:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,413,492
Активни 123
Страници 10,477
За един ден 1,302,066
Снимка: ЕПА/БГНЕС
Хърватия отбеляза вчера 20 години от операция "Буря", при която хърватската армия освободи областта Краина, окупирана от сръбската армия и паравоенни части. Церемонията се състоя в град Книн, който е сред първите, освободени от хърватите.
15
1032
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
15
 Видими 
06 Август 2015 09:59
Защо думата освободи понякога се използва много погрешно? Всички знаят че голяма част от населението на Крайна беше сръбско и беше буквално изхвърлено от там.
06 Август 2015 16:00
Честват извършването на военно престъпление.
06 Август 2015 16:12
Всички знаят че голяма част от населението на Крайна беше сръбско и беше буквално изхвърлено от там.


Това няма никакво значение вече. Българите бяха изхвърлени от Ниш, Пирот, Зайчар и сума ти градове и паланки. Българите от областта Македония бяха сърбизирани; българите в Румъния и Молдова - румънизирани. Българите в Гърция - елинизирани. Българите в беломорска Тракия - турцизирани.

Какво като е била областта някога си населена с някакво население? Какво като в Косово е имало първо българи, пък после сърби? Сега там са шиптари. Историята е динамична и не може да разчита, че някаква си договореност ще бъде вечна. Затова и Крим стана руски.

Ето защо навлизаме в нова фаза на въоръжаване, защото само оръжието може да гарантира териториалната цялост. Оръжието на блокови страни. Ние сме към НАТО, докато не излезем някак от него.
06 Август 2015 16:21
Всички знаят че голяма част от населението на Крайна беше сръбско


Ако този принцип на сепаратизъм се приложи примерно към България то ние автоматично губим около четвърт от територията си.

Имаме две големи области в които българското население е малцинство.
Според теб редно ли е там да се инициира референдум / примерно от съседна държава с идентично население/ и на база този референдум тези две области да се откъснат от България и да се рисъединят към съседна нам държава ?


06 Август 2015 16:45
Ние сме към НАТО, докато не излезем някак от него.
Това е безспорен факт. Трябва обаче да се постави въпроса - НАТО гарантира ли териториалната ни цялост и сигурността на страната ? Много съмнително. НАТО вече е давало прецедент че при конфликт / и то вътреблоков/ , не може да гарантира териториалната цялост на страна , макар и формално не членка /Кипър/, но в тесни връзки с друга страна членка /Гърция/. Турската заплаха за България е перманентен факт от 137 години насам. Не виждам никаква готовност на НАТО като организация да се втурне да ни защитава , ако не дай-Боже 800 000 турска армия тръгне на северозапад под претекст , че примерно някакво националистическо управление в София подтиска правата на турското малцинство или нещо от тоя род... Нито един британец , французин , германец ... няма да тръгне да мре на наша територия , да ни брани от турците. Няма нито културна предпоставка , нито политическа воля. Българската армия е сведена до оперетна трупа , в оръжейно отношение е жив ташак... Що се отнася до сигурността на страната , там положението с НАТО-вското членство е още по-лошо. Сигурността ни е сведена до това да бъдем мишена на руски ответен удар /вкл.ядрен/ , тъй като сме база на американците в дрънкането им на оръжия срещу Русия... Кога да излезем от НАТО ? В момента не можем .Армия нямаме. Или трябва да почнем да отделяме пари за превъоръжаване , а такива няма. Или трябва да искаме въоръжаване по линия на НАТО на политическа цена. А за такова искане колониалната ни администрация няма воля , няма дупе , няма желание... Или трябва да чакаме смяна на геополитическите ветрове и да се върнем към Русия. Но засега последната няма необходимата мощ. /да разцепи НАТО , да извади страни членки от него , да ги превърне в съюзници като Беларус например , да ги въоръжи , да сключи с тях договори за взаимопомощ.../ Цуг цванг. Ще се молим на Бог , ще се надяваме Господ все още да е българин. Има на сергиите керамични плочки с "умни мисли". Аз имам една такава - "Не вярвай в чудеса , разчитай на тях !" .
06 Август 2015 16:56
Е, братята, значи може да очакваме излизане от НАТО, тъй като не е сигурно там

Да, България е част от НАТО и не виждам някакви масови протести срещу това. Какво стана с подписката на АТАКА за излизане от блока? Събраха ли се необходимия брой подписи за референдум? Какво стана с моя подпис? Нищо, нищичко! Спечелиха ли изборите партии, които да изведат страната от НАТО? Ами да, ама и дума не отвориха за НАТО атакистите, дето бяха на власт чрез Орешарски.

Затова ще сме част от НАТО. Явно на мнозинството му харесва. Пък и в крайна сметка на територията е имало дупеваска спрямо Москва администрация, сега е същата спрямо Вашингтон. Свикнали сме и само това е начина да има България. Ти просто предлагаш да се гъзим на изток, а не на запад. Защо? Изглежда сме доволни от статуквото.

Иначе трябва преброяване. Брои се с бюлетина кой е повече за и кой повече за против. Или разцепване чрез гражданска война. Дали можем да се радикализираме дотолкова? Тогава ще казваме, че в ХХХ регион някога е имало българи, ама сега са ХХХ.
06 Август 2015 16:57
А може би трябва да се уповаваме на арменския поп. Той поне е доказан помощник.
06 Август 2015 17:02
и да се върнем към Русия.


Моля ти се кажи ми поне една разумна причина днес "да се върнем към Русия" ?!

Да излезем от Нато и ЕС и да се включим в Евразийския съюз предполагам.

Поне една политическа, икономическа или дявол знае каква причина да направим подобно нещо ?
06 Август 2015 17:31
Разумната причина е да се запазим като нация. ОчевАдно българите изчезват. Изчезват с огромна скорост , видимо , в рамките на две десетилетия българите в България се смалиха до 4 милиона /другото до 6,5 са цигани , турци , тарамбуки и т.н./ В обозримо бъдеще , примерно - ако вие сте на 30 г. възраст - в рамките на вашия живот , българите ще станат 1 милион... Т.е ще бъдат етническо малцинство в България. С нацията ни е свършено , и това става с благосклонното съучастие на западните страни членки на НАТО , нашите "атлантически партньори" , и най-вече със "съдействието" на САЩ. Съвършено очевидно САЩ предпочитат на нашата територия да има друго население , а не българи. Те работят за това и резултатите са несъмнени. Излизайки от сферата на САЩ едва ли ще ни се вдигне стандарта /най-ниския в момента в Европа , ФАКТ/ . Пак ще сме бедни. Но под опеката на руснаците имаме шанс да се съхраним като българи , като етнос. Москва има интерес от това. Путин наистина води пропаганда и агитация у нас , да върне изгубените позиции на Русия... Мисля че да се дупим на Русия ще бъде по-малкото зло , отколкото да се дупим на САЩ. Последното очевидно е катастрофа.
06 Август 2015 18:45
Но под опеката на руснаците имаме шанс да се съхраним като българи , като етнос. Москва има интерес от това.
***

Русия е велика сила, преди им викаха империи. Разликата е че Русия винаги в своята история е била назадничава и изоставаща спрямо останалият свят, компенсирала го е с територия, суровини и богатства и военна сила.

Като всяка империя нейният интерес е да съхрани собствеността си в това число и васални държави които да контролира и да изсмуква точно както прави всяка империя.Точно както е постъпвала с България през цялата ни съвместна история, откакто пътьом към Проливите ни е освободила и веднага след това е опитала да ни направи задунайска губерния, до всичките последвали конфликти и войни в които е била против нас защото не успя да ни направи задунайска губерния.

Русия е естествен враг на България, всяка Велика сила и всяка съседна нам държава може да се разглежда като такъв враг но Русия има личен ангажимент към нас, смята ни за своя собственост и точно поради това тя е най големият ни враг.

Докато циврите и обвинявате за всичко ФАЩ, гейропа, пиндосите, жидомасоните, фашистите, капиталистите и всеки друг освен себе си ще сте на този хал.

45 години бяхме в руската геополитическа и икономическа орбита, като резултат финиширахме като най бедната държава в Европа.

Сега въпреки цивренето и сополите жизненият стандарт е в пъти по висок от този през соца, имаме достъп до неща за които тогава не сме си и мечтали а за някой от тях вкарваха в затвора или директно растрелваха на браздата, имаме избор и възможности.Това че не си ги използвате а само чакате някой друг да ви сипе в копанята наготово си е ваш проблем, и не Москва, не Путин ами лично господ да слезе вие пак ше мрънкате и ще чакате някой наготово да дойде и да ви насипе.
Да, има социална несправедливост, това е един от проблемите на прехода, пенсионери ровят по кофите, деца просят, има престъпност и политиците и държавната администрация крадът и с гъзъ си но пак е по добре от соца.И там имаше бедни и богати, и там се крадеше , и там партийната номенклатура живееше в собствен свят, просто размера не беше чак такъв.
... и вече за клатене на краката и симулиране на работа не плащат като преди, при капитализма се бачка, това му е лошото.

Хубавото му е че от бачкане има файда за разлика от соца. Всеки си преценява, аз искам да имам избор и възможности, да имам неприкосновенна частна собственост и гарантирани права. На който му липсва совката все още има избор, Русия се е запътила към соца, събирайте чемаданите.

06 Август 2015 23:26
Всеки си преценява, аз искам да имам избор и възможности, да имам неприкосновенна частна собственост и гарантирани права.


И кой ти гарантира избора, възможностите, правата и неприкосновеността на частната собственост? Армията ни, полицията, политиците ни? НАТО? ЕС?

и вече за клатене на краката и симулиране на работа не плащат като преди, при капитализма се бачка, това му е лошото.


Да знаеш някой с бачкане да е станал богат? С крадене има доста забогатели. Те откъде мислиш крадат - от будалите, които бачкат.
06 Август 2015 23:34
***
06 Август 2015 23:37
45 години бяхме в руската геополитическа и икономическа орбита, като резултат финиширахме като най бедната държава в Европа.

Сега въпреки цивренето и сополите жизненият стандарт е в пъти по висок от този през соца
Тия нагли дебилщини, да твърдите че черното е бяло и обратното , могат само да отблъскват нормалните хора от делото на Козяк. Зорлен ще направите антикомунистите в леви , и русофобите в русофили.
07 Август 2015 11:59
Само да запитам - хората от редакцията неграмотни ли са или изпълняват политическа поръчка, че ни поднасят подобни заглавия? От кога етническите прочиствания придружени с убийства и други тежки престъпления станаха операции за освобождаване?
07 Август 2015 12:13
Да, България е част от НАТО и не виждам някакви масови протести срещу това.

Аз не виждам в България каквито и да е не само масови, а дори малобройни спонтанни протести от доста време насам. Което е показателно за трагичното положение в което са изпаднали българите. Та ако тръгнем да излизаме от НАТО освен предплатените протестиращи преживяващи от грантове и една шепа реститути формиращи седерастията, не мисля, че ще има други недоволни или против. Разбира се гробарите могат да изкарат и общинските служители или работниците от контролираните от тях фирми. За всички обаче е ясно, че това не може да бъде представителна извадка за която да показва мнението на целия български народ.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД