:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 273
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

БЕХ ще се пазари още 10 дни за заема от 650 млн. евро

СЕГА
Теменужка Петкова


Още около 10 дни ще продължат разговорите на Българския енергиен холдинг (БЕХ) за заема от 650 млн. евро. Миналата седмица стана ясно, че консорциум между Ваnса IMI S.p.A. - London Branch, Bank of China Limited - Luxembourg Branch и J.P. Morgan Securities е бил поканен за договаряне на клаузите и за сключване на договор.

Парите са нужни на БЕХ, за да ги преведе на дъщерната си НЕК. Електрическата компания, от своя страна, ще изчисти задълженията си от около 1 милиард лева към двата американски теца "Марица-изток" 1 и 3. "Надявам се, преговорите да приключат може би до десетина дни. Трябва да имаме вече информация и да се върви към сключване на договор. В момента се договарят клаузите по него. Ако можем да постигнем подобрение на офертата, която е дала банката, ще го направим", обясни вчера министърът на енергетиката Теменужка Петкова по време на лекция в УНСС.

До началото на април трябва да са готови критериите, по които ще се определят енергийно бедните българи, както и каква ще бъде защитата на уязвимите потребители, каза още тя. Те ще бъдат уточнени с експерти от главна дирекция "Енергетика" на ЕК. Работи се и с представители на социалното министерство. "Имаме все още неща, които трябва да бъдат изяснени. Но тук основната и водеща роля е тяхната, тъй като те познават из основи цялата социална система, Закона за социалното подпомагане, имат вече утвърдена практика с помощите за отопление", допълни Теменужка Петкова.





729
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД