:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 314
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Трагедията сближи Русия и Запада в борбата срещу екстремистите

СНИМКА: ЕПА/БГНЕС
Американският президент Барак Обама (в центъра) разговаря за кратко с руския си колега Владимир Путин (застаналия в гръб) и индийския премиер Нарендра Моди (вляво) по време на семейната снимка преди началото на срещата на Г-20 в Анталия.
Ден след смъртоносните атаки в Париж във Виена се състоя конференцията за Сирия, на която участниците се договориха да работят за спиране на огъня в сирийската гражданска война, като американският държавен секретар Джон Кери уточни, че това не се отнася за "Ислямска държава" (ИД). По думите на Кери нападенията в Париж само усилват решимостта на САЩ да се борят с тероризма. САЩ, Русия и страни от Европа и Близкия изток очертаха план за политически процес в Сирия, който ще доведе до избори през периода от 18 месеца до две години. Различията за съдбата на президента Башар Асад обаче останаха. Парижките атаки изместиха фокуса от това на конференцията да се реши кои организации могат да бъдат разглеждани като опозиционни, а не терористични и съответно да участват в политическото решение на конфликта в Сирия, както и да се победи ИД. "Имам чувството, че има нарастващо признание за нуждата да се създаде ефективна международна коалиция срещу ИД", посочи руският външен министър Сергей Лавров. На конференцията САЩ и Русия, пренебрегнаха своите различия за съдбата на Асад, коментират медиите. Западът и неговите съюзници искат той да слезе от поста, докато Москва и Техеран подкрепят провеждането на избори, на които Асад да се яви. "Ние все още имаме различия по въпроса, но разчитаме на политическия процес, воден от сирийците, при който сирийци ще преговарят със сирийци", заяви Кери. В общо изявление страните, участващи в преговорите, очертаха план, включващ официални разговори между правителството и опозицията до 1 януари. "Подкрепяме спирането на огъня и водения от сирийците процес, който в рамките на шест месеца ще сформира заслужаващо доверие и несектантско управление и ще насрочи изготвянето на нова конституция", се казва в изявлението.

"Можем да се справим с терористичната заплаха и да помогнем на бежанците само ако се обединят усилията на целия свят", заяви руският президент Владимир Путин на неформална среща с лидерите на БРИКС (Бразилия, Русия, Индия, Китай и Южна Африка), които се събраха в турския курорт Анталия покрай срещата на върха на Г-20. "Винаги сме се обявявали за обединяване на усилията за ефикасна борба срещу терористичната заплаха. Естествено, необходимо е да се действа в строго съответствие с устава на ООН, на международните норми и да се зачитат суверенните права и законните интереси на всяка държава", каза Путин.

Над 30 хотела и периметър от около пет квадратни километра в курорта Белек на практика са изолирани от външния свят, отбелязва ТАСС. Полицаи на всеки 50 метра, самолет радар последен модел, морски патрули - турските власти са взели всички мерки, за да гарантират сигурността на срещата. Над 12 000 полицаи и представители на жандармерията ще бъдат на пост денонощно. Ден преди това джихадист от "Ислямска държава" се самовзриви по време на операция на турската полиция в град Газиантеп в Югоизточна Турция, до границата със Сирия. Четирима полицаи били ранени, единият от които тежко. При щурма на полицейски части за борба с тероризма срещу апартамент в жилищен блок в града терористът задействал пояса си с експлозиви.

Популистката десница в Европа се нахвърли върху имигрантите заради нападенията във Франция. Новосформираното консервативно правителство на Полша обяви, че страната не може да спазва европейските споразумения за приемане на мигранти според квотите на ЕС след атаките в Париж. Словашкият премиер Роберт Фицо, който също е против квотната схема на ЕС, говори за възможността джихадисти да са се внедрили във вълната имигранти, достигнала Европа. Във Франция лидерът на "Националния фронт" Марин льо Пен настоя Париж да си върне пълния контрол над националните граници и "да анихилира ислямския фундаментализъм". В Холандия съидейникът й Геерт Вилдерс призова правителството незабавно да затвори границите и обвини властите, че отричат връзката между имиграцията и тероризма.

18
3469
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
18
 Видими 
15 Ноември 2015 19:14
Доста самоуверено е да се представя желаното за реално...
-------------------------
Сайтът на Генек
15 Ноември 2015 19:53
Освен общата снимка друго "сближаване" не открих.
15 Ноември 2015 20:13
толкова много писаници за русия. а за мианмар нищо не открих. а там проамериканската партия спечели изборите с абсолютно мнозинство. тан су чин е наш човек, сега и те ще се разблагоденстват на бърза ръка. 50 милиона души искат да се присъединят към общността на цивилизованите и богати хора. да ги посрещнем с любов и да им помогнем!
15 Ноември 2015 20:26
Русия и Западът са се обединили:
!. Срещу Наполеон
2. Срещу Хитлер
3. ...... според заглавието.
4. После ....срещу извънземните, може би.
15 Ноември 2015 20:31
А бе, ... като сиамските близнаци. Умре ли единият, умира и другият.
15 Ноември 2015 20:33
Два живота в общо тяло.
15 Ноември 2015 21:15
posledna 15 Ноември 2015 19:53
Освен общата снимка друго "сближаване" не открих.

Не, не си съвсем прав. Аз открих че позицията на Запада доста се е приближила до позицията на Русия... което си е сближаване де...
15 Ноември 2015 21:22
...а там проамериканската партия спечели изборите с абсолютно мнозинство. тан су чин е наш човек, сега и те ще се разблагоденстват на бърза ръка.

Това минава и за кратък виц, нали? Благодаря, ще го разкажа СЕГА в компанията и доста смях ще падне...
15 Ноември 2015 21:50
Творението е недовършено. Нескопосаната дипломна работа все още не е сдадена.
Има липсващи щрихи. Скоро ще видим англосаксонска кръв, художествено размазана по паважа.
Така просто, за достоверност.
15 Ноември 2015 23:07




".а там проамериканската партия спечели изборите с абсолютно мнозинство. тан су чин е наш човек, сега и те ще се разблагоденстват"


Като Българите напр.
16 Ноември 2015 06:52
Усетиха дървото и смениха плочата.

Супер-разузнавателните службички отново доказаха че не стават и за чеп на зелева каца - помийте на Холивуд не спират терористи - но виж - "ръждясалите авиони" на Русия без шум и фанафари - дънат чалмите ( включая и умерните главорези ) и методично ги никват на кучето в ... - те това спира терористи.




16 Ноември 2015 11:19
Ами сегта? Като са се обединили, нашият слипър ще спре ли да плещи, че Русия го била застрашавала хибридно?
16 Ноември 2015 15:10
america1332002 15 Ноември 2015 20:13
толкова много писаници за русия. а за мианмар нищо не открих.

Ти, като американец, имаш грижа за цял Свят. Ние се придържаме към проблемите на Европа.
16 Ноември 2015 15:16
Голям успех на Путин !
УСА-та уж се бореха срещу ИД, ама хвърляйки бомбите зад тях ги подканваха - хайде момчета към Дамаск,хайде, чабук,чабук.
Но не им мина финта. Вече нямат печеливша карта.
16 Ноември 2015 15:17
С този атентат ислямистите си вкараха красив автогол.
Успяха да направят това което никой до сега не беше правил- обединиха Русия и запада срещу себе си.

В частен план- на Путин може и да му спасят закъсалия космически флот в Сирия.
16 Ноември 2015 17:27
В частен план- на Путин може и да му спасят закъсалия космически флот в Сирия.

Какво било станало на Путин на космическия флот в Сирия, че недочувам?
16 Ноември 2015 18:35
Тази новина що не я прочете некой на онуй Нищо от Дондуков 1 преди да се изцепи по адрес на Русия. Само малоумният м-р Бийн пак е в междучасие.
16 Ноември 2015 19:27
Кога ще подгонят турските мекерета , които правят пеликански гуши от петролния дослук с ИДИЛ. И най-вече едно от тях. Май тая вечер Путин е опитал нещо в тази посока.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД