:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 292
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Министър Бъчварова потвърди, че Сидеров е удрял полицаи

Румяна Бъчварова
Вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова заяви вчера, че има данни за посегателство на Волен Сидеров срещу служители на МВР. "Абсолютно недопустимо е човек с имунитет да удря полицаи", каза тя пред bTV. Бъчварова разполагала с писма на четирима граждани, които описват екшъна пред магазинчето до НАТФИЗ в петък през нощта и настоя лидерът на "Атака" да се извини. "Не е естествено в 11 вечерта един депутат да прави проверка за наркотици и акцизни стоки. Това е работа на органите на реда. От 2006 г. близо до предизборни кампании той провокира по различни начини полицията. Факт е, че по този начин Сидеров и неговата партия влизат в новините", заяви Бъчварова. Тя издаде и любопитния факт, че спътникът на Сидеров - Десислав Чуколов, който също участва в скандала, й звънял към 1.30 през нощта, но не му вдигнала телефона.

Бъчварова защити действията на полицията в скандала, но се оплака, че органите на реда нямат много правомощия срещу лица с имунитет. Тя очаква депутатът сам да се откаже от юридическата си неприкосновеност. Имунитетите на Сидеров и Чуколов бяха поискани в понеделник от главния прокурор Сотир Цацаров. Вчера от пресцентъра на парламента съобщиха, че двамата народни представители са уведомени за действията на Цацаров. В момента Народното събрание не заседава заради предизборната кампания и исканията ще бъдат разгледани след кметския вот. Сидеров, от своя страна, вече заяви, че няма намерение доброволно да се лишава от неприкосновеността си. Практиката е да се сформира парламентарна комисия при такива казуси, което означава, че ще измине доста време до гласуването.

-------РЕФОРМА

Планът за административна реформа на МВР е почти готов, обяви Румяна Бъчварова. "На всеки един етап го съгласувам с министъра на финансите Владислав Горанов. Надявам се в следващия един месец да ви бъдат представени всички мерки. Някои от тях са внесени като предложение за промяна в Закона за МВР. Останалите, които са свързани с функционалното преструктуриране, предстоят да бъдат финализирани", допълни тя.
18
1373
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
18
 Видими 
13 Октомври 2015 20:03
***
13 Октомври 2015 20:14
Мда...
Около тоя клек-шоп (кх-кх!) касапницата е била по-яка от сирийската...
13 Октомври 2015 20:32
Бъчварова е свидетел? Или следствието е завършено? Има присъда?
--------------
Сайтът на Генек
13 Октомври 2015 20:35
Този кога ще го озаптят
13 Октомври 2015 20:48
НАШАТА БОРБА ПРОДЪЛЖАВА!


А вашата борба е за.....?
14 Октомври 2015 00:09
Социология в емпирията ...
14 Октомври 2015 06:26
Според мен, Сидеров е имал известно подозрение, че в този клек-шоп се пласира и дрога, и двамата с Чуколов са решили да си направят една ПР акция, зер избори наближават. Гледах репортажа - не бяха пияни, както се твърди от "очевидци". Та, двамата са отишли пред магазинчето и са се направили на великани и е станала работАта!
П.П. Много ми е интересна мислата на Бъчварова, че не може да се прави проверка в 22 - 23 часа вечерта!
Значи, проверка се прави, само след предварително уведомяване на проверявания от страна на проверяващия, като уведомяването да става най-малко 72 часа преди проверката! Последната да се "случва" само във времевия интервал от 10:00 до 13:00 часа и в работно време!

Абе, мозъци!
14 Октомври 2015 07:43
От не може да се прави проверка... до "Не е естествено в 11 вечерта един депутат да прави проверка за наркотици и акцизни стоки. Това е работа на органите на реда" има доста разлика май? Колега, защо първо не четеш и след това да коментираш?
14 Октомври 2015 08:49
OldTen, приемам забележката, но никъде не казвам /пиша/, че проверката трябва да се прави от депутат! Ето:
Та, двамата са отишли пред магазинчето и са се направили на великани и е станала работАта!


А по-долу съм писал как трябва да се прави проверката и никъде не споменавам депутати.
14 Октомври 2015 11:49
силно съмнително е 1.60 да удря полицай нали веднага ще го закопчаят ИЛИ?
14 Октомври 2015 14:21
Лошо ... копи-пейст от от коментарника на blitz.bg

1. Луд ли е Сидеров - почти сигурно.
2. Вярвам ли му ? - абсолютно НЕ.
3. Вярвам ли на някой друг политик ? - ТОТАЛНО НЕ !
4. Ще гласувам ли за Сидеров ? - АБСОЛЮТНО ДА !!!
5. Защо ? - Защото това е най краткия път към локална гражданска война и изчистване /включително летално/ на олигарсите превзели територията на която живея.
6. Притеснявам ли се от невинни жертви ? - Не. Всеки ден умират хора, които работят, които си късат червата от работа, но получават по 400 лева заплата.
7. Ще воювам ли срещу българската армия и полиция ? - АБСОЛЮТНО ДА ! На този етап, те лишават детето ми от храна, отопление и нормален живот. Ако вдигнат оръжие срещу мен, ще ги избивам с всички познати ми способи.
14 Октомври 2015 14:33
Бъчварова разполагала с писма на четирима граждани, които описват екшъна пред магазинчето до НАТФИЗ в петък през нощта и настоя лидерът на "Атака" да се извини.

От 2006 г. близо до предизборни кампании той провокира по различни начини полицията. Факт е, че по този начин Сидеров и неговата партия влизат в новините

Това не е ли работа точно на съда - да установи фактите вкл. да прецени дали обвиняемият и преди е нарушавал закона по този начин?
Притеснява ме, че Бъчварова с изказването си изземва функциите на прокурор, на съдия, а и не пропуска да натърти, че е министър на вътрешните работи.
Не защитавам Сидеров - ако е виновен да си понесе наказанието, но начинът, по който го демонизират и то от висшите етажи на властта е много, много притеснителен.
14 Октомври 2015 16:05
В момента Народното събрание не заседава заради предизборната кампания и исканията ще бъдат разгледани след кметския вот.
Ако не се лъжа, когато НС не заседава, разрешението за сваляне на имунитета се взема от Председателя на Събранието. Хайде Цецке...
14 Октомври 2015 22:15
"удрял полицаи".... Социоложката говори в мн.число....Как да разбирам ТОВА: Сидеров /ерго 1,60 височина и 65 кила тежест/ е същински Чък Норис/ Майк Тайсън/ нинджа/ майсторяга от Шао Лин, или полицаите са.........благочестиви християни, подложили и другата си буза Ако е второто, лелката би ли отговорила що дирят тези "гав ази" в нейното министерство. И не е ли срамно/нелогично/абсурдно ТЯ да информира НАС, че някой е посегнал за ХХХХХХХ път безнаказано на ПОЛИЦАЙ.
14 Октомври 2015 22:29
И като потвърдила кво арестува ли го?
14 Октомври 2015 22:32
арестува ли го?

Болният има депутатски имунитет.
15 Октомври 2015 11:13
Дузов,без лоши чувства! Щом може КАТ да те спира само след знак "Радар",защо да не се уведомяват и търговците предварително за проверки? В тази държавица е както в "Сблъсък" - НЯМА НЕВЪЗМОЖНИ НЕЩА!
16 Октомври 2015 00:09
OLD TEN,
/:/
От не може да се прави проверка... до "Не е естествено в 11 вечерта един депутат да прави проверка за наркотици и акцизни стоки. Това е работа на органите на реда" има доста разлика май? Колега, защо първо не четеш и след това да коментираш?

....................................................................................
Има доста разлика, май, и между "депутат да прави проверка за наркотици и акцизни стоки" и "депутат да СИГНАЛИЗИРА/чрез тел.112 и Полицията/ и иска да бъде направена незабавна проверка за наркотици и акцизни стоки!
Сидеров и Чуколов НЕ са правили "проверка" на клекшопа!!!
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД