:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 344
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Гърция поиска помощ от ЕС за бежанците, след като бе заплашена с изгонване от Шенген

Министрите на вътрешните работи от ЕС се договориха за обмяна на данни за авиопътниците
Снимка: ЕПА/БГНЕС
Министрите на вътрешните работи на Германия Томас де Мезиер, на Франция Бернар Казньов, на Великобритания Тереза Мей, вицепремиерът на Люксембург Етиен Шнайдер и еврокомисарят по вътрешните работи и миграцията Димитрис Аврамопулос разговарят преди началото на Съвета по вътрешни работи, който вчера се състоя в Брюксел.
Гърция поиска помощ от ЕС за защита на границите си и за справяне с големия брой бежанци, пристигащи на територията й, предаде електронното издание "ЮрАктив". Това стана часове преди началото на състоялата се вчера среща на министрите на вътрешните работи на страните от ЕС, на която трябваше да се обсъжда бъдещето на шенгенското пространство. Атина беше заплашена с изключване, тъй като не предприема адекватни мерки за контрол на мигрантския поток. ЕС разкритикува страната, че не успява да регистрира и идентифицира огромна част от имигрантите. Според разпространени вчера данни на Международната организация по миграцията от началото на 2015 г. през Средиземно море в Гърция са влезли общо 763 000 души, като от тях 388 000 са сирийци. Гърция е приела екипи на "Фронтекс" да бъдат разположени в северната част на страната по границата с Македония, където се струпват имигрантите, чакащи да продължат пътя си към Западна Европа, и допълнителна гранична охрана по островите в Егейско море.

Междувременно премиерите на страните от Вишеградската четворка (Унгария, Полша, Чехия и Словакия) се обявиха за запазване на шенгенското пространство. Те се срещнаха в Прага. Чешкият премиер Бохуслав Соботка заяви, че четирите държави са се договорили да създадат в ЕС група, наречена "Приятели на Шенген", която "интензивно ще работи за това ЕС да е наистина способен да защитава външните граници на Шенген". Словашкият премиер Роберт Фицо заяви, че Гърция не пази добре границите си и Вишеградската четворка е готова да й окаже помощ. Четирите държави се противопоставят на плана на ЕК за задължителни квоти за мигранти в страните членки.

На срещата си в Брюксел вътрешните министри на страните от ЕС обсъждаха стратегията за вътрешна сигурност на съюза и мерките за борбата срещу тероризма, предаде БНР. България бе представена от вътрешния министър Румяна Бъчварова. Те постигнаха споразумение за споделяне на данните на пътниците, които използват авиотранспорт, предаде БНТ. Това е важно средство за борба с тероризма, според министрите. Обмяната на данни трябва да започне възможно най-скоро. Ще се споделят данни на пътници както с редовните полети, така и с чартърни в рамките на ЕС. Споделянето няма да бъде автоматично, а при поискване от друга страна. Споразумението трябва да бъде одобрено от ЕП, преди да влезе в сила. Обсъждано бе и засилването на контрола по външните граници и шенгенската система. В този разговор ще участват и министрите на Норвегия, Исландия, Лихтенщайн и Швейцария, които са извън ЕС, но са част от безвизовото пространство.
7
1791
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
7
 Видими 
04 Декември 2015 20:16
Македонската ограда сложи тапа на пътя за Германия! Последните партиди "бежанци" си ги върнаха в Атина след дислоцирането им на македонската граница, щото македонците явно ясно и категорично им заявиха, че номерата им повече няма да минават! Уплашиха се гърците, че Черния Петър остава у тях и клекнаха!
04 Декември 2015 23:16
sam77
04 Декември 2015 20:16
Македонската ограда сложи тапа на пътя за Германия! Последните партиди "бежанци" си ги върнаха в Атина след дислоцирането им на македонската граница, щото македонците явно ясно и категорично им заявиха, че номерата им повече няма да минават! Уплашиха се гърците, че Черния Петър остава у тях и клекнаха!

Не Македония, а Германия, която ги покани и която играе в комбина с Турция. Македония е само изпълнителя на поръчката. Нито една марионетка, дори и словашката, не би се осмелила да плещи глупости без немския гръб.

Колкото до гърците - не са клекнали, но има от какво да се плашат.
Ако не ги извозваха от островите, не само етническата картина там щеше да е вече променена.

Интересно ми е - защо в този вестник се ескалират недоброжелателното отношение към Гърция?
Съдя по заглавия, неточни, а в някои случаи неверни "факти" (не от форумните герои)
Някои смятат, че ако в Гърция нещата съвсем се сговнясат в България ще стане по добре?
Или, че колкото повече раздори има между православните на Балканите, толкова по-управляеми ще са и по-лесна плячка ще са?
04 Декември 2015 23:47
Атина беше заплашена с изключване, тъй като не предприема адекватни мерки за контрол на мигрантския поток. ЕС разкритикува страната, че не успява да регистрира и идентифицира огромна част от имигрантите.

Че кой е очаквал нещо друго от фанариотите...
05 Декември 2015 07:27
След успешно прилаганата практика те да са надзираели а ние да рабоитим,защо да не използват и други нововъведения доказани във времето от баш робовладелците- наглосаксите,това с туземните войски,тия бежанци по цвят поне могат да минат за сипаи,вече минаха милион,така че потока може да се намали.
05 Декември 2015 13:59
екипи на "Фронтекс" да бъдат разположени в северната част на страната по границата с Македония


А защо не в южната и източната част, където пристигат онези?
Отново неадекватни действия!
А защо не и в морето, където да си ги връщат?
05 Декември 2015 14:16
Наглостта на гърците е също толкова безгранична, колкото и толерастията на ЕС. Докато само се заплашват ще продължават да наглеят.
06 Декември 2015 09:41
Гърция аут от Шенген и ЕС
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД