация за български граждани, притежаващи банкови сметки в Швейцария, се получава от НАП по силата на споразумение от 2007 г. между Европейската общност и Швейцария", обясни още министърът. Ако българите с швейцарски сметки не искат самоличността им да бъде разкривана, те плащат данък върху лихвите от депозитите си според швейцарските закони. След това данъчните в Швейцария превеждат сумите на българските си колеги. За 2013 г. по тази процедура по сметката на НАП са преведени около 900 000 лв. "Информация за 2014 г. ще получим през 2016 г.", посочи Горанов. Той добави, че българските данъчни получават информация за хората със сметки в Швейцария само ако те са се съгласили самоличността им да бъде разкрита, за да не им бъде удържан данък в Швейцария. От 1 януари пък действа нова спогодба за избягване на двойното данъчно облагане между България и Швейцария. Тя дава възможност на данъчните да искат информация за това дали българи имат сметки в Швейцария, но само при положение че срещу тях се водят разследвания за укриване на данъци. "Досега България не е отправяла запитвания за банкова информация до Швейцария на основание посочената клауза, тъй като тя се прилага за данъчни производства, стартирани не по-рано от 1 януари 2014 г.", обясни Горанов.ДЪЛГ

Финансовият министър Владислав Горанов държи на предложението си за нов външен дълг от 8 млрд. евро, стана ясно след срещата му с депутатите от Патриотичния фронт. "Не съм склонен да отстъпя от сумата от 8 млрд. евро. Това означава да няма дефицит, което е и моето желание, но едва ли е леснопостижимо", коментира той. Онзи ден парламентът отложи вота по заема заради отказа на коалиционните партньори от ПФ и АБВ да го подкрепят. Но вече има смекчаване на позицията им и тя е, че ще подкрепят нов външен дълг, но не 16, а 12 млрд. лв.

Горанов се оплака вчера, че му е трудно да води преговори с партньорите, подкрепящи правителството. "Когато говорим за разходи, те имат едно виждане. Когато говорим да дефицит - второ, а за дълг - трето. Но този дебат е един. Имаме да погасяваме само до края на т.г. 7 млрд. лв. Докато има дефицит, темата за дълга ще стои. В бюджета има превишаване на разходите над приходите и този дефицит - дали е във вашия семеен бюджет, или в държавния бюджет, може да се покрие или като си продавате имуществото - приватизация, или като вземате назаем - дълг", обясни министърът. След срещата с ПФ той обяви, че комуникацията се подобрява и въпреки противоречията пропукване в управляващото мнозинство няма. Той подчерта, че не може само ГЕРБ да носи негативите от непопулярни решения и че "всеки, който иска да участва в управлението, трябва да носи позитивите и минусите, а не избирателно по теми - която тема е хубава, да бъде подкрепяна от всички, а която тема е лоша, да се дистанцират от нея".

52
9368
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
52
 Видими 
20 Февруари 2015 19:29
Този единен регистър на "червясалите" сървъри ли ще се намира?
20 Февруари 2015 20:20
Я да разлая кучетата...

Хубава ама половинчата работа. Полза - почти никаква. Правилното е: Не трябва да има банковата тайна за данъчните. Те трябва да си имат отдел който да сравнява оборотите по сметките и данъчните декларации. В Германия даже, ако случайно си пропуснал да си платиш данъка, данъчните сами си прибират дължимото от сметките ти А нали искаме да сме като Германия

Ако се притеснявате, че ваши сметки може да отидат в престъпниците.. спокойно, те отдавна знаят какво става в банките.

В момента заради банкова тайна - данъчните са като слепци. И нищо чудно едни 50% от оборотите да са необложени.
20 Февруари 2015 21:24
При откриване или акриване на сметка банката подава информация в НАП. Там регистъра не е ли "единен"?
20 Февруари 2015 21:56
Ако се притеснявате, че ваши сметки може да отидат в престъпниците.. спокойно, те отдавна знаят какво става в банките.


Самите престъпници си имат банки. Но НАП преди всичко да се занимае с престъпницата Мургина, золумите на Красьо Розавия и тъщата на Цв.Цв.
20 Февруари 2015 22:42
Като съберат информацията за банковите сметки, и като "изтече" до мафията, гледай каква веселба ще падне...
20 Февруари 2015 22:46
Ако се притеснявате, че ваши сметки може да отидат в престъпниците.. спокойно, те отдавна знаят какво става в банките.

Гледам, разграничил си данъчните от престъпниците, дано си прав (общо взето по Обама)
20 Февруари 2015 22:59
В Германия даже, ако случайно си пропуснал да си платиш данъка, данъчните сами си прибират дължимото от сметките ти

Посмали малко.
20 Февруари 2015 23:14
С донкихотщина, нищо нищо няма да преборим - само имитираме активност срещу няКОЙ ...
20 Февруари 2015 23:22
Е сега вече наистина започнах да харесвам Малката Пица - искам си го обратнооо!
20 Февруари 2015 23:26
Nickolas 20 Февруари 2015 22:59

Колко малко да посмаля? Това го знам от познат който е бил потърпевш... така да го нарека и не виждам причина да ме е излъгал...

Zeus
2015-02-20 22:42:30

А що се отнася до това че информацията за сумите по сметките може да стигне до престъпниците.. достатъчно е само директорът на НАП например да я има тая информация и там да пуска дадена програма за сравнение с декларациите и само големите разлики да се рапортуват, а другата информация да се изтрива. Иначе във всяка банка данните за сметките и движенията по сметките се знаят от доста повече хора.

21 Февруари 2015 00:04
Тъкмо да е по-лесно на крими контингента. Като не може да ги хванем, барем да ги облекчим в краденето на информация.
Поредната дивотия, след Дянковата обща сметка.
21 Февруари 2015 04:28
А нали искаме да сме като Германия


Кой го иска? Кои "вие" го искате?
Някои може пък да искат да сме като в Сингапур!
21 Февруари 2015 06:44
Данъчните, ще уведомяват ли за тегленето, защото е възможно да изтече срок за обжалване.
21 Февруари 2015 07:31
Виждам, че мик отново е съгласен една група чиновници да се разпорежда със живота и собственоста на хората както намери за добре, като добавим вечният му рефрен за имотите и тяхното облагане с данъци и си правя извода: мик е служител на НАП.
21 Февруари 2015 07:53
"Информация за 2014 г. ще получим през 2016 г.",

---
Предполагам, че използват "революционен" способ за предаване, чрез ПОЩЕНСКИ ГЪЛЪБИ!
21 Февруари 2015 08:13
В НАП няма данни за укрити доходи на българи в Швейцария
Първо - ПРОВЕРЕНИ ЛИ СА СМЕТКИТЕ на нашите мошеници предадени от Германия и Франция.
Второ - Колко сметки са проверени? Бройка.
Трето - ВЕРНО ЛИ ВСИЧКИ се оказват честни и почтени за разлика от германците и французите?
21 Февруари 2015 08:45
ablepsia
21 Февруари 2015 04:28

Искаш да работиш по 16 часа на ден?
21 Февруари 2015 08:52
Е, аз пък не съм съгласна държавата да знае какви сметки имам и колко пари в тях. Това е чудовищно, някъв Биг Брадър. Герберухите наистина вече се оливат. И това ще намали ли корупцията - напротив, ще знаят кой с колко могат да го изрекетират... Срам, срам, срам.
21 Февруари 2015 09:27
StrikeEagle 21 Февруари 2015 08:13
В НАП няма данни за укрити доходи на българи в Швейцария
Първо - ПРОВЕРЕНИ ЛИ СА СМЕТКИТЕ на нашите мошеници предадени от Германия и Франция.
Второ - Колко сметки са проверени? Бройка.
Трето - ВЕРНО ЛИ ВСИЧКИ се оказват честни и почтени за разлика от германците и французите?


Говориш за НАП, която безсрамно оневини втория човек в ГЕРБ - г-н ЦЦ Цв.Цв., въпреки очевадното разминаване между доходите на дясната ръка на вашия вожд и неговите разходи. Като за награда тогавашният шеф на НАП стана депутат от ГЕРБ. Абсурдно е да се очаква каквото и да е развитие на проверките за тайни сметки, докато мошениците, които вие отново избрахте, са на власт.
21 Февруари 2015 09:29
Ми те и сега банките пращат данни за всяка новооткрита сметка на фирма, или на собственик на фирма. Не знам как стои въпросът със свободните професии, ама не вярвам да са ги пропуснали, ако развиват дейност. А това че държавата и банките са нещо различно от криминалната престъпност- докажете го! По нищо не личи! А за теча на данни и до кого ще стигнат в крайна сметка- въобще не ми се коментира! Както и за НАП дето ще могат да запорират сметки и да теглят пари защото винаги са прави- няма статистика и няма да допуснат да има! Обзалагам се че поне в 50% от случаите исканията им са основани на объркани данни в шизофреничната им система! Иначе защо щеше да е това непрекъснато разнасяне на документи на хартиен носител?
21 Февруари 2015 09:34
Това е днешният тоталитаризъм! А глупавите жаби не се усещат как водата все повече се сгорещява...Честит New Brave World,
21 Февруари 2015 09:53
BaliBali
21 Февруари 2015 08:52

Може така да се направи, че държавата да не знае кой колко пари има в сметките, а само да проверява дали има разлика между данъчните декларации и получените пари по сметките за годината. И само ако има голяма разлика само тогава да се разкриват хората и да им се прави ревизия..

Все пак всеки трябва да си плаща данъците. А и това в другите ЕС държави не е концерт по желание както е в момента в нашата държава.

Ако това се въведе изведнъж сигурен съм ще се окаже, че 50-80% от хората които се пишат за бедни ще излязат богати и криещи доходи.

21 Февруари 2015 10:04
От 01.01.2015 влиза в сила решение че всяка страна на ЕС може да провери банкови сметки и влогове на свои граждани и чужди живеещи постоянно на тяхна територия..... в други страни на ЕС.
21 Февруари 2015 10:13
Все пак всеки трябва да си плаща данъците.

Той проблемът е къде и как се преразпределят платените данъци, особено тия за МПС, винетки, а в бъдеще и toll такси.
Данък сгради и такси смет, особено е друг болен въпрос.
21 Февруари 2015 10:13
Може така да се направи, че държавата да не знае кой колко пари има в сметките, а само да проверява дали има разлика между данъчните декларации и получените пари по сметките за годината. И само ако има голяма разлика само тогава да се разкриват хората и да им се прави ревизия..

Ако претендираш да разбираш нещо от данъци, данъчно право или въобще право, се въздържай от подобни писания.
Не ми се иска да ги квалифицирам.
За елементарната логика също няма да отварям дума - не се иска никакво образование или специалност.

Ако това се въведе изведнъж сигурен съм ще се окаже, че 50-80% от хората които се пишат за бедни ще излязат богати и криещи доходи.

Никой не си крие доходите по банкови сметки. Не се излагай.
21 Февруари 2015 10:17
mick, аз мога да ти разправя, като германски данъкоплатец, кое как е.
Данъци се плащат единствено на основание на годишната данъчна декларация. Никой не може да ти бръкне в банковите сметки и да си взема нещо, защото смятал, че му дължиш данъци. Финансовата служба, ако има съмнения, - може да задвижи наказателна процедура чрез прокурора, данъчното разследване и пр., но пак никой не ти бърка в банковите сметки. И за да се стигне до там, трябва да има съмнение, че си укрил данъци 25.000 € и повече. С дребни суми не се занимават. Дребните суми си излизат въз основа на данъчната декларация - моя или чужда (ако някой представи моя сметка за сваляне от неговите данъци). За отбелязване е, че в Германия с пари на ръка не се плаща никъде. Всичко е по банков път. Аз като издавам сметка или даже квитанция - на същите е написан данъчният ѝ номер, както и поредният номер на сметката или квитанцията. Затова заради дребни суми не си струва човек да си разваля бизнеса. Хващат го бързо.
---
Банките превеждат на финансовата служба автоматично единствено Quellensteuer/Abgeltungsstuer. Това са данъците върху лихви, дивиденти и продажби на акции в Германия и чужбина. Като в края на календарната година банката изпраща документ в който пише какво и как е било задържано - тези данни човек си ги нанася в данъчната декларация и ако не е преминал определена граница, му връщат част от тях или изцяло.
---
Сега стигаме до твоя познат, който явно не е точно активен данъкоплатец, а живее или най-малкото е живял на социална помощ. В неговия случай финансовата служба има възможност да погледне състоянието на банковите му сметки, но не и да види движенията по тях. Той има право да държи определена собствена сума, която се изчислява по сложен алгоритъм и е индивидуална според възраст, семейно положение, деца и пр. Но и там финансовата служба може само да му поиска сведение от къде е получил дадена сума, а не да бърка и да си самопревежда суми. А ако не получи обяснение - да се обърне към прокурора. Но до прокурор не се стига, защото всяко получено писмо от финансовата служба изиска безпрекословно подчинение.
21 Февруари 2015 10:24
Не знам какво казва ЗАКОНЪТ за това ,но ако наистина се въведе нека попълването на този регистър да започне с банковите сметки в офшорните зони.
21 Февруари 2015 11:05
В НАП няма данни за укрити доходи на българи в Швейцария

На Бисеров и синът му къде бяха сметките - в Швейцария или Швеция?
Данъци се плащат единствено на основание на годишната данъчна декларация.

Проблемът е, че 50% от българите не подават данъчни декларации.
Затова всяко нещо го правят, ако не сложно, то още по-сложно.
С общия регистър на сметките ще създадат нови бюрократични места за НАШИ хора за да следят на КОЙ
парите годишно му нарастват, а не си е подал данъчна декларация.

Колко е по лесно да задължат ВСИЧКИ да си подават годишни декларации.
А за да намалят броя им да бъде една декларация за цялото домакинство.
21 Февруари 2015 11:17
Данъци се плащат единствено на основание на годишната данъчна декларация.

Ако това е цитат от моя текст, нека да се има пред вид, че е част от отговора ми към mick и неговото съобщение, че финансовата служба си теглела данъците направо от банковите сметки на длъжниците. Така цитатът е изваден от контекста на отговора и е оборим веднага с факта, че повече от половината данъчно задължените в Германия не подават данъчна декларация, защото не са задължени. Въпреки това те си плащат данъците до стотинка. И ако искат да си върнат нещо от тях, подават декларация. По собствена инициатива. Но това е друга тема.
21 Февруари 2015 11:23
В НАП няма данни за укрити доходи на българи в Швейцария

Който има интерес да не търси-не намира.
И бай Ставри няма данни цвъков да е бавноразвиващите се,ама туй доказано е таквоз.
21 Февруари 2015 11:34
Nickolas
21 Февруари 2015 10:17

Благодаря за информацията. Може би когато става дума за чужденец отишъл да работи няколко месеца в Германия е по-различно?


Никой не си крие доходите по банкови сметки. Не се излагай.


Нямаш си представа колко много хора го правят. Защото в момента данъчните трябва първо да намерят основание за ревизия и чак след това да проверят сметките в банките като изпратят писма на всички 30 банки.. всичко е време и бюрокрация. И това даже и да знаят какво има в банковите сметки, нали има банкова тайна не могат да използват тая информация... виж престъпниците я използват... не им трябва законно основание
21 Февруари 2015 11:39
mick 20 Февруари 2015 20:20
Я да разлая кучетата...

В момента заради банкова тайна - данъчните са като слепци. И нищо чудно едни 50% от оборотите да са необложени.


Правилно! Службите за сигурност и данъчните трябва да могат да "виждат" финансите на гражданите постоянно. Първите, за да хващат бързо корумпетата и разбойниците, вторите, за да събират веднага държавните вземания!
21 Февруари 2015 11:55
Опитът ми от фирмения регистър и колко навлеци ми звънят по телефона който е оставен уж за връзка на данъчните с мен ми показва, че единен регистър на банковите сметки НЕ Е добра идея!
21 Февруари 2015 11:57
И какво общо има "укриването" на средства от български граждани в ЧУЖДИ банки със създаването на единен регистър за сметките на български граждани в БЪЛГАРСКИТЕ банки?
21 Февруари 2015 12:10
Може би когато става дума за чужденец отишъл да работи няколко месеца в Германия е по-различно?

Може чужденецът да не е разбрал какво точно става, може да е искал да каже, че данъците му се удържат според данъчната класа, може да е искал да ти разкаже някаква, типично по български, пикантерия. Всичко може. Но разлика в облагането на доходите на местните лица, а те са местни независимо от гражданството им, няма.
21 Февруари 2015 12:15
И какво общо има "укриването" на средства от български граждани в ЧУЖДИ банки със създаването на единен регистър за сметките на български граждани в БЪЛГАРСКИТЕ банки?

Има това, че такива регистри има във всяка държава на ЕС, както и договори за обмяна на информация. (А и с някои други, извън ЕС, страни.)
И обмяната на информация е въпрос на секунди, а не на писане на фермани през министерствата и чакане на отговора с месеците, когато въпросната сметка е може би вече и закрита.
21 Февруари 2015 13:20
Още през 1935г. Федералният Апелативен Съд на САЩ (Съдия Лърнид Хенд /1872-1961/) по делото Хелверинг срещу Грегъри постановява:

"...ВСЕКИ Е В ПЪЛНОТО СИ ПРАВО ДА УРЕЖДА СВОИТЕ ФИНАНСОВИ ДЕЛА ТАКА, ЧЕ ДА ПЛАЩА ВЪЗМОЖНО НАЙ-НИСКИ ДАНЪЦИ; НИКОЙ НЕ Е ДЛЪЖЕН ДА ИЗБИРА НАЙ-ИЗГОДНИЯ ЗА МИНИСТЕРСТВО НА ФИНАНСИТЕ МОДЕЛ НА БИЗНЕС; ПЛАЩАНЕТО НА ПО-ВИСОКИ ДАНЪЦИ НЕ Е ПАТРИОТИЧЕН ДЪЛГ…"

Институцийте са в служба на обществото, а не обществото в служба на институциите.
21 Февруари 2015 13:28
Пълни глупости, парите които внасям в банката може изобщо да не са доходи, а например да са от продажба на наследствен имот, кола, или на стари вещи в ОЛХ.бг. Може мъжа ми да ми ги дава, за да посрещам с тях ежедневните пазарувания, може родителите ми да ми ги дават за да им плащам сметки за ток и парно по банков път, че те да не се разправят по опашки... Не е нормално държавата да слухти всичко, това и при комунизма го нямаше.
21 Февруари 2015 14:43
Това са пълни герберастки нагли глупости, почти заплахи, надявам се нито тъпия им заем, нито това да мине през парламента.
Ако не санират панелките, ще спестят куп пари, но няма как да крадат - преди крадоха за асфалт, сега за стиропор. При некачествена работа (а тя ще е именно такава "вземи парите и бягай", вместо намаление, панелкаджиите ще получат мухъл в апартаментите си и много по-високи сматки за отопление.

И сега няма велика тайна за сметките в банките, но в една банка се наложи да нахълта Цацаратурата и по мое мнение сума ти закони се приеха срещу едно лице - Иван Костов, койта освен крупни спестявания, естествено, е сключил впоследствие договори за цесии.
сега какво - искат да знаят къде точно политическите опоненти имат сметки? За да ги изнудват? или дори да ги оповестят, както беше с КТБ. Откъде изтекоха всевъможни списъци с кредитополучатели (без един и прасешките му роднини) и картодържатели,че и вложители.
21 Февруари 2015 16:15
BaliBali
21 Февруари 2015 13:28

Освободените от данък приходи също се обявяват
21 Февруари 2015 18:44
"1984"
21 Февруари 2015 18:49
В НАП може да няма данни за укрити сметки на Българи в Швейцария, което може да означава най-общо две неща:
- Онези с укритите сметки са запушили устите и очите на НАП-аджиите
- НАП не се ползват с достатъчното доверие на европейските институции, че да имат правото да получат такава информация.

Т.е. и в двата случая никъде не се отрича, че има такива сметки. То малко остава да се напише и: знаят се и на кого са тези сметки... само че няма държава тук и всичко е кочина и кал.
21 Февруари 2015 19:02
2010г. - Анализи на българските данъчни, както и информация, получена от Швейцария по savings спогодбата, показват за периода 2007-2008 г. спестявания от порядъка на над 200 милиона евро.

Наши данъчни служители ще получат достъп до диск с данни на некоректни длъжници, с който се сдобиха колегите им от Вупертал, провинция Северен Рейн-Вестфалия. В петък германците купиха “оня диск” срещу 2,5 милиона евро. Така пресата в Германия нарича информацията за тайни сметки в Швейцария.

„В интерес на истината това, което видяхме на днешната среща, потвърждава цифрата от над 200 млн. евро влогове. Доклад ще бъде даден на премиера Бойко Борисов, парламента и службите. Но в Германия все още тече разследването..."

"Избягване на двойното данъчно облагане" какво значи? Че се съгласяваме чужди субекти да не плащат данъци в България, а в метрополията, тоест третират ни като колония. Отделен е въпросът че корпорациите на практика не плащат данъци никъде.
21 Февруари 2015 19:04
АНГЕЛА МЕРКЕЛ ПОСТЪПИ КАТО МЪЖ,КОГАТО ПОЛУЧИ ДИСКА С НАЙ-БОГАТИТЕ ГЕРМАНСКИ МИЛИОНЕРИ С БАНКОВИ СМЕТКИ В ШВЕЙЦАРИЯ.ВЕДНАГА ПОБЛИКУВА ТАЗИ ИНФОРМАЦИЯ И ТЕ СИ ПЛАТИХА ДАНАЦИТЕ КАТО ПОПОВЕ.

МЕРКЕЛ ДАДЕ НА Б.БОРИСОВ СЪЩИЯТ ДИСК С НАЙ-БОГАТИТЕ БЪЛГАРИ С ВЛОГОВЕ В ШВЕЙЦАРИЯ,НО ТОЙ ГО СКРИ И НЕ ОБЯВИ НА ОБЩЕСТВОТО ИМЕНАТА НА ТЕЗИ ХОРА.
21 Февруари 2015 19:16
Maximus II: И тези българи, които фигурират в диска с тайни сметки в Швейцария, който ББ е скрил от обществото, са си платили, но не на НАП, а на Него.
22 Февруари 2015 09:19
Май понятие си нямаш относно законите за избягване на двойното данъчно облагане
"Избягване на двойното данъчно облагане" какво значи? Че се съгласяваме чужди субекти да не плащат данъци в България, а в метрополията, тоест третират ни като колония. Отделен е въпросът че корпорациите на практика не плащат данъци никъде.


Всяка държава облага доходите получени в нея от свои и чужди граждани. Почти всяка държава облага и доходите на свои граждани, получени в други държави. За да се избегне това НЕСПРАВЕДЛИВО двойно данъчно облагане са създадени подобни закони. Те работят така: Ако чужденец има облагаем доход получен в България, той плаща тук данъка (да кажем 10%). Например от доход €500К плаща €50К. Обаче ако в неговата държава данъкът върху този доход от €500К е да кажем 45% (тоест €225К) той плаща на неговият НАП (на неговата държава де) само €175К+документ че е платил на българския НАП още €50К.

Обратното е бая по кофти за българския НАП, ама по добре за българи работещи в чужбина (и деклариращи доходите си, разбира се): Ако българин има облагаем доход от €500К в чужбина, той първо плаща тези 45% (€225К) на чужденеческия НАП. И тъй като вече е платил тези €225К, той не дължи НИЩО на българския НАП! Който иначе би му взел неговите си 10%,( €50К) ако го нямаше този закон за избягване на двойното данъчно облагане.

Другото в коментара са бръщолевици. Относно корорациите - прочети коментара на Heritage от 21 Февруари 2015 13:20. можеш и да понаучш нещо от него (ако го разбЕреш де), вместо да джафкаш като неграмотно атакистче.
22 Февруари 2015 09:21
Горният коментар се отнася до коментара на Maximus II от 21 Февруари 2015 19:02
22 Февруари 2015 11:48
DukeNukem
21 Фев 2015 19:16

Maximus II: И тези българи, които фигурират в диска с тайни сметки в Швейцария, който ББ е скрил от обществото, са си платили, но не на НАП, а на Него.


А някакво доказателство за верността на това твърдение? Или няма нужда - той форума не е претенциозен, всичко минава, щом някой е решил да го напише.


22 Февруари 2015 13:00
„От 1 януари пък действа нова спогодба за избягване на двойното данъчно облагане между България и Швейцария.”

България има Спогодби за облекчаване на двойно данъчно облагане /СИДДО/ с около 70 страни. Уреждането на схемите е съвсем елементарно за разбиране,винаги е съществувало.
Натисни тук

Натисни тук

Maximus II

„МЕРКЕЛ ДАДЕ НА Б.БОРИСОВ СЪЩИЯТ ДИСК С НАЙ-БОГАТИТЕ БЪЛГАРИ С ВЛОГОВЕ В ШВЕЙЦАРИЯ,НО ТОЙ ГО СКРИ И НЕ ОБЯВИ НА ОБЩЕСТВОТО ИМЕНАТА НА ТЕЗИ ХОРА.”
Не е ясно дали в „оня диск” фигурират имената на тарикати от всички националности?!? Цената на такъв диск би била доста по-висока и би се продавал поотделно!Или дисковете ще са отделни. Както е обяснено в оня виц - човек влиза в магазин и пита продавача: „Имате ли нещо хубаво и евтино? Продавачът отговаря: Имаме ги,но са поотделно”. Кр. Стефанов – розовият сладур, обяви, че българи имали над 200 млн. евро на влогове в Швейцария установено за 2007 – 2008 г.. Розовият се пошегува: “Това не означава, че те са престъпници”. Той сподели угоднически, че „сме щели да получим данни от този диск, като приключи експертизата. И всичко щяло да бъде благодарение на близките връзки на канцлерката Меркел с премиера Борисов”. Така правят конформистите - угодници, разбрали че в България само от политика и мошеничество се богатее,от работа се гърбавее. И това,въпреки заявеното от Швейцария неофициално, че няма да потвърждава крадени данни от банки! И вълкът сит и агнето цяло – далият данните захлебил с 2.5 млн.евро,може и да са по-малко - до 2.5 млн официално обявени за разходи от германския бюджет може да са гушнати от други – казва ли ти някой? Абе,стават такива игрички за пред плебса. А Розовият...стана депутатин при кого – ами при този с добрите връзки с германската сладурана. Това си беше за самосезиране от Гл.прокурор,ако имахме такъв,разбира се. Не ме разбирайте погрешно, ние си имаме Гл.прокурор, даже не сме оставали без такъв. А Б.Борисов не е виновен,той си е обикновен български простак и бандит работещ и политика - ха,ха – както се усмихваме на разни глупости. Много са обаче обичащите го българи,какво да се прави – народ. Изобщо мнозинството от българите обичат простаците си,на сърцето им са,традиционно им е някак си. И си ги тачат,и си ги избират да ги управляват и така си ги пазят, като национално богатство. ББ е прост,многото са прости и затова взаимно се разбират – да не е първият такъв харесван харизматичен простак? След като дори ББ е разбрал що за общество сме защо да се вълнува за проблемите на същото това общество?Тези преди него,във всички сфери на държавното управление, не се интересуваха от проблемите на обществото като цяло, та той ли? Прост е ББ,но не чак толкова. Иначе българските политици не може да не обичат народа си,когато си легнат вечер и се замислят. Та това е народ-мечта! Заслужава си обичта. За българите е очевидно,но и Меркел явно харесва ББ,след като не го критикува публично,че „оня диск” не е обявен – за българите забогатяли от труд с който държавата ни се е развила високотехнологично и стана икономически тигър...Трудно ѝ е на Меркел да устои на българския харизматичен простак,а и той страстно я целува на публични места....По облеклото на Меркел може да се съди индиректно,че тази сладурана най-го харесва в костюм и риза с вратовръзка – тогава този
банкянски син, корав и як,такъв герой, такъв юнак е направо неустоим за нея.
22 Февруари 2015 14:15
"Затова обмислям сериозно и ще предложа законодателни промени, които да въведат по аналог на централния кредитен регистър - централен регистър в БНБ с информация за това всеки български гражданин къде и колко броя сметки има", обясни финансист №1.

Съвършената информационна система в мафиотската държава съвършено обслужва с информация мафията.
... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД