:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 348
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
Караул с визия

Нашия комсомол поздравява вашия комсомол на подкрепителния пункт

25 август 2015. Централна избирателна комисия.

Мария Цънцарова, bTV: Днес започва регистрацията на партиите в ЦИК за предстоящия местен вот. По традиция партия ГЕРБ пази своето първо място пред комисията. От няколко дни, колко точно, сега ще разберем от председателя на предизборния щаб господин Цветан Цветанов? Колко дни и нощи прекараха младежите тук?

Цветан Цветанов, председател на националния предизборен щаб на ГЕРБ: От 10 август 30 младежи през четири часа по двама човека бяха денонощно тук. Това е една тяхна инициатива, която знаете, че стартирахме още от 2007 г., когато за първи път участвахме в европейските избори. И това стана като патент за младежкия ГЕРБ. Те го поддържат през всичките тези години, когато участваме в национални избори.

МЦ: Защо им е това? Изглежда малко като пилеене на млади хора на времето им пред ЦИК?

ЦЦ: Не, това е една активност, която те проявяват и важност за всеки един български гражданин да упражни конституционното си право да гласува. Разбира се, че това е една подготовка. Но това е реалният политически живот, който води политическа партия ГЕРБ и мога да ви поканя тази събота и неделя, имаме поредната младежка академия, която ще бъде във Варна с 220 младежи от цялата страна, където ще обсъждаме актуалните теми и разбира се новите предизвикателства пред младите хора и в политиката, и в професионален план, тяхната реализация. (...)

МЦ: В Нова Загора ще видим ДПС и ГЕРБ зад единен кандидат. На колко още места?

ЦЦ: По-добре е да получиш такава подкрепа, отколкото в община Борино, Смолянско, имаме информация, че Реформаторският блок ще издигне досегашния кмет на ДПС. Това надали го знаете. И в тази посока не смятам, че трябва да правим подобни заключения и анализи. Това, което мога да заявя за Николай Грозев, в случая, както ме питате за Нова Загора, мога да заявя категорично, че той има изключително успешни два мандата и точно затова аз съм убеден, че той ще получи подкрепата и на други политически формации, и на членовете и на симпатизантите на всички политически партии, които има в политическия живот на Нова Загора.

МЦ: Вчера пред Антон Хегимян Надежда Нейнски, посланикът ни в Турция, прогнозира, перифразирам, че на тези избори ще изкристализира коалицията ГЕРБ-ДПС, точно по места?

ЦЦ: Аз бих препоръчал, нека да видим идентичността на формацията, зад която стои Надежда Нейнски. Защото в момента най-удобно е да лансираш определени тези, но далеч от политическия живот на страната. Вие видяхте, че когато тук бяха младежите, се чудеха някои от младежките организации на други основни политически формации, в случая на БСП, бяха тук и донесоха минерална вода на младежите от ГЕРБ.

МЦ: Това беше мил жест.

ЦЦ: Това беше мил жест, но в спорта, когато има маратонски и дълги бягания, знаете че винаги има подкрепителни пунктове, но тези които дават минералната вода и са подкрепителните пунктове, те не участват в състезанието. За нас мога да кажа със съжаление, че не виждаме активната роля на една истинска конструктивна опозиция от страна на БСП, за да може да бъде в такава кондиция, в такава сила, за да може да има една конкуренция, която смятам, че е полезна за избирателите. Защото в момента с този жест, който направиха...

МЦ: На колко места ДПС ще бъдат подкрепителният пункт?... Господин Местан каза, че 80 места има, където се целят към местни коалиции.

ЦЦ: ...Знаете, че ДПС има основна роля в някои от регионите, където предимно те са първа политическа сила. Визирайки и Шумен, визирайки и Разград, визирайки и Кърджали, визирайки и Хасково. Имат сериозно влияние в Търговище. И знаете, че досега кметовете на БСП винаги са получавали подкрепата на ДПС. Това, към което ние се стремим е да получим подкрепата на всички избиратели, независимо от тяхната политическа принадлежност, защото предлагаме най-доброто!...

1
1197
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
1
 Видими 
26 Август 2015 09:10
Имаше снимки на младите, неуморни активисти и като ги видях, се сетих за откъс от "Калина алена" на Шукшин:
Егор помолчал... И капризно спросил:
-- А почему они все такие некрасивые?
Михайлыч даже растерялся.
-- Дак это... Георгий, красивые-то все -- семейные, заму-жем. А я
одиноких собрал, ты же сам велел.

Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД