:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 185
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

ЕС ще изключи Унгария, ако върне смъртното наказание

Председателят на Европейската комисия Жан Клод Юнкер предупреди, че Унгария ще трябва да напусне Европейския съюз, ако премиерът на страната Виктор Орбан не отстъпи от намерението си да върне смъртното наказание, предадоха агенциите. "За този, който въвежда смъртно наказание, няма място в ЕС", предупреди Юнкер. Преди няколко седмици унгарският премиер отвори дискусията за смъртната присъда, заявявайки, че всяка страна трябва сама да избира дали да прилага максималното наказание. Това обаче противоречи с един от основополагащите документи на съюза, а именно Хартата на основните права. Унгария отмени смъртната присъда през 1990 г.

Преди два дни унгарският премиер Виктор Орбан изключи възможността страната му да излезе от Европейския съюз. "Готов съм да критикувам Брюксел по всички въпроси, но съм твърдо против излизане от ЕС и смятам, че ние трябва да се противопоставим на всеки, който иска да доведе страната ни до излизане от съюза", каза Орбан в реч в Будапеща. "За нас, унгарците, ЕС е нашият дом. Трябва да го подобрим, не да го напускаме", подчерта Орбан в речта по повод петата годишнина от управлението си.

4
1027
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
4
 Видими 
01 Юни 2015 23:31
Аааа, щом си в кочината трябва да си като тях. Нищо, че ЕС се командва отвън.
Членството в ЕС е върховната мечта на българите от 1300 г. Това е върхът. Нищо, че е турска баня, където сапунът трябва да ти е винаги изтърван.
Искали да се разпореждат с държавата си!? Кой дава така!

Това обаче противоречи с един от основополагащите документи на съюза, а именно Хартата на основните права. Унгария отмени смъртната присъда през 1990 г.


Защо не направят референдум? Няма да им дадат! Самоасимилация, наречена с нежното име гей-ропейски ценности! Пфу! Отврат!
02 Юни 2015 11:54
Доколкото знам, от актовете на ЕС само регламентите имат непосредствена задължителна сила, а и тяхното неспазване едва ли има за последствие изключване от ЕС.
Юнкер май плаши гаргите.
Дали да има смъртно наказание в една страна си е работа на нейното общество и на никой друг.
02 Юни 2015 19:55
"За нас, унгарците, ЕС е нашият дом. Трябва да го подобрим, не да го напускаме"
Вярно е -- нека напускат лошите и пуделите на сащистите. За Европа се води битка -- битка с мракобесното сащистко владичество над Европа. Европа трябва да се оттърве от сюзерена САЩ.
Орбан показа пътя на независимостта, който трябва да поеме всяка държава

Идеята за Европа бе << Европа на свободните и независими държави >> . С тази идея държавите влязоха в Европа. Сега тази идея е подменена. Европа се превърна в Съединени европейски щати или Нова Римска империя със задължителна външна политика, с избран от някои си някъв общ президент и силово налагане задължителни закони и правила на всички държави. За капак на всичко, Европа се превърна в най-големия САЩистки пудел за срам и унижение на държавите и народите на Европа.

Това не е Европа в която искахме да сме . Сякаш ни подмамиха и измамиха с това << Европа на свободните и независими държави >>
02 Юни 2015 23:00
Понеже масовата консуматорска демокрация се основава на:

1) Масова демогоия
2) Масови кланета

с цел

3) Масов грабеж

естественото место на демократизаторите е на бесилото!

Следователно, за да съществува демокрацията смъртното наказание следва да се отмени!
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД