:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 566
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

МВФ: Икономиката на Украйна се срива

Десетки хиляди напускат страната и бягат в съседните държави
СНИМКА: ЕПА/БГНЕС
Опълченци оглеждат разрушен магазин за автомобили в Донецк. Властите на т.нар. Донецка народна република съобщиха, че поне двама цивилни - баща и син, загинаха вчера в града при нов обстрел от страна на украинските военни въпреки примирието. В същото време Киев съобщи за трима загинали украински войници.
Украинската икономика ще се свие повече от предвиденото и брутният вътрешен продукт (БВП) ще намалее с повече от 9% през т.г. в резултат от войната в източната част на страната, съобщи Международният валутен фонд (МВФ), цитиран от световните медии. Продължаващият конфликт в Донбас е нанесъл през първата четвърт на 2015 г. по-големи щети от очакваното, съобщи шефът на мисията на МВФ в Киев Николай Георгиев. Инфлацията в Украйна ще достигне в края на годината 46%, заяви той. Ангажиментът на страната за реформи обаче остава силен, добави Георгиев. Правителството в Киев успя да договори програма за кредитиране с МВФ, на стойност 17.5 милиарда долара, и се надява скоро да получи поредния транш от 2.5 млрд. долара. МВФ обаче ще отпусне средствата само ако има уверения, че правителството извършва реформи в икономиката, която страда от високи цени на енергийните носители, корупция и от конфликта с проруските бунтовници в източните райони. В края на 18-дневната мисия в Киев Николай Георгиев заключи, че разговорите с властите са били конструктивни и е било постигнато съгласие по много въпроси. Той похвали правителството за постигнатия напредък в реформите независимо от "изключително трудните условия". Валутните резерви на Украйна са се покачили леко в края на април до 9.6 милиарда долара, а депозитите в местна валута се възстановяват, заяви Георгиев. Дискусиите ще продължат през следващите дни, за да бъде постигнато окончателно споразумение, което след това трябва да бъде одобрено от ръководството на МВФ, заяви той. В доклада обаче не се споменава за тежките преговори с Киев относно погасяването на огромните дългове на страната. Най-малко 23 млрд. долара от тях трябва да бъдат преструктурирани.

Освен чисто финансовите трудности много по-опасен в историческа перспектива проблем дебне Украйна, свързан с рязкото съкращаване на трудоспособното население, отбелязва сп."Форбс". Според наблюдателя на изданието Марк Адоманис дори ако широката финансова подкрепа позволи на Украйна да реши въпроса с държавния дълг, страната няма да може да избегне такава опасност като демографската криза. По последни данни на украинския Комитет по статистика за последната година населението на Украйна е намаляло с повече от 250 000 души, отчитайки отделените от нея на Крим и Севастопол. Според официалните данни загубата на население е не в резултат на бойните действия в Донбас, а най.вече заради имиграцията. Десетки хиляди украинци напускат страната и заминават за Русия и други съседни държави. Повече от 20 000 украински граждани са заминали за последните няколко седмици. Освен това през т.г. рязко е намаляла раждаемостта в Украйна, като показателят е паднал с 12% в сравнение с 2014 г.

ТВЪРДЕНИЯ

Бившият грузински президент Михаил Саакашвили, който миналата седмица бе назначен за губернатор на Одеска област, заяви, че няма намерения да претендира за премиерския пост в Украйна, съобщи РБК. По думите му след завършването на "този проект в Одеса" той смята да се завърне в родината си. Саакашвили уточни, че загубата му на грузинско гражданство няма да му попречи да участва в различни политически процеси. Законите в Грузия разрешават двойното гражданство за определено време и той ще трябва да се обърне за ново грузинско гражданство към президента на страната, обясни бившият грузински президент. Властите в Тбилиси продължават да искат от Киев да екстрадира Михаил Саакашвили, който е разследван за редица престъпления, между които корупция.



 Михаил Саакашвили
54
6280
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
54
 Видими 
01 Юни 2015 19:26
заяви, че няма намерения да претендира за премиерския пост в Украйна,


Баси нахалника! Или ку-ку?

А иначе, някои се учат като следват добър съвет. Други - през гъзо. И в двата случая ти идва акъла, но втория е по-болезен и срамен.
01 Юни 2015 19:29
Украйна "си отива"! Много трудно ще я спасят!
01 Юни 2015 19:35
Ангажиментът на страната за реформи обаче остава силен
Само така, потрайте още малко, нещата вървят към оправяне.
01 Юни 2015 19:39
Според официалните данни загубата на население е не в резултат на бойните действия в Донбас, а най.вече заради имиграцията. Десетки хиляди украинци напускат страната и заминават за Русия и други съседни държави. Повече от 20 000 украински граждани са заминали за последните няколко седмици.

Украинците гласуват с краката си, бягат от "светлото демократично" бъдеще и бягат.. в Русия!?
01 Юни 2015 19:39
Баси нахалника!
Е, ама нищо не казва за президент
01 Юни 2015 19:50
За един брадва за друг сватба !

От това, че населението на Украйна намалява печелят съседите и и преди всичко Русия!

Русия има голяма полза да разнообрази "микса" от младо фертилно население от Централна Азия и Кавказ с малко "бледолики". Разбира се тези "бледолики" нямат голям фертилен потенциал, но ще свършат някаква работа за известен период от време......



01 Юни 2015 19:51
Където минат изкуствените мейдани, цветни революции и т.н преврати.. трева не никне.
01 Юни 2015 20:01
Вече ги е срам да казват, че са украинци. Днеска видях един и го питам дали е руснак. Той вика - да. Питам го от къде е - от Украйна бил. Ама, викам, руснак ли си, или украинец? И почна да мънка нещо. Срам го беше човека. Та, такиви работи.
01 Юни 2015 20:04
Вече ги е срам да казват, че са украинци.
Имала глава да пати
01 Юни 2015 20:13
Имала глава да пати


Кой го брига? Да си спретнат още един майдан и да изметат тая жмел от Кiев.
01 Юни 2015 20:45
Да, но Вики Нюланд /Майната му на ЕС/ не лобира за нови 5 милиарда ...
01 Юни 2015 20:52
В края на 18-дневната мисия в Киев Николай Георгиев заключи, че разговорите с властите са били конструктивни и е било постигнато съгласие по много въпроси. Той похвали правителството за постигнатия напредък в реформите независимо от "изключително трудните условия". Валутните резерви на Украйна са се покачили леко в края на април до 9.6 милиарда долара, а депозитите в местна валута се възстановяват, заяви Георгиев.

Нещо съдържанието и заглавието не се връзват в тази анонимка...
01 Юни 2015 21:09
Властите в Тбилиси продължават да искат от Киев да екстрадира Михаил Саакашвили, който е разследван за редица престъпления, между които корупция.


При такава бляскава кариера е повече от естествено клептократите в Киев да го назначат за управник на Одеса!
Там винаги е имало широко поле за изява за всякакви мафиоти!

А това, че икономиката на Украйна се срива в процеса на демократизация е естествено пред вид обстоятелството, че демокрацията се крепи на масови кланета и масова демагогия за масов грабеж на някакво прогресивно малцинство над непрогресивно мнозинство.
01 Юни 2015 21:20
МВФ: Икономиката на Украйна се срива

Всичко ви върви по план, а?
01 Юни 2015 21:32
Не само Украинската икономика се свива. Свива се и икономиката на САЩ:

U.S. Economy Contracted 0.7% in First Quarter - new york times
http://www.nytimes.com/2015/05/30/business/economy/us-economy-gdp-q1-revision.html?_r=0
The United States economy got off to an even weaker start this year than first thought, the government reported Friday, as economic activity contracted because of a more dismal trade performance and continued caution by businesses and consumers alike.

The 0.7 percent annual rate of decline in economic output in the first quarter of 2015 was a reversal of the initial 0.2 percent advance for the period reported last month by the Commerce Department.


Вместо растеж от 0,2% , след окончателните изчисления държавата обявява 0,7% свиване. Нещата не вървят в империята, трябва васалите да се стегнат и да работят по-здраво.
01 Юни 2015 21:33
Всичко ви върви по план, а?

Ахъм. Икономиките на Русия и Украйна са скачени съдове.
Злорадството на рашистите е малце глуповато. Щото и Матушката не е цъфнала и вързала...
01 Юни 2015 21:44
Какво си мислеха украинците и каво ги чака.Позната картинка.
01 Юни 2015 21:51
Икономиката на Украйна се срива

Ама умолявам ви силно, моля ви се!
Не мога да повярвам, че любимият весник ще вдига духа на зелените чорапки, розовите прашки и каманяките. Отвратен съм до дъното на душата си.
Няма ли един честен коментатор като щурчо, мужика-селянин с колелото, ловкия хитрец да обяснят на каманяките, че:
Украйна е демократична страна с пазарна икономика и разделение на властите, с обективни честни медии, с независима съдебна система, затова
невидимата ръка на пазара ще стимулира икономиката и скоро тя ще расте и постигне по-големи резултати от тази на руския тоталитарен режим!
01 Юни 2015 21:57
Capricornus 01 Юни 2015 21:32
Не само Украинската икономика се свива. Свива се и икономиката на САЩ:
........
Вместо растеж от 0,2% , след окончателните изчисления държавата обявява 0,7% свиване.
Нещата не вървят в империята, трябва васалите да се стегнат и да работят по-здраво.
И по Римско беше тъй -- кога работите в империята не вървяха, отнасяха го васалите
01 Юни 2015 22:00
МВФ няма НИКАКВА функция и си вре гагата навсякъде, за да имитира дейност. Тази чума беше създадена от сащисаните за да осъществи доларово превъзходство навсякъде по света, но след едностранното торпилиране на Бретън Уудс от Никсън, паразитната организация МВФ е АБСОЛЮТНО излишна!
01 Юни 2015 22:14
щурчо 01 Юни 2015 21:33
Икономиките на Русия и Украйна са скачени съдове.
чак скачени. Но да речем обвързани. И именно затова руснаците искаха споразумението между ЕС и Украйна да не е шоково, тъй като би нанесло загуби и на двете икономики. Но ЕС изпълняваха заповеди на САЩистите и заедно спретнаха Украинския майдан.
Злорадството на рашистите е малце глуповато. .
Няма злорадство. Има болка и сарказъм за това какво се случва кога се водиш по ума на САЩистите. Където е стъпил САЩистки ботуш трева не никне. Вижте на какво заприличаха Ирак, Либия, Грузия и Украйна -- развалини. Грузия и Украйна загубиха територии, вследствие на мъдрите САЩистки съвети. Сирия също -- там САЩистите действат с ръцете на т.н. въоръжена опозиция.
Щото и Матушката не е цъфнала и вързала
Матушката ти си гледа нея и не назидава другите, за разлика от сащистите, които са се самообявили за световен назидател и надзирател. Световния критикар -- САЩ не види на къде отива, та е редно да му се припомня, за да гледа повече в собствената си кочинка.
Светът щеше да е прекрасно място ако САЩ бяха нормална държава а не Световно Зло, Зло отвличащо вниманието от себе си набеждавайки другите -- световния крадец, убиец и бандит -- САЩ, вика дръжте крадеца .....
01 Юни 2015 22:25
Матушката ти си гледа нея и не назидава другите

Верно.
И що тогава Лавров разправя, че България щела да дели Македонията, ъм...
01 Юни 2015 22:28
Най големия лешояд, Сорос, вече се облизва и дава акъл на Потрошенко как да изцедят ЕС.
http://cyber-berkut.org/
01 Юни 2015 22:37
Инак, провокациите на хаганата немат край:
Външните министерства на Чехия и Словакия официално протестираха днес пред Русия по повод внушенията в излъченият по държавния телевизионен канал "Россия 1" филм за Пражката пролет от 1968г. Посланиците в Прага и Братислава бяха извикани във външните министерства, за да им бъде поискано обяснение.
"Варшавският договор. Разсекретени страници", бе показан на 23 май и според правителствата на двете държави заблуждава руските зрители. Авторите му твърдят, че нахлуването на войските на Варшавския договор, включително от България, е било приятелско действие за защита на Чехословакия от заплахата от преврат, подкрепян от Запада и НАТО. Чешкият външен министър Лубомир Заоралек е запитал посланик Сергей Кисельов "как е възможно след като минаха толкова години, в които за окупацията се извиниха не само представителите на СССР, но и властите на днешна Русия, да се появява такъв документален филм по руската държавна телевизия".
Възмущението си изрази по-рано в понеделник и словашкото външно министерство. "Показването по телевизията на този филм, в който се съдържа опит да се пренапише историята и да се фалшифицират исторически факти, вреди на заявленията за добросъседски отношения между Русия и Словакия. Настояваме да се уважава истината за събитията от 1968г., които станаха за Чехословакия и гражданите ѝ голяма и продължителна трагедия", се казва в изявлението от Братислава. В текста се допълва, че авторите са използвали "изкривяване на историята" и "стари идеологически клишета" за оправдаване на нахлуването на съветските войски и последвалата окупация.
Братислава изразява "неприятна изненада", че това се случва скоро, след като Словакия категорично е отхвърлила опити да се ревизира ролята на Червената армия в освобождаването на Европа от нацизма. "Победата си е победа, но окупацията си е окупация", се казва в изявлението.

Те тва е палажението...
01 Юни 2015 22:40
Бедна им е фантазията какво ги чака още. То ние дето сме една шепа хора изгубихме около 20% население, а какво е 20% от населението на Украйна и най-важното по какъв йезуитски начин ще стане това, но всеки си пати от ума, включително и ние.
01 Юни 2015 23:23
Външните министерства на Чехия и Словакия официално протестираха днес пред Русия по повод внушенията в излъченият по държавния телевизионен канал "Россия 1" филм за Пражката пролет от 1968г. Посланиците в Прага и Братислава бяха извикани във външните министерства, за да им бъде поискано обяснение.


Документален правдив филм. Протекторатите Чехия и Словакия нека си протестират.
01 Юни 2015 23:24
DukeNukem
01 Юни 2015 22:40Мнения: 266
От: BulgariaСкрий: Име,IP


Бедна им е фантазията какво ги чака още. То ние дето сме една шепа хора изгубихме около 20% население, а какво е 20% от населението на Украйна и най-важното по какъв йезуитски начин ще стане това, но всеки си пати от ума, включително и ние.


Те изгубиха 30 % от населението си още преди да са почнали реформите. Дебелия още не са го почувствали.
02 Юни 2015 00:10
Матушката ти си гледа нея и не назидава другите

Верно.
И що тогава Лавров разправя, че България щела да дели Македонията, ъм...
Това не е назидание, а предположение. Назидание бе кога Тримата сенатори назидаха Орешарски и правителствотъо се отказа от Южния поток.
02 Юни 2015 00:29
Това не е назидание, а предположение.

Предположения може да правиш ти у ваше село в кръчмата. А това на Лавров е злепоставяне на България пред нейните съседи. Нещо което Матушката прави непрекъснато юще от времето на Съединението, та до днес...
02 Юни 2015 00:29
Назидание бе кога Тримата сенатори назидаха Орешарски и правителствотъо се отказа от Южния поток.

Е те тогава ме беше срам че съм българин, пак! Такава унизителна сцена рядко може да се види по медиите! Е, то си има и следствие. С този си акт Орешарски окончателно резна главата на столетницата..
02 Юни 2015 01:16
Нещата не вървят в империята, трябва васалите да се стегнат и да работят по-здраво.


За да има какво да окраде метрополията в името на демокрацията!
02 Юни 2015 01:50
Протекторатите Чехия и Словакия нека си протестират.

Сатанистите най ги боли когато истината се казва на всеослушание. Така и за въпросните "протестиращи". То и воят явно е щото им лъсват осраните задници пред младото поколение което не познава историята такава каквато е, а само нейното поредно изопачаване.
02 Юни 2015 01:53
Ако приемем, че СИВ и Варшавския договор навремето са били окупирали Чехословакия, то сега съвсем с основание можем да кажем, че те са заместени в ролята на окупатори от НАТО и ЕС. Така, че не разбирам защо вият чуждите марионетки в Чехия и Словакия.
02 Юни 2015 06:01
Ама, викам, руснак ли си, или украинец? И почна да мънка нещо. Срам го беше човека.

Е, явно е бил руснак...
02 Юни 2015 06:25
Ако приемем, че СИВ и Варшавския договор навремето са били окупирали Чехословакия, то сега съвсем с основание можем да кажем, че те са заместени в ролята на окупатори от НАТО и ЕС. Така, че не разбирам защо вият чуждите марионетки в Чехия и Словакия.


Ако приемем, че една лъжа повторена 100 пъти става истина, то с основание можем да твърдим, че е достатъчно путиновите подлоги да станат пъстри папагали за да дойде избавлението от изток....
02 Юни 2015 08:30
Едно време /1968г/ майданите не бяха познати. Не можеха да се инспирират граждански войни с унищожение на население, инфраструктура . Ето защо се случи Пражката пролет.
А какво би станало сега ако реализирахме Потока, и стопирахме ограниченията на ЕС с Русия???.
02 Юни 2015 08:36
Десетки хиляди украинци напускат страната и заминават за Русия и други съседни държави.
За Русия, а? Щото не четат автохтонните траки в нашия форум да им обяснят за ботоксното жуже и колко го е закъсал хаганато, и какъв е той агресор
02 Юни 2015 08:37
отчитайки отделените от нея на Крим и Севастопол
севастопол къде ли се намира? сигурно е некъде назад и у лево. самостоятелен.
p.s. погледнах картата, да не са го преместили наистина. е, не са, дори си е в украйна - шебеците от гуглето са дали всички надписи на украински, или на каквото там.
02 Юни 2015 08:41
Бандеровската хунта в Киев готви нов голодомор за населението на остатъците от Украйна. Порт Одеса се превръща в основен пункт за извозване на наличните количества храни от страната, понеже не остана нищо друго за износ, а паре нема, и батюшката не подарява. Едни щурчета останаха да каканижат.
02 Юни 2015 08:48
щурчо
01 Юни 2015 20:52
В края на 18-дневната мисия в Киев Николай Георгиев заключи, че разговорите с властите са били конструктивни и е било постигнато съгласие по много въпроси. Той похвали правителството за постигнатия напредък в реформите независимо от "изключително трудните условия". Валутните резерви на Украйна са се покачили леко в края на април до 9.6 милиарда долара, а депозитите в местна валута се възстановяват, заяви Георгиев.


Нещо съдържанието и заглавието не се връзват в тази анонимка...
А на теб, , случайно да ти е известно колко пари дължи хунтата на Русия? И тези пари ли влизат в "леко покачилите се в края на април валутни резерви"? Та значи, ядем за без пари, не си връщаме заемите и богатеем "леко"? Тва само сините непеошки го могат.
02 Юни 2015 08:53
Някой случайно да е изненадан от този развой на нещата? Пак ли Путин е виновен за разграбената икономика, високите цени, безработицата и тоталния срив? Акулите в САЩ и ЕСССР насъскаха укроолигарсите срещу Русия и едни срещу други и получиха на тепсия повечето. Русия просто се възползва от ситуацията. Без тъпия Майдан нямаше как да стане Крым наш без война. А те си го взеха без пушка да пукне. ДНР и ЛНР са в руското влияние. И остатъка за вълците на запад. Подялбата е направена, хората кучета ги яли...
02 Юни 2015 08:59
ivo kunchev
02 Юни 2015 06:01
Ама, викам, руснак ли си, или украинец? И почна да мънка нещо. Срам го беше човека.


Е, явно е бил руснак...
Ау, колко мъдрост, и то из оттатък локвата!
Естествено, че е руснак, хохол срам няма. И мен понякога ме е срам от някои мои сънародници.
02 Юни 2015 09:18
Предположения може да правиш ти у ваше село в кръчмата. А това на Лавров е злепоставяне на България пред нейните съседи.

eдно предположение не е обвинение и се ползва често в дипломатичните среди, в случай на не еднозначни становища. Обаче на НПО-шката гмеж не и пречи, даже го повтарят като папагали как РФ е вкарала войска в Новорусия, че и оня еврогеец се беше изрепчил, че Путин ще завземе Украйна за 2/3 дни. Трансантлантическите обвинения най-верните обвинения на новия Милениум и верата във ФАЩ as usually so far.
Harvest-fly?
02 Юни 2015 09:35
В момента на територията на остатъчна Украйна живеят не повече от 35-38 милиона човека. Никой не знае точно колко защото всеки ден хиляди напускат.

Грандиозната грешка на Запада бе, че той си мислеше, че Русия толкова държи на Украйна, че ще затъне в блатото там. Но така е като не се чете история и не се познава местната народопсихология.

Такава дълбока икономическа катастрофа ще има пагубно въздействие върху раждаемостта е смъртността в Украйна гони 17 промила ! Това е май най- високия процент в света!

Такава депопулация света още не познава.......

02 Юни 2015 09:52
Инак, провокациите на хаганата немат край:
Абе откъде наш Шурчо извади това хаганат. Аз не съм чувал в Русия да е имало ханове. Имало е князе и царе. У нас, обаче докато Борис 1-ви е станал княз преди него са били ханове. Така, че хаганат по-приляга на България. Наистена при монголското нашествие в Русия е имало монголски ханове, ама те не са руски. Все едно на България да викаш султанат, защото сме били 500 години под ярема на султана. Голям историк е това нашто щуре.
02 Юни 2015 10:00
http://rian.com.ua/analytics/20150402/365691237.html
Вместо ракет — помидоры. В Украине объявлена деиндустриализация


Помимо войны на Востоке, на промышленности отразилась и политическая напряженность между Киевом и Кремлем. Жертвой противостояния стала промышленность, поставки которой были в основном ориентированы на Российскую Федерацию. За 2014 год промышленное производство сократилось больше чем на 20%. Если бы "революция достоинства" победила на пару месяцев раньше, несомненно, показатели сокращения промпроизводства приблизились бы к трети. Других вариантов не может быть, когда политика как "надстройка" начинает рулить "базисом", т.е. экономикой.


По мнению экс-министра экономики Украины, экономиста Виктора Суслова, сокращение товарооборота стало результатом политического противостояния Украины и России. "В итоге ухудшения политических отношений и введения взаимных ограничений в торговле резко сократилась торговля. Это уже никого не удивляет, удивляет, что еще что-то продается и кто-то там (в РФ) покупает. Если будет продолжаться взаимное напряжение в политике, если Украина и дальше будет находиться в состоянии войны с Россией, хотя Россия так не считает, экономические отношения будут ухудшаться и дальше", — отметил Виктор Суслов. При этом, эксперт считает, что переориентироваться на западные рынки машиностроение не сможет. "Вся наша продукция не соответствует техническим регламентам и стандартам Евросоюза и США. Есть отдельные рынки развивающихся стран, куда такую продукцию можно продавать, но это требует огромных затрат по выходу на новые рынки, на которых идет острая конкуренция с западными компаниям. Есть возможность немного, но увеличить продажу. Но компенсировать потерю российского рынка и стран СНГ, где объемы падения торговли не меньше чем с Россией, не удастся", — подчеркнул эксперт.

02 Юни 2015 12:19
Какви десетки хиляди, айде моля ви се. Стотици хиляди или вече милиони. Емиграцията е масова, а бяха над 40 млн. Сега да ги е страх да се преброят. Баш като нас.
02 Юни 2015 12:29
Важното е Порошенко да става все по-богат и по-богат.
А най-вероятно и той е постъпил като българските крадливи политици - детето в Лондон, жената в Швейцария, къща на Бахамите и всичко що е откраднал в недосегаеми сметки, ала Бисеров.
Един ден, когато всичко рухне, и в Украйна и у нас, тогава си взема кредитната златна карта, на самальота и при жената на топло и приятно.
А държавата, майната й, също като и на православието /Соломон Паси/.
02 Юни 2015 13:41
sega_007 02 Юни 2015 12:29

Големият син на Порошенко седи като депутат във Върховната рада. Явно с надежда да наследи баща си. Преди това е бил в икономическото консулство в Шанхай.
02 Юни 2015 14:33
Ако приемем, че една лъжа повторена 100 пъти става истина

Една истина и 100 пъти да я наречеш лъжа, в края на краищата пак си остава истина.
... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД