:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 306
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Таксата за смяна на пенсионен фонд отпада

4 месеца след като депутатите отмениха таксата от 20 лв. за прехвърляне на осигурените от един частен пенсионен фонд в друг, Комисията за финансов надзор променя и съответната наредба за отпадането й. Таксата заедно с нотариалната заверка на искането на хората да сменят фонда, в който се осигуряват за втора пенсия, бе въведена, за да се прекратят злоупотребите. В КФН има жалби от осигурени, чиито партиди са прехвърлени без тяхно знание.

С промените на регулатора се предвижда, че дори човек да подаде заявление за смяна на стария си фонд с нов, той може да се откаже от промяната до 5-о число на месеца, в който се прехвърлят парите от индивидуалната партида. Ако обаче осигуреният подаде заявление до НАП, че вече иска да се осигурява само в НОИ, няма да има възможност да го изтегли. Според КСО избралите да се осигуряват само в НОИ, могат да се върнат отново към втория стълб след 1 г. Човек може да сменя и частния си фонд с друг също веднъж годишно.

1684
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД