:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 334
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Само "уайлд кард" може да доведе Григор Димитров на турнира в София

Нито един тенисист от Топ 20 не се записа за дебютната надпревара в "Арена Армеец"
СНИМКА: INSTAGRAM.COM
Когато през септември, вместо да дойде в България за мача за купа "Дейвис" срещу тима на Унгария, Григор Димитров си пусна тази снимка от забавлението си по същото време, голяма част от българските фенове се настрои срещу него. Последва демонстративният мач с Гаел Монфис миналия месец в "Арена Армеец", когато трибуните бяха пълни и тенисистът се обясни в любов на зрителите. Сега обаче Григор отново е на път да разбуни духовете, тъй като вероятно няма да играе на турнира в София през февруари.
Единственият вариант Григор Димитров да играе на тенис турнира в София през 2016 г. е да поиска "уайлд кард" от българската федерация (БФТ). Дотук се стигна, след като най-голямата звезда на родния тенис не се заяви в уречения срок за надпреварата, с която България ще дебютира в календара на професионалната асоциация (АТР). Турнирът "Гаранти Коза София Оупън" с награден фонд 453 000 евро ще се проведе в зала "Арена Армеец" в първата седмица на февруари (1-7.II), а последният ден, в който АТР приемаше документи за участие, бе този понеделник.

Отсъствието на настоящия №28 в световната ранглиста от предварителния списък бе до голяма степен предизвестено. Дори мениджърът му Георги Стоименов не скри, че 24-годишният хасковлия се двоуми. "До ден-два ще излезем с официално становище и ще обявим пред всички дали Григор ще участва на турнира", заяви той миналия петък. Такова изявление все още не е направено, но пък се очаква днес организаторите на Откритото първенство на София да внесат повече яснота около въпроса, който вълнува най-много българските фенове.

До полунощ в понеделник най-предно класираният тенисист в ранглистата, декларирал намерение да играе на турнира в България, бе №22 Виктор Троицки (Сър). Освен него още трима членове на Топ 30 са подали заявки - №25 Роберто Баутиста Агут (Исп), №27 Гийермо Гарсия Лопес (Исп) и №29 Андреас Сепи (Ит), а от Топ 40 са още само двама - №34 Филип Колшрайбер (Гер) и №38 Жил Мюлер (Люкс).

"Щастлив съм, че толкова вълнуващи имена от големия тенис ще участват на първия турнир от ATP, който ще се проведе в София - коментира директорът на надпреварата Ерхан Орал. - Направихме оферта и на Григор Димитров, но той не заяви участие в рамките на регламентирания краен срок."
1
895
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
1
 Видими 
23 Декември 2015 12:57
мощен шут ако се появи.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД