:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 427
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
Супернаграда

"Големия брат" ни гледа вече и от България

Петканов и правителството се оказаха без конкуренция за приза
На нашенска почва в събота вечер бе дадено началото на българския вариант на наградите "Големия брат", замислени отвъд океана. Крайно време беше. Ние по-добре от американците разбираме какво се крие зад репликата "The Big brother is watching you" (б.р. - "Големия брат те гледа") от романа на Джордж Оруел "1984".

Наградата е в няколко категории и се дава хора и институции, които са допринесли най-много през годината за потъпкването на личните права и свободи на гражданите или отказват да им дават информация.

За личност призът се падна на вътрешния министър Георги Петканов заради скандалите с подслушванията. Подгласници му бяха Бойко Борисов заради заканата му, че полицията трябва да следи трафика в Интернет и правителствената пресшефка Цветелина Узунова заради отказа й да дава информация за заседанията на кабинета дори и след специално съдебно решение.

В категорията "Бизнес" журито почти до последния момент спореше. Накрая призът отиде в "Регистър.бг". Фирмата държи правото върху регистриране на Интернет-страници с разширение .бг и иска толкова много лични данни за всеки, решил да си създаде сайт и толкова много пари за това, че българите предпочитат да си отварят сайтове в САЩ. Вследствие на това българските сайтове, завършващи на .com., org. или net са повече от тия, които окончават на .bg.

А в раздела "Правителствени организации" номинациите бяха толкова много, че накрая журито се видя принудено да даде статуетката направо на Министерския съвет.

Имаше и положителна награда - единствената, получена лично от наградения в събота вечер. Тя бе връчена на шефката на ЕСГРАОН-а Снежанка Георгиева, която колчем се зададат избори и въстава срещу това да ни окачват ЕГН-ата по стобори и витрини.
 
Лауретът Петканов
1
359
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
1
 Видими 
20 Януари 2003 03:59
Пада му се на Петканов, ама и Цеца Узунова не е за изхвърляне, жалко, че е останала на трето място. Най-добре щеше да е да връчат 3 първи награди в тази категория!

Натиснете тук

Днес тази награда се връчва във Франция! Браво на нашите момчета!
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД