:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 323
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
Прелет над печата

Шенгенясване

Тази нова дума е изобретил в-к "24 часа", за да назове добилия вече слава "Списък на Киев", в който влизат близо 400 лица от 22 държави, 34 от тях журналисти. Президентът на Украйна Порошенко така разбирал запазването на "сигурността на страната си". Елена Йончева също попада в черния списък. След вдигнатия шум Порошенко дал назад, като отменил забраната за журналисти от Европа, още повече, че Би Би Си нарекли акта "срамно посегателство срещу свободата на словото". Порошенко шенгенясва не току така, този стил и даването назад са типично европейски практики от последните години. Европа шенгеняса първо в самата себе си, сега шенгенясва напиращите арабски имигранти с телени мрежи, водни струи и лагери, като периодично дава назад, като обявява квоти за прием и праща влакове, кораби и автобуси. С две думи - с едната ръка кани, с другата бие (тази пословица има и сръбски вариант, ненормативен). "Стандарт" разказва по този повод, че бежанците щурмували границата с ножици и гладни стачки, а ние сме пращали армията. Пък нашите от една страна казали граничарите да не бият, от друга с политиката си, която подкрепяше т. нар. "Международна общност" при акциите в Ирак, Либия и Сирия, имат принос в разбутването и преселението на народите. С две думи сме така - ако Брюксел шенгенясва, то ние шашкънясваме от престараване.

Не знам как да наречем разкритията в "Труд", че полицаи и шефовете им са задържани в Първомай и Асеновград заради рушветчилък, чадърджилък и други безобразия. От една страна добре, че са ги зачесали. От друга - струва ни се, че такава е картинката в много други села и градове. Народът изтрещява на всички нива. Добра илюстрация на ситуацията е една снимка в "24 часа" - виждат се официални чичета в костюми, вкл. министър Рашидов на първи план, а на втори план друго чиче с костюм, но с индиански пера на главата (бивш съветник от СДС). Бил станал ментално колеблив. И му захлопал шенгенят.
1
1754
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
1
 Видими 
18 Септември 2015 23:08
С две думи - с едната ръка кани, с другата бие (тази пословица има и сръбски вариант, ненормативен).


За тези, които искаме да знаем всичко–да не би да става дума за " С едну руку дупе глади, с другу...... вади", а?
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД