:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 356
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
Мека печал

Политическа химия и други научни дисциплини

Политалхимиците.
Министър Лукарски сподели, че между него и ковчежника Горанов съществува "политическа химия". Помолен да продължи в тази образност, министърът допълни, че вижда в премиера респектираща политическа физика. А след това се умисли - толкова дълбоко, колкото въобще е възможно, и сподели с някаква мека печал:

- А между мен и икономиката има политическа география. Какво значи това? Ами да вземем политическата карта на света. Ето тук се намира България и нейната икономика; спрямо тази локация аз се намирам на гъза на географията :(

***

Министър Горанов си гризе химическия молив и пише, брише, пише, брише...

- Какво правите, министър Горанов, сметки ли някакви?

- Глупости, сметки! В сметките всичко е ясно, всичко е разпределено по касите, има само някои нюанси за депозиране; но така или иначе най-убедителният аргумент от векове са парите в брой - кеш енд кери... Други са ми дертовете и само творец от ранга на Максим Генчев може да ме разбере на какъв огън се пържа. Пиша един касов хит, но се чудя как да озаглавя - "16 милиарда нюанси" или "16 милиарда в ковчежницата на страната, йо-хо-хо".

...А пък между мен и Шиши има политическо тайнство. Голямо тайнство за малка компания.

И министър Горанов също се отдаде на бяла тишина с мека печал.

***

Различни обществени фигури подкрепиха тегленето на заема. Обич за обич!

Тази подкрепа може да се озвучи и така: даваш ли, даваш, Банкяджи Бойо...

***

Министър Горанов гледаше в празното пространство, преследван от натрапчивата мисъл за черни дупки във финансите. "Това е някаква политическа астрономия", помисли си внезапно министърът, тръсна глава и изскочи от унеса, за да провъзгласи:

- Забранил съм на банките да връщат пари на правителството. Ние сме тук, за да даваме. Аз като финансов министър при такъв дащен премиер не мога да се излагам като някаква стипца. Поискай - ще ти се даде, особено ако е за развитието на ски туризма. Ако ли пък някой банкер наистина тръгне да връща - плясвам го с още някоя пачка по челото, да разбере какви хора сме! Така отмъщава министър Горанов!

***

Швейцария е обладана от идеята фикс - да съсипе зимния туризъм в България. Алпите треперят от мисълта за втора кабинка в Банско. Тъмни конфедеративни фигури бръкнаха дълбоко в митичните швейцарски трезори. Забелязани са финансово мотивирани зелени човечета да пребиват безмилостно де що видят инвеститори, охранители, дървосекачи и други вежливи граждани по планинските възвишения. Оцелелите бягат през глава като бити планински нерези. Снегът по високите части се обагри с кръвта на хиляди мъченици. Червено-бяла тишина - ха, честита Баба Марта, скъпи жертви!

***

Премиерът постави норма - 20-30 корумпирани политици по най-бързия начин да влязат в затвора. След феноменалния успех на БОРКОР - големи приказки, колосални вложения и нулев резултат, сега със същата цел се сформират нови две спецзвена за борба с корупцията.

- За какво иначе ги теглим тия заеми? - възкликна премиерът. - Нали трябва да се харчат тия пари. А който пръв натика в панделата 20-30 корумпета, ще получи 3-4 телешки пържолки и една цаца.

Но той не се отдаде на мека печал, защото е твърд характер с твърда китка.
2524
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД