:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 335
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Кандидатите за ДАНС не трябва да злоупотребяват с наркотици

СНИМКА: БГНЕС
Агентите трябва да са висшисти и да издържат сложни изпити.
Кандидатите за работа в ДАНС не трябва да са по-възрастни от 40 години към датата на обявяване на конкурса, трябва да са физически годни, както и да не злоупотребяват с наркотици. Ако длъжността изисква притежаването на специфични знания, умения и професионален опит от важно значение за защита на националната сигурност, то те може да са и над 40 години. Това са част от специфичните изисквания, условията и реда за постъпване на държавна служба в Държавна агенция "Национална сигурност" (ДАНС). Наредбата за тези изисквания бе обнародвана в "Държавен вестник" и влиза в сила от 1 януари 2016 г.

В документа се посочва, че кандидатите трябва да са висшисти. За сътрудници е достатъчно и средно образование. В наредбата е отбелязано още, че всички кандидати трябва да са клинично здрави, да не страдат от психични заболявания и да отговарят по медицински показатели за съответното направление на дейност в ДАНС. Изрично е записано, че не трябва да осъществяват дейност против националната сигурност, териториалната цялост или суверенитета на страната или целяща насилствена промяна на конституционно установения ред, както и дейност, насочена срещу обществения ред.

Всички желаещи ще минават през конкурс, който включва изследване на физическата годност, оценка на нивото на езикова култура и на общата компетентност. Има и психологическо изследване, както и полифизиографски тест, при който се следи за "надеждност и интегритет". В наредбата е записано, че под интегритет се има предвид "честност и степен, в която личността се придържа към установените правни, организационни, морални и социални норми". Конкурсът приключва със заключително интервю с конкурсната комисия.





3
2068
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
3
 Видими 
29 Ноември 2015 18:59
Е, щом няма да ЗЛОупотребяват...
За да им е добре и кеф - може...
----------------------
Сайтът на Генек
29 Ноември 2015 21:32

Трябва ли да са хетеро и моногамни, или това противоречи на трансатлантгическите ценности?
Може ли да са сменяли пола ски или да?
30 Ноември 2015 07:12
Жалко, че това важи само за новите кандидати, защото аз знам служител от ДАНС Пловдив, кой е употребявал и употребява, но не знам дали злоупотребява. Знам, че баща му злоупотребяваше със служебното си положение когато можеше и изкарваше сина си даже и от ареста с думите:"Детска работа!".
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД