:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 371
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
Прелет над печата

Просто и директно

"Как бивш хлебар сложи в джоба си Умберто Еко", разказва "24 часа" историята на простоват италиански писател с голям комерсиален успех. Половин Италия го обожава, останалата половина изпитва естетическа и интелектуална погнуса. Писателят, разбира се, имал директен стил, прост език и банални теми, в които всеки може да се разпознае. Господинът е предприемчив и заработвал също като актьор, певец, журналист и др. Вероятно и погнусата и преклонението пред италианския съчинител са мода, но рецептата за успех в наши дни изглежда работи: бъди простоват, директен и нахален - и светът е твой.

Групировката ИДИЛ (ISIS) също е много успешна в своя сегмент на пазара с подобни характеристики - елементарна, директна, брутална. Само че на всеки не можеш да се харесаш и в някои зони на цивилизацията хората не искат да имат нищо общо с ISIS. "Компания си смени името заради джихадистите", свидетелства "Стандарт". Isis Pharmaceutical се кръстила другояче, за да не е като ISIS.

Като напишеш ефектна простотийка - ефектът си е ефект, а простотийката може и да не се забележи. Пак "Стандарт" информира гръмотевично: "София с най-евтини жилища в Европа". А това няма как да е вярно, защото със сигурност имотите в Пещера са по евтини от тези в София. Както и в Батак, Перущица, Стара, Нова Загора и много, много други европейски градове, за селата да не говорим. Уравнението на вестника - "Апартамент в София равен на мазе в Париж", може да е вярно в отделни случаи, но пак зависи за кои квартали на София и на Париж става дума.

Така във веселие и размисли стигнахме до "Телеграф".

И там се потопихме дълбоко в една естетическа и философска задача: кое заглавие е по-интелектуално: "Азис се щракна пред Си Ен Ен" или "Доказано: Хитлер с една топка".

Или все пак най-красив си остава умът на Плевнелиев (цитиран от "Труд"): "Не очаквайте от мен правешко снишаване... Аз не съм срещу Русия на Достоевски и Чайковски. Аз съм срещу това ръководство на Русия".

Чемберите не прощават!
1213
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД