:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 350
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
Прелет над печата

На палатка

В мутренските години често можеше да се чуят жаргонни изрази като "да излезем на дюшеци", "да излезем на палатки". Сиреч - че съответните силови бригади отиват или да се крият, или да се подготвят за влизане в битка с други подобни структури, или за да имат място, на което да се оттеглят след поредната престрелка или масов бой.

Но нещата очевидно много са се променили. Защото вече на палатки излизат не апашите, а стражарите. "Полицаи на палатки пред парламента" ("Труд"). Мероприятието или ивентът, както се казва напоследък, е "национален протест на служителите от МВР и правосъдието"; а причината - "лошите условия на труд". Протестиращите вдигат юмруци към небето, "искат оставки на ръководители в министерството"... И твърдят, че "протестът ще бъде най-масовият, който се е провеждал досега и ще се включат хора от всички градове". "Полицаи с щафета за протеста", очертава брънките на верижния протест "Стандарт".

И докато всички се питат къде е в този филм вътрешният министър, "24 часа" го открива: "Още 2 нови паметника в София, Бъчварова начело на инициативен комитет". Колко хубаво! Щом се занимава с такива работи, явно е вече "подредила къщичката" в МВР, пречупила е гръбнака на Октопода, смачкала е битовата престъпност и междувременно е доизгладила коалиционната политика, за която също отговаря. И след всичко това е оглавила структурата, която иска да има паметник-символ на спасените 50 000 евреи. "Символният знак ще бъде поставен в градинката между парламент, бул. В.Левски" и Националната художествена академия", локализира местоиздигането на символа вестникът. В същия ареал ще се разположи и палатковият лагер на подопечните й...

През това време правовият ред се самоорганизира: "Шофьори ще снимат хулиганите" ("Преса"). Или в районите с напрежение - "Граждански патрули срещу ромски барети" (bTV).

Welcome to the jungle!
1
1328
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
1
 Видими 
10 Юни 2015 20:39
Тая женица направо литна на нивото си на некомпетентност. Но не е виновна тя, може би? Доколкото познавам навиците на предлагащите, те са като на Дон Вито - второ предложение не се прави.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД