:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 685
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Гърция задържа 4-ма българи за трафик на хора

ЕК ще предложи нови планове за бежанската криза следващата седмица
Снимка: ЕПА/БГНЕС
Димитрис Аврамополус, еврокомисар по миграцията:
Гърция задържа четирима българи за трафик на имигранти, съобщи електронното издание GRReporter. В канала за трафик са участвали и двама турци, които също са арестувани. Повдигнати са им обвинения за участие в престъпна група, трафик на хора с цел печалба, който поставя под риск живота на хората и нарушение на закона за оръжията.

Арестите са извършени по време на проверка на лек автомобил и камион, движещи се към Солун, вероятно от турската граница. В камиона са били открити 103 чужденци, 19 от които са били деца. Всеки от пътниците е платил по 2000 евро на трафикантите, пише GRReporter. Източници на медията твърдят, че в затвора в Комотини се намират 50 българи, обвинени или осъдени за подобни дейности.

Следващата седмица ЕК ще представи нови планове за справяне с бежанската криза, заяви еврокомисарят по вътрешните работи Димитрис Аврамополус, цитиран от световните агенции. Те ще бъдат обсъдени на срещата на вътрешните министри на ЕС на 14 септември. Той бе категоричен, че няма да има промяна в шенгенските правила. Комисията ще предложи обаче нови варианти за връщане на хората, които нямат основание да искат убежище. Той посочи, че сега по-малко от половината мигранти, които не са приети за бежанци, биват депортирани.

На остров Лесбос ситуацията с имигрантите и бежанците е извън контрол, съобщи БНР. На пристанището спят над 6000 души, а общо на острова са над 13 000, съобщават властите. Всеки ден специален кораб прехвърля от Лесбос за Атина по 2500 бежанци, но още толкова пристигат ежедневно. Европейската организация "Фронтекс" твърди, че 23 000 мигранти са пристигнали по гръцките острови само в последната седмица.

Вчера някои от влаковете, движещи се в Ламанша, закъсняха или бяха отменени заради мигранти, вървящи по релсите, съобщи Би Би Си. Линиите са били блокирани в продължение на близо шест часа във вторник срещу сряда от мигранти, опитващи се да стигнат до Великобритания. Нов камион със затворени в него 24 бежанци бе открит край Виена. Арестуван е шофьорът му - 30-годишен румънец.

СНИМКА: ЕПА/БГНЕС
Македонски полицай носи плачещо дете на границата между Македония и Гърция край македонския град Гевгелия. Вчера хиляди нелегални имигранти отново пробиха македонския полицейски кордон в района.
5
2722
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
5
 Видими 
02 Септември 2015 19:56
"Следващата седмица ЕК ще представи нови планове за справяне с бежанската криза... няма да има промяна в шенгенските правила. Комисията ще предложи обаче нови варианти за връщане на хората, които нямат основание да искат убежище." Да видим как Неговото правителство ще реагира на "новите" предложения на началниците.
"Вчера някои от влаковете, движещи се в Ламанша, закъсняха..." Сигурно е било заради прилива и силното вълнение...
02 Септември 2015 21:28
Всичко, което сега става е под контрола на определени хора.
Опразнените територии ще бъдат принудително заселени. Ясно е кои ще останат у нас, построиха им джамии в пусти селища.
02 Септември 2015 23:14
Mary- Марче , аз и ти и още 1 мил. българи заминаха по света широк преди 20-25 год. Природни закони....... Други ще дойдат.
Така е било и така ще бъде
докато свят светува....
02 Септември 2015 23:54
Лед тронулся - я вижте к`ъв акъл му дошъл на Щайнмайер:


Штайнмайер: войны в Ираке и Ливии — ошибки с необдуманными последствиями
Министр иностранных дел Германии Франк-Вальтер Штайнмайер:
«Я был противником военной операции в Ираке. К сожалению, из этой ошибки не были извлечены уроки, и в Ливии были сделаны некие шаги, последствия которых не были обдуманы. Государство было разрушено, и не было обдумано, как преодолеть возникший хаос», — заявил Штайнмайер на дне открытых дверей в МИД ФРГ.
По его словам, «чем дольше Ливия будет находиться в состоянии распада, тем устойчивее будет поток беженцев из этого региона».

http://regnum.ru/news/polit/1959276.html






03 Септември 2015 08:04
Сетила се Мара(Щайнмайер) да са побара ! След дъжд - качулка ! И за какво народът казаваше , че "няма цяр , освен да се повтори" ?
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД