:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 573
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Анкара поиска затвор за 18 журналисти

Турски прокурори поискаха затвор до седем и половина години за 18 журналисти по обвинения за пропаганда за терористична група. Журналистите са от 9 вестника, сред тях е главният редактор на в. "Джумхуриет", който многократно е влизал в противоречие с президента Реджеп Ердоган. Те са обвинени заради публикуване на снимка от заложническата обсада на прокурор в Истанбул. Премиерът Ахмет Давутоглу изрази възмущението си от публикуването на снимките от заложническата драма с прокурор от март тази година. Прокурорът Мехмет Селим Кираз бе взет за заложник от леви екстремисти в Истанбул и загина от раните си, получени при полицейската акция по освобождаването му.

Междувременно в Германия се стигна до отстраняване на главния прокурор на страната чрез ранно пенсиониране заради разследване за държавна измяна срещу двама журналисти за публикуване на секретна информация. Подробности - на стр.13.

940
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД