:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 262
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Русия изпрати стратегически бомбардировачи срещу джихадистите

Снимка: ЕПА/БГНЕС
Руският президент Владимир Путин, началникът на Генщаба на Руската армия Валери Герасимов, министърът на отбраната Сергей Шойгу, шефът на външното разузнаване Михаил Фрадков, външният министър Сергей Лавров и шефът на Федералната служба за сигурност Александър Бортников отдават почит на жертвите руския самолет "Аirbus A321", който падна над Синайския полуостров. На 31 октомври всички 224 души на борда загинаха. Вчера Русия съобщи официално, че самолетът е бил взривен с експлозив с 1 кг тротилов еквивалент и обяви награда от 50 млн. долара за информация, свързана с атентата. Още на 2-а стр.
Руски стратегически бомбардировачи са нанесли удари срещу седалището на "Ислямска държава" в Сирия - провинция Рака, заявиха вчера от руското министерство на отбраната, цитирано от световните медии. "Бомбардировачи с голям обсег на действие Ту-22, Ту-160, Ту-95МС от далечната авиация проведоха удари срещу цели на "Ислямска държава"(ИД) в провинциите Рака и Деир Езор", заяви руският министър на отбраната Сергей Шойгу на среща с президента Владимир Путин. За пръв път подводница в източното Средиземноморие също се включи с изстрелване на крилати ракети по цели около град Рака.

За изминалите 48 дни са били извършени близо 2300 полета на тактическата и стратегическата авиация. Само вчера сутринта от Ту-160 и Ту-95МС са изстреляни 34 крилати ракети по цели на ИД в провинциите Алепо и Идлиб. Преди тях в ранните часове на деня 12 стратегически бомбардировача Ту-22 са нанесли удари по други обекти на терористите. "Нанася се масиран авиационен удар по обекти на ИД на територията на Сирия. Броят на полетите е увеличен два пъти, което ни позволява да нанасяме мощни прецизни удари по бойците на групировката върху цялата територия на страната", обясни Шойгу. Въоръжените сили на Русия са задействали десет спътника в помощ на операцията в Сирия, допълни началникът на Генералния щаб генерал Валерий Герасимов. Действията на Москва идват, след като по-рано Владимир Путин поиска усилване на въздушните удари срещу джихадистите.



ЗАКАНА

Руският президент Владимир Путин обеща, че терористите, които са взривили бомба на борда на самолета с руски туристи в Египет, ще бъдат намерени и наказани, предаде Интерфакс. Това стана, след като руската Федерална служба за сигурност(ФСБ) призна, че причината за катастрофата на A321 е терористична атака. "По отломките от самолета са открити следи от 1 кг експлозиви чуждестранно производство", заяви шефът на ФСБ Александър Бортников . "Убийството на наши хора в Синай е сред най-кървавите престъпления по броя на жертвите. И ние няма да изтрием сълзите от душите и сърцата си. Това ще остане с нас завинаги. Но това няма да ни попречи да открием и накажем престъпниците", увери Путин. "Ние ще ги търсим навсякъде, където и да се крият. Ще ги намерим в която и да е точка на планетата и ще ги накажем. Ударите на руската авиация в Сирия трябва да бъдат засилени и престъпниците да разберат, че възмездието е неизбежно. Всеки, който се опитва да помогне на престъпниците, трябва да знае, че ще си понесе последствията", предупреди руският президент. Междувременно властите в Египет задържаха двама служители на летището в курортния град Шарм ел Шейх по подозрение, че са помогнали на терористите. Още на 31 октомври "Ислямска държава" пое отговорност за атентата, при който загинаха всичките 224 души на борда.
СНИМКА: ЕПА/БГНЕС
Руският ракетен крайцер "Москва" участва в ударите срещу позициите на джихадистите в Сирия. Владимир Путин нареди руският флот в Средиземно море да установи контакт с френските си колеги и да работи заедно с тях като съюзници.
62
7165
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
62
 Видими 
17 Ноември 2015 20:07
***
17 Ноември 2015 20:10
Без пехота няма да стане
17 Ноември 2015 20:10
....трака!
17 Ноември 2015 20:15
Всеки, който се опитва да помогне на престъпниците, трябва да знае, че ще си понесе последствията", предупреди руският президент


вече ги предупредиха на Г-20

Наше дело правое. Враг будет разбит. Победа будет за нами
17 Ноември 2015 20:23
Наред с друго, всеки би провел практически упражнения с други сили ...
Е, платформите с Целеви поздрави от Русь висят над САЩ, но те още не са Цел на занятието ...
Форумните ни мамуни да се замислят, за новий си Образец ...
17 Ноември 2015 20:29
kenneth от 17 Ное 2015 20:10 мили, доста назад биваш - ТСВ не е само с бомбене и Вова отлично го знае - работата е до един "паварот" на броненосците към върха на Рога, за сетен спомен от "Хиляда и една нощ"...
17 Ноември 2015 20:32
Май започна да става : "Говорит Москва !" ......
17 Ноември 2015 20:36
Споко, Колега, чети си Хройтерс - Хистината е под чаршафите, било англосаксонски, било саудитски и тъдявашни ...
17 Ноември 2015 20:38
Без пехота няма да стане

Разбира се, че без кашимерия в неядрен конфликт нещата няма да се оправят, а в този момент и американци, и европейци, и руснаци, че даже и китайци са настроени призивно и мобилизиращо срещу онази сган.

В момента в Сирия и наоколо става яко трепане и претрепване, но както и при двете пустинни бури, нито САЩ, нито Ирак искаха да признаят пораженията върху земната повърхност, където някога е имало градове и паланки.

Едни военни от Куйвейт имигриралии тук, вече почетни граждани на САЩ, споделиха че след войната много градове са споделили съдбата на Вавилонската кула, но под формата на сгромолясани билдинги.
17 Ноември 2015 20:46
Говориш глупости, Факире - без да сещаш днешното, бодро тракаш с понятията на миналото Противопоставяне ...
Не те наричам Глупак, просто си чакай "превоза" !!! ...
17 Ноември 2015 20:53
Без пехота няма да стане

армията на Асад. кюрдите, Хезбола и иракските шиити са напълно достатъчни.
17 Ноември 2015 21:01
wreckage

17 Ноември 2015 20:53




Без пехота няма да стане

армията на Асад. кюрдите, Хезбола и иракските шиити са напълно достатъчни.


Точно това щях и аз да напиша!
17 Ноември 2015 21:28
Но това няма да ни попречи да открием и накажем престъпниците", увери Путин.

Поредната голема издънка на гебистите...
17 Ноември 2015 21:35
Щурчо, доразвий тезата си за некадърното руско техническо обслужване на "Когалымавиа", довело до авиокатастрофата над Синай.
17 Ноември 2015 21:36
" We will look for you, we will find you and we will kill you !"

Така се прави. Не със шествия, бдения и речи.
17 Ноември 2015 21:37
Тази първоначална версия беше доста по-приемлива за Кремль, се пак...
17 Ноември 2015 21:43

Тази първоначална версия беше доста по-приемлива за Кремль, се пак...

Не ми е направило впечатление до момента да си се вживявал в ролята на PR или трол на Кремъл.
17 Ноември 2015 21:47
Едни военни от Куйвейт имигриралии тук, вече почетни граждани на САЩ, споделиха че след войната много градове са споделили съдбата на Вавилонската кула

Ама те там колко града имат...
17 Ноември 2015 21:51
Начи, египетските власти беха твърдо убедени, че става въпрос за техническа неизправност:
31.10.2015г. - Първоначалният оглед на мястото на катастрофата на руския самолет, разбил се на Синайския полуостров в Египет, показва, че катастрофата се дължи на технически проблем, съобщава Ройтерс. Агенцията цитира източници от службите за сигурност на египетския район Северен Синай.
17 Ноември 2015 22:10

Начи, египетските власти беха твърдо убедени...

Начи, ако можеш да не го увърташ. Първо ти бяха виновни руснаците, сега - египтяните. Само ти: пухкав и целия в бяло.
Моля ти се, дръж се мъжката; не слизай до нивото на Ръкито.
17 Ноември 2015 22:12
***
17 Ноември 2015 22:34
Уж в началото беше за "атентат", щото руснаците не признаваха.

Айде без измислици, ако може.За последно по темата съм писал на 31.10. И то само за версията на египетските власти. Има си архив...
17 Ноември 2015 22:41
Оставете го Мунчо-Щурчо да пише, съвсем скоро ще слушаме само радиоточки Терористичните актове ще бъдат заменени от тактически ядрени удари, а тогава няма да има нито интернет нито форуми !
17 Ноември 2015 23:10
Илюзиониста,
Можеш ли да изброиш три града в Кувейт (сринати) без Ел Кувейт, разбира се, на който нищо му няма?
Всъщност, кажи ни имената на три града там. В Кувейт.
18 Ноември 2015 02:10
армията на Асад. кюрдите, Хезбола и иракските шиити са напълно достатъчни.

И аз така мислех но времето върви, а успехите - мижави. Доста са изтощени, въпреки модерните оръжия и въздушните удари. Тая необятна пустиня... Иран може да се справи, но Вова ги възпира. Какво се чака незнам. Никой не иска да си цапа ръцете. Остава да се чака решение на ООн и международен контингент 20 държави по 500-2000 човека - ето ви прилична армия за справяне с ИДИЛ.
18 Ноември 2015 03:54
Поредната голема издънка на гебистите

Тцъ, вярно е, че всеки съди по себе си, но в случая разхождащите се прави под подметките на "кагебистите" е по-достойно да си приберат за известно време гъдулките. Щото калинките са булки все още само на територията, оглавявана от Росен Плевнелиев, май.
18 Ноември 2015 04:33
Мнение на един достоен човек, американски (бивш) конгресмен от републиканската партия – Рон Пол. Пишещата на български робовладелска преса никога няма да спомене дори името му. Позор!

Paris and What Should Be Done
http://www.prisonplanet.com/paris-and-what-should-be-done.html
Because the US and its allies are essentially on the same side as ISIS and other groups – seeking the overthrow of Assad – many of the weapons they have sent to the more “moderate” factions also seeking Assad’s ouster have ended up in the hands of radicals.
САЩ и тяхните съюзници (васали) по същество са на една страна с ИД и други групи, търсещи да свалят Асад – голяма част от оръжията те (САЩ) дадоха на „умеремите“ попаднаха в ръцете на радикалите.
That solution is to reject the militarists and isolationists. It is to finally reject the policy of using “regime change” to further perceived US and western foreign policy goals, whether in Iraq, Libya, Syria, or elsewhere. It is to reject the foolish idea that we can ship hundreds of millions of dollars worth of weapons to “moderates” in the Middle East and expect none of them to fall into the hands of radicals.

Не веднъж съм казвал, че ИД – Ал Кайда е най-боеспособната част на НАТО, поради съвпадение на целите – ликвидиране на всички светски режими в мюсюлманският свят.
18 Ноември 2015 05:09
Вчера Русия съобщи официално, че самолетът е бил взривен с експлозив с 1 кг тротилов еквивалент

Продължава традицията каквото АЗ кажа тука след две-три седмици да бъде потвърдено я от Путин я от Медведев ( в зависимост от това кой от тях е президент за момента ).
18 Ноември 2015 05:41
Продължава традицията каквото АЗ кажа

Продължаващата твърде дълго традиция "каквото АЗ кажа" обикновено отвежда до специализирани за целта на АЗ-а помещения.
18 Ноември 2015 05:58
VOCI
18 Ное 2015 05:09
Продължава традицията каквото АЗ кажа тука след две-три седмици да бъде потвърдено я от Путин я от Медведев ( в зависимост от това кой от тях е президент за момента ).

Комшу, две-три седмици е много, разни часовници поне два пъти на денонощието показват точното време, пък ти на календара си заложил, после ще имало вицове за чукчи и ескимоси!
18 Ноември 2015 07:30
Само руснаците вършат работа, американските смотаняци и европейските им клакьори пара не чинят - две години вече само дезодорират ислямските боклуци...
И те накрая ги поздравиха в Париж!
18 Ноември 2015 08:27
времето върви, а успехите - мижави. Доста са изтощени, въпреки модерните оръжия и въздушните удари. Тая необятна пустиня... Иран може да се справи, но Вова ги възпира. Какво се чака незнам. Никой не иска да си цапа ръцете. Остава да се чака решение на ООн и международен контингент 20 държави по 500-2000 човека - ето ви прилична армия за справяне с ИДИЛ.
...Нещата са по-сложни. Не всички бойни действия се водят в пустинята. Голяма част от сирийската армия е блокирана между Латакия , на север по турската граница, където са планини , и където бойните действия са срещу Ал Нусра и други ислямистки банди. там са и най-голямата част от "руските" ислямисти , тези от Чечня и другите средноазиатски републики. Руските ВВС не случайно се концентрираха в началото точно в този район на бойни действия , те добре знаят колко злокачествени са "техните" аллаху-акбари... проблемът е че и много сирийски части по земя са ангажирани в тези планинини , и не достигат настъпателни сили за по-на изток. Към Палмира , Рака...Иран има човешки потенциал да интервенира в Сирия. Има и елитни части , които са на високо бойно равнище. Обаче има сериозен проблем с присъствието на иранци във вътрешността на Сирия , където са сунити , и иранците са посрещани с омраза като окупатори. Вова не възпира иранците , по-скоро те сами се възпират , отчитайки тоя фактор. Все пак иранското присъствие в Сирия е факт и то по-скоро ще нараства. В момента наблюдателите дискутират какъв ще е състава на наземните сили , които да подпомогнат сирийската армия в смазването на ИДИЛ. Според една група наблюдатели наземните сили ще бъдат съставени само от арабски контингенти - Египет , Йордания, Тунис , Мароко ...Доколко тези страни ще се включат под натиска на Запада и Русия в сухопътни бойни действия ? Доколко боеспособни ще са тези сили ? ... Другата група политолози предвиждат неминуемо включване на военни сили на Запада и Русия. Тука проблемът е ясен , обществените настроения и в САЩ , и в Западна Европа , и в Русия , ще са много предпазливи и без ентусиазъм , да се рискува живота на "бели" хора , на техни войници... Решението е въпрос на чисто военни сметки , пресмятания. Не изключвам и поетапен вариант. Първо да се опита с интервенция на войски от арабските страни , и ако това не е достатъчно , да се вкарат войски на САЩ и НАТО , както и руски войски. В руски периферни медиии се споменават даже и числа от порядъка на 100 000 - 150 000 сухопътен контингент. Включването на западни и руски войски по суша е възможно само при ясно договорени от политиците зони на действия , добра кооперация и сътрудничество. Неправене на "кални номера" на съюзниците. Последните развития на геополитиката дават бегли знаци на оптимизъм в тази посока...
18 Ноември 2015 09:00
Опасявам се , че ИДИЛ ни вкара в капана си - всички мощни наши армии са оборудвани да водят фронтова война и да я спечелят.
Затова джихадистите си им правят една Държава-мюре, да си изпробват новите бомби и ракети. Да потрошат една чужда територия в Сирия, че и в Ирак.
Така им даваме повод безпрепятствено да ни залеят с всякаква паплач, сред която се прокрадва един голям процент шахити, готови да отнемат по 100 -200 невинни жертви, заедно със собствената си смърт.
Тове е истинската им война и те ще я спечелят, освен ако не се свестим.
18 Ноември 2015 09:45
Преди малко по една от телевизиите казаха, че Путин е обявил 50 млн. долара награда за залавянето на терористите.
Те сега стана интересно !
18 Ноември 2015 10:13
За пръв път подводница в източното Средиземноморие също се включи с изстрелване на крилати ракети по цели около град Рака.
Драга редакция, защо все още не вярвате на руските източници? Песков още вчера каза, че няма нищо подобно. Ако наистина не им вярвате, можехте да кажете, че Песков е излъгал.
18 Ноември 2015 11:56
Опасявам се , че ИДИЛ ни вкара в капана си - всички мощни наши армии са оборудвани да водят фронтова война и да я спечелят.
Е , не е задължително да се вкарват редовни армейски части. И руснаци , и американци, имат спецсили на най-високо ниво. Там тюлени , зелени барети , при руснаците знаменитите спецназовци , французите могат да стоварят легион етранже... Не е необходимо да се струпат десетки хиляди военни. И с няколко хиляди елитни части Запад и Русия могат да размажат аллаху-акбарите. Проблемът е ясен , трябва да се установят съюзнически отношения между руснаци и западняци ! Това е ключът към смазването на ИДИЛ. Ако американците са искренни в новата си политика на преосмисляне , това може да стане. Ако продължат с двойните игри ... няма да е лесно.
18 Ноември 2015 12:34
Руснаци, американци, французи. Защо няма германци ? Коалицията започва да прилича на тази от Втората световна война.
18 Ноември 2015 12:44
wreckage
17 Ное 2015 20:53
Мнения: 19,032
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP

Без пехота няма да стане

армията на Асад. кюрдите, Хезбола и иракските шиити са напълно достатъчни.


За какво?

До тук бяха достатъчни единствено да запълват безсмислените ежедневни брифинги на ген. Картапошников.

И да повдигат духа на ватата, което впрочем е и идеята им.
18 Ноември 2015 12:44
Да разполагат лазера на ниска орбита и да ги горят както са с черните дрехи. Много ефектно и икономично.
18 Ноември 2015 12:46
Да разполагат лазера на ниска орбита и да ги горят както са с черните дрехи.




Мне, бъркаш филма. Това е от Стар трек.
18 Ноември 2015 13:04
Както са тръгнали нещата руските генерали ще стигнат до заключението, че май е време за "бойно кръщение" на най-мощната руска конвенционална бомба -АВБПМ.

Това е суперсекретно оръжие, но се знае, че ВВ е 7 тона и ефекта е 44 тона ТНТ. Има 100 бомби произведени. Носител - Ту 160. Изтрива всичко в радиуС от 300 метра.....

18 Ноември 2015 13:11
Апропо днес Лавров повтори думите на Путин за член 51 от устава на ООН !

С думи прости - този член разрешава на всяка държава да води война, където намери за добре без да има съгласието на ООН или да бъде поканена от местното правителство !

Най-сетне Русия ще се избави от станалото досадно позоваване на "международното право". Право няма. Има сила. Силен ли си водиш война на всяка територия където намериш за добре !


Лавров: теракт с А321 — нападение на всю Россию
18.11.2015, 12:53

«Относительно наших действий. Как подчеркнул президент, они будут основываться на статье 51 Устава ООН. Эта статья предполагает право любого государства на индивидуальную или коллективную самооборону в случае нападения на него, а террористический акт над Синайским полуостровом был именно нападением на российских граждан, что равнозначно нападению на государство. Право на самооборону будет реализовываться всеми доступными средствами: и политическими, и военными, и по линии специальных служб и разведки», — заявил Лавров на пресс-конференции.


http://www.gazeta.ru/politics/news/2015/11/18/n_7902959.shtml



18 Ноември 2015 13:14
Терористите вместо да си изпишат веждите, си извадиха очите покрай тая Русия. Там нема меки китки
18 Ноември 2015 13:21
Снощи руските медии дадоха открито заседание на руското ръководство ( Путин , Лавров, Бортников , Шойгу...) Официално бе представено синайския теракт като такъв. Минута мълчание... След което ВВ с тих и леден глас заяви , че убийците ще бъдат търсени и намерени във всяка точка на планетата , и ще бъдат наказани. В контекста на което , аз не бих пътувал на екскурзии в държави от Персийския залив , заливните монархии...Крайно време е Запада да понамали контатктите с тия страни на злото.
18 Ноември 2015 13:21
Там нема меки китки


Опрошенные «Известиями» политологи полагают, что за обвинениями в гомосексуализме видных российских политиков и чиновников со стороны российских ЛГБТ-активистов может стоять Госдепартамент США. Таким образом, по мнению экспертов, активисты секс-меньшинств отрабатывают гранты, получаемые в том числе от американских властей. Причем в качестве мишеней выбирают наиболее эффективных российских чиновников.

В конце мая 2015 года российский активист ЛГБТ-движения Николай Алексеев в эфире радиостанции «Эхо Москвы» заявил, что первый замглавы администрации президента Вячеслав Володин, глава Сбербанка Герман Греф и руководитель аэропорта Шереметьево Михаил Василенко якобы являются гомосексуалистами. В это же время на сайте GayRussia, который контролируется Алексеевым, появилась статья про зампреда правительства РФ Дмитрия Рогозина, где цитируется его заявление в Twitter о том, что Запад рухнет под «натиском ИГИЛ и геев
http://izvestia.ru/news/596178
18 Ноември 2015 13:23
и да си припомним кукурузника:

Н.С.Хрущёв: Слушайте, вы пи****сы или нормальные люди!?

— Куда вы двигаетесь?! Я опять повторяю, я вас считаю пи****сами. Казалось бы, пи****сы — это добровольное дело, договоренность двух типов, а государство за это дает 10 лет, а раньше — каторга. И это во всем мире так, хотя и процветает на Западе этот вид «искусства». Так вот это — разновидность его.

http://photochronograph.ru/2014/02/05/poseshhenie-xrushhyovym-vystavki-avangardistov/
18 Ноември 2015 13:27
След което ВВ с тих и леден глас заяви , че убийците ще бъдат търсени и намерени във всяка точка на планетата , и ще бъдат наказани.


Оф, да бе, така каза, четохме го напоително.

Имах си хас да каже- да простим и да забравим.

Ама туй не му пречи да си хортува и здрависва със Салман.
18 Ноември 2015 13:28
От западните сили, единствено англичаните се придържат към международните закони. Не бомбрадират в Сирия защото не са поканени от сирийците и нямат мандат от ООН. Едно нещо не им харесах в изказването. Казват че няма кого да попитат от Сирия, като Сирия да няма правителство.
Русия пък не бомбардира в Ирак, защото все още няма официална молба от Ирак да го прави. Премиера на Ирак каза, че руснаците са добре дошли да пускат бомби в Ирак, но все още не е официално.
18 Ноември 2015 13:29
VOCI
18 Ное 2015 05:09
Вчера Русия съобщи официално, че самолетът е бил взривен с експлозив с 1 кг тротилов еквивалент


Продължава традицията каквото АЗ кажа тука след две-три седмици да бъде потвърдено я от Путин я от Медведев ( в зависимост от това кой от тях е президент за момента ).


АЗ също мислех, че най-вероятно е АТЕНТАТ ..
Но не мисля, че Путин или Медведев им е работа, да са Публик Рилейшъни на египетско-ирландско-френско-немско-руската комисия, разследваща инцидента ...

Комисията СИ ИМА ГОВОРИТЕЛ !
18 Ноември 2015 13:30
что первый замглавы администрации президента Вячеслав Володин

А наиболее главный - лежит в мавзолее
... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД