:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 471
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Париж и Берлин отхвърлят евроквотите за бежанци

ЕК трябва да преразгледа предложението си за разпределяне на имигрантите в страните членки
------------
Франция и Германия настояват ЕК да преразгледа плановете си за въвеждането на квоти за разпределение на бежанците, които пристигат в Европа, предадоха информационните агенции. В съвместно изявление Париж и Берлин заявяват, че все още не е постигнат баланс в представената преди две седмици идея на Брюксел като част от мерките в борбата с нелегалната имиграция. "Ще са необходими задълбочени обсъждания на европейско ниво, за да се достигне необходимото равновесие между отговорност и солидарност", заявяват вътрешните министри на Франция и Германия Бернар Казньов и Томас де Мезиер. Те са на мнение, че при определянето на квотите, за които настоява ЕК, трябва да се вземат под внимание усилията, които страните - членки на ЕС, вече са положили за решаването на кризата с бежанците. "В момента пет държави си поделят 75% от кандидатите за убежище - Франция, Германия, Швеция, Италия и Унгария", обясняват двамата в общото си изявление. Двамата вътрешни министри посочват, че Париж и Берлин са готови да разгледат предложението на ЕК, но "такъв механизъм трябва да остане временен и по изключение и трябва да бъде част от глобален подход към справяне с миграцията".

В центъра на предложената от ЕК програма за справяне с бежанците са залегнали две схеми - за временно разпределяне на мигрантите и за преселване на бежанците. Първият механизъм е за т.нар. временно разпределяне, което означава, че страните - членки на ЕС, ще си поделят в рамките на две години общо 40 000 бежанци, които са пристигнали само в две страни от ЕС - Италия и Гърция. Според него Франция трябва да приеме 6752-ма бежанци, Германия - 8790, а България - 572-ма. Втората схема, заложена в Европейската програма за миграция, е за т.нар. преселване. Става дума за прехвърлянето на бежанци от първа страна на убежище в друга държава, където могат да започнат нов живот и закрила. ЕК предлага да бъдат въведени 20 000 места за преселване на бежанци, които имат очевидна нужда от защита. По този механизъм България трябва да приеме 216 бежанци. Германия трябва да приеме най-много мигранти - 3086, следвана от Франция - 2375 души.

ПОЗИЦИЯ

Русия настоява резолюцията на Съвета за сигурност на ООН за използване на сила срещу трафиканти на хора в Средиземно море точно и ясно да определя правомощията на военноморската мисия на ЕС, заяви руският външен министър Сергей Лавров след среща с италианския външен министър Паоло Джентилони в Москва. "Не искаме повторение на неясните формулировки, използвани при грубата злоупотреба с резолюцията за Либия, приета през 2011 г.", заяви Лавров, цитиран от информационните агенции.
СНИМКА: ЕПА/БГНЕС
Германският вътрешен министър Томас де Мезиер (вдясно) разговаря вчера в Дрезден със своите колеги от Г-6 (Франция, Италия, Полша, Испания, Великобритания и Германия), както и с еврокомисаря по вътрешната сигурност Димитрис Аврамопулос. Една от темите в дневния ред бе имиграцията.
3
1125
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
3
 Видими 
02 Юни 2015 13:05
Те са на мнение, че при определянето на квотите, за които настоява ЕК, трябва да се вземат под внимание усилията, които страните - членки на ЕС, вече са положили за решаването на кризата с бежанците.


И аз така предлагам - страните, предизвикали кризата като Франция и Великобритания да приемат най-много бежанци. В крайна сметка не България бомбардира и свали Кадафи.
Бежанците, които по крайна необходимост трябва да приемем, е добре да бъдат подслонени при Соломон Паси, който каза, че България участва в марша на победителите в Ирак, както и бъдат настанени в някой от реституираните дворци на неговия шеф - Симеон.
02 Юни 2015 20:48
ЕК предлага да бъдат въведени 20 000 места за преселване на бежанци, които имат очевидна нужда от защита. По този механизъм България трябва да приеме 216 бежанци. Германия трябва да приеме най-много мигранти - 3086, следвана от Франция - 2375 души.
Добър подход за справяне с миграцията
03 Юни 2015 04:15
Напълно подкрепям предложението на "братята С." Тези дето изнасят и спонсорират разни "арабски пролети" и 'оранжеви, пембени и други революции" да прибират емигрантите.....
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД