:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 273
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Голямото завръщане на Alfa Romeo

Италианците представиха втори модел в рамките на две години
Alfa Romeo Giulia
Една позабравена през последните години марка подготвя своето завръщане. Компанията Alfa Romeo преди година показа своето малко спортно купе 4C, а сега представи и първата версия на седана Giulia. С неговата топверсия Quadrifoglio Verde (QV) италианците ще се опитат да конкурират луксозни, бързи и най-вече скъпи модели като Mercedes-Benz C63 AMG, BMW M3, Audi RS4 и Cadillac ATS-V.

Новият седан на Alfa Romeo залага на спортен дизайн, основна част от който са активният преден спойлер, масивните отвори за въздух на предния капак, бронята и калниците, както и заден дифузьор. Машината е оборудвана още с преден спойлер и редица компоненти от карбон.

Именно от олекотения материал са изработени капакът на двигателя, покривът и спойлерите по каросерията. Италианските инженери са постигнали разпределение на масата между предния и задния мост в съотношение 50/50, като общото тегло на автомобила не превишава 1500 кг.

Засега италианците не разкриват как ще изглежда интериорът на седана, но все пак уточняват, че той ще предлага сравнително малък на размери волан, качествени и съответно скъпи материали, както и компоненти от дърво, алуминий или карбон.

Част от техническите компоненти на Giulia QV са заимствани от Maserati Ghibli. Сред тях е двигателят - 3.0-литров V6 с турбо, който развива 510 к.с. Агрегатът предлага ускорение от 0 до 100 км/ч за 3.9 секунди, като може да бъде оборудван и със система 4х4. Стандартното задвижване е към задните колела.

Компанията засега не разкрива динамичните характеристики на модела, но вече изтече информация, според която седанът е успял да развие максимална скорост от 320 км/ч. Това е станало на пистата на концерна FIAT в Нардо (Ит), като освен там Giulia QV бе тествана и на "Нюрбургринг" (Гер).

Известно е, че моделът разполага с автоматична трансмисия с два съединителя, както и с няколко режима на управление - динамичен, стандартен, икономичен и пистов. Налични са също така система Torque Vectoring, електромеханична спирачна система, изпускателна система с четири тръби, директно кормилно управление и т.н.

Новият седан на Alfa Romeo ще бъде наличен и с по-слаби двигатели, като информация за тях ще бъде изнесена в идните месеци. Към момента е известно, че моделът ще се продава на всички големи световни пазари, включително Европа и Северна Америка.
 Alfa Romeo Giulia
855
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД