:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 154
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

НАКРАТКО

Снимка: ЕПА/БГНЕС
Янез Янша
Конституционният съд на Словения отмени

двегодишната присъда на бившия премиер Янез Янша за корупция, предаде БГНЕС. Съдът обяви, че има нередности в процедурата и нареди преразглеждане на делото. В очакване на новия процес Янша ще бъде освободен. Бившият премиер бе осъден на две години затвор през юни 2013 г. заради вземане на подкупи във връзка с планираната през 2006 г. покупка на 135 бронирани автомобила от финландската компания "Патриа".



Властите в Ню Йорк планират програми,

които да извадят от категорията "бедни" около 800 000 жители на града през следващите 10 години. Сред мерките са повишаване на професионалната квалификация на гражданите, безплатна подготовка на децата за училище, както и предоставянето на социални жилища. Кметът Бил де Блазио планира и постепенно увеличаване на минималната работна заплата, която сега е 8,75 долара на час.



Иракчаните са по-щастливи от българите,

показва годишният доклад за щастието по света на ООН. България се намира на 116 позиция, а Ирак - на 112. Швейцария е най-щастливата страна в света, а веднага след нея са Исландия, Дания, Норвегия и Канада. В първата десетка са още Финландия, Холандия, Швеция, Нова Зеландия и Австралия. ООН изследва щастието за трета поредна година, като оценява очакванията продължителност на живота в добро здраве, БВП на глава от населението, социалната подкрепа, доверието и свободата.



Люксембург повдигна обвинения срещу

френския журналист, който пръв разкри "Люкслийкс", предадоха местни медии. "Днес разследващ съдия обвини френски журналист в това, че е бил съавтор, ако не и съучастник, в престъпления, извършени от бивш служител на "Прайсуотърхаус Купърс", гласи изявление на прокуратурата, което не дава името на обвиняемия. Източници от съда обаче са потвърдили, че става въпрос за Едуард Перен, който пръв направи разкритието през 2012 г. по държавния френски Канал 2.





1093
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД